מרגיזזזזזזזזז............

דליה.ד

New member
מרגיזזזזזזזזז............

אני באופן עקרוני לא קוראת עיתוני נשים, ובאופן כמעט מוחלט מדלגת על עמודי הפרסומת...אבל.. ביום שבת נסענו עם הצאצאים למן פארק כזה של מתנפחים לילדים (מאוד מומלץ ומאוד מאובטח באיזור הצפון) ואנחנו המבוגרים נשארנו בדד ליד השולחן עם כל שקיות הבמבה הריקות למחצה כשמידי פעם הם הגיחו לראות אם אנחנו עדיין בסביבה ולצורך "ארטיק, צ´יפס, חטיף, אמא נשבר לי,אבא נקרע לי, הוא עשה לי, היא הציקה לי וכו´" פתאום בן זוגי מראה לי בעיתון "לאשה" שהוא אוהב לעיין בו מידי פעם פרסומת על שני עמודים: על רכב מסוג כלשהו, מצוייר תרשים של פנים הרכב וכתוב: על מושב הנהג כתוב: "כס המלך" ובאותיות יותר קטנות "לצורך קבלת החלטות ושליטה במרחב" על המושב ליד הנהג היה כתוב כמובן: :כסא המלכה" ובאותיות קטנות "לתצפית נוחה" ועל שלושת המושבים האחוריים "כס הנסיך". אז למה אני מתרגזת בעצם? הרי נשים לא נוהגות בכלל, הן לא מקבלות החלטות ולא שולטות במרחב, הן רק מתצפתות מהמושב הסמוך למלך. והרי נולדים להן רק נסיכים, נכון? הן לא יולדות נסיכות! אז אני מתחרטת כבר ולא מתרגזת בכלל.... ועד שנרגעתי הוא מראה לי עוד פרסומת של חברה לייצור טיטולים וזו הלשון: "מה עוזר לכם להחליט באיזה טיטול תשתמשו לתינוקכם" ובאותיות ענקיות מתחת לזה: "לידיעת האמהות המחתלות"...... פונים כמובן בלשון זכר לאבות שהם מחליטים (ברור) באיזה חיתול תשתמשנה האמהות המחתלות. אני בימי חיי לא ראיתי דבר כזה שגבר יחליף טיטול??????? לא צריך להגזים!!!!!! הוא רק יחליט באיזה טיטול אני אחתל את הילד. בזה הלוא מסתכם תפקידם המשפחתי: קבלת החלטות. גברים כידוע הם הרשות המחוקקת והנשים הרשות המבצעת. פה, גבירותי ורבותי, נשרפו לי הפיוזים לגמרי וקרעתי, פשוטו כמשמעו, את העיתון לגזרים, תוך כדי שאגות אינדיאניות ים תיכוניות בלווית קללות עסיסיות, אחר כך דרכתי בפראות על גזרי העיתון כשכל האתר מביט בתמהון במטרוניתה המכובדת שעד לפני רגע ישבה לה מעדנות וכרסמה במבות שכוחות אל בשלווה קוסמית.

טל קר

New member
../images/Emo6.gif על תגובתך הראויה.

ואח"כ טוענים שאין לפמיניסטיות חוש הומור... כל פעם אני רואה או שומעת על דברים כאלה ומתרגזת מחדש. יש המון כאלה, והקטע שמי שלא מודע לזה זה עובר לו דרך אוזן אחת, משאיר חותם קטן באמצע, ויוצא דרך האוזן השניה. מעין שטיפת מוח לא מודעת כזו. לפני כמה חודשים היתה פרסומת לבנק, שהדובר הוא גבר שאומר כל מיני "היא מדברת ואני שותק. היא מבזבזת ואני מרוויח". שמעתי את זה ברדיו בזמן שזה שודר לעיתים מאוד תכופות, הייתי אז עם בן זוגי במכונית, ואמרתי לו, תגיד לי מה לא בסדר בפרסומת לבנק איקס, כשנשמע אותה בפעם הבאה בהפסקת הפרסומות. הוא אפילו לא שם לב. גם לא בשמיעה חוזרת. גם פרסומות הן אמצעי סוציאליזציה. הבעיה לא מתחילה ונגמרת רק בחינוך הפורמלי ב12 שנות לימוד לשוויון (שגם הוא צולע).

goteneg

New member
צודקת../images/Emo127.gif

הפרסומות ולרוב גם הכתבות בעיתוני נשים ואופנה הן שובניסיטיות ורדודות! אפילו כבן הנושאים האלו מחממים אותי אז אני לא רוצה לתאר לעצמי מה זה עושה לכן.

טל קר

New member
ראשית, ברוך הבא לפורום ../images/Emo140.gif

ושנית, זה לא צריך להיות עם "אפילו"
. כדי לתמוך במשהו שלדעתנו הוא יותר שוויוני, צודק, הומני, וכו´, לא צריך בהכרח להיות שייך לצד שנפגע ישירות. עקיפות אני חושבת שכולם נפגעים.

goteneg

New member
צודקת!

באמת כאחד שמאמין שכולם צריכים לדגול בשוויון לא משנה אם אתה בן או בת קצת סתרתי את עצמי, אני חושב שהסתובבות שלי עם אנשים צרי מוחין קצת השפיעה עלי לרעה
ותודה רבה על קבלת הפנים החמה!

שלום goteneg וברוך הבא ../images/Emo24.gif

צרות מוחין עלולה להשפיע בדיוק כמו רחבות מוחין. אני זוכרת איך חזרתי לעשן, לאחר תשע (9!) שנות הימנעות מוחלטת מעישון, ורק בגלל חברת מעשנים שהצטרפתי אליה. "אמור לי מי חברך ואומר לך מי אתה" אז מעתה נאמר: "אמרי לי מי חברתך ואומר לך מי את". מניעת שוויון מפרטים בחברה, תורמת לקיפוח כל הצדדים. אני מצרפת אותך כשותף למאבק שלנו.

wolf18

New member
כס המלך../images/Emo104.gif

קודם כל אם אני המלך אז צריך להיות לי נהג ואז אני בכלל יושב מאחור עם המלכה. באיזה מונרכיה המלך נוהג ברכב בעצמו?
שנית, כשאני נוהג ברכב בו נמצאת המשפחה שלי (אישתי + 2 ) אני לא מרגיש כמו מלך, אני מרגיש כמו שופר (במובן נהג). כולם ישנים ואני נוהג, ואם במקרה אחד ה"נסיכים" שלי מאחור ער, בעיקר הגדול אז אני גם מקבל הוראות לאן לנסוע על סמך חוש ניווט של ילד בן 5.5, ואיזה תחנות לשמוע ברדיו. משום מה הבן שלי פיתח אהבה לא מוסברת למוזיקה ערבית בפול ווליום. הטעם שלו במוזיקה הוא מאד אקלקטי
שנית, תגידי לנו איזה רכב זה שנדע לא לקנות כזה. מטומטמים

למעלה