מרגילה לדיגיטלית

guygush

New member
מרגילה לדיגיטלית

שמעתי משהו על אפשרות להוסיף למצלמת SLR רגילה גב דיגיטלי שהופך אותה למצלמה דיגיטלית. הכצעקתה ? מישהו יכול להגיד לי איך קוראים לדבר הזה באנגלית או לצרף לינק ?

FlyFoto

New member
SiliconFilm

אם כוונתך לפורמט 35mm, אז הדבר היחידי הוא פלופ השנה (השנתיים אפילו) - פעם, עוד בימי הילדות של ה DSLR (אפילו לפני שקנון הוציאו את ה D30, אם אני לא טועה) יצאה לה חברה קטנה בשם SiliconFilm בהצהרה על פיתוח "גב" דיגיטלי ל SLR רגילות. מדובר (כפי שאתה יכול לראות בלינק) בחיישן המורכב על קסטה בצורה של פילם רגיל, המתחבר בתחתית המצלמה למודול נוסף הכולל מסך, זכרון ומספר כפתורים. בקיצור - במקום פילם אנלוגי/כימי, אתה מכניס למצלמה שלך פילם דיגיטלי. כפי שאתה יכול להבין מהנימה שלי, אין לא סיליקון, לא דובים וגם לא יער. מספר פעמים (בגילגוליה השונים) הכריזה החברה על יציאת המוצר שלה או-טו-טו, ו... יוק. הרעיון אומנם נשמע מצוין, אך לצערינו לא הגיע לידי מימוש. אם לעומת זאת במצלמות פורמט בינוני (MF) עסקינן, אז יש ויש. אציין כדוגמא את הגב הידוע והמצוין של Sinar, המכיל 22 (!) מיליון פיקסלים. ולא, זה לא

גיZמו

New member
האמת.. ממה שאני ראיתי בתערוכה

האחרונה היה גם היה כזה "פילם", למה פילם? כי זה נראה כמו גליל של פילם רק שבמקום הסרט שיוצא מהגליל יוצאת מעין פלטה שאמורה לשבת במקום של הסרט צילום מאחורי התריס. רק מה? לCCD יש עובי שאין לפילם רגיל (דהה?) אז בשביל שזה ישב בנקודה המדוייקת של הפוקוס צריך להזיז את שני המסילות שעליהם יושב בד"כ הפילם טיפה אחורה... רגע, אז מה נהיה לנו? אי אפשר לחזור לפילם רגיל כי אחרי השינוי הסרט לא ישב במרחק הנכון לפוקוס שך המצלמה ולשנות את זה חזרה זה מאוד יקר ולוקח הרבה מאוד זמן, וגם צריך לקדוח חור מיוחד להעביר את הכבל של המידע החוצה מבית הפילם ולהכניס חשמל פנימה וכל זה בשביל.... 2.1 מגה-פיקסל עלובים. אז סיליקון... יש. מוצר ששווה משהו?...אין. אז כמו שאומרים בפורום אופנועים: פחחחחחחחחחח.

למעלה