מרביצים לילד

דוניש

New member
מרביצים לילד

בני בן ה-7 הוא ילד לא פיזי (לא חזק בספורט).עקב כך נוצר מצב שילדים בני כיתתו מרביצים לו מבלי שהוא יחזיר להם.עלי לציין שמבחינה פיזית הוא גדול וחזק אך באופיו הוא לא מהלוחמים.כך קורה שילד שבקושי מגיע לו לכתף מרביץ לו. דבר הגורם לפגיעה בבטחונו העצמי ולפגיעה במעמדו החברתי. שאלתי היא איך לעזור לו? ואיך לעזור לי מכיוון שבמקום לתמוך בו אני כועס עליו מכיוון שאינו לוחם ומחזיר לילדים המציקים?

3תיתי

New member
איך לעזור לך, אינני יודעת

אף ילד לא אוהב שמציקים לו. ההוראה "להחזיר" היא חסרת תוחלת, מכוון שהילד לא יכול. צריך לגשת לבית הספר ולהודיע למורה שמציקים לילד. אפילו להתקשר להורי המציקים ולבקש את התערבותם. אם שום דבר לא יעזור: להגיש תלונה במשטרה. הם לא יעשו כלום, אבל הורי הילדים בכל זאת יחששו מההשלכות. צריך לתת גב לילדים ולא לאפשר שיציקו להם.

פלגיה

New member
מה קודם למה?

הטענה שלך היא שבגלל שהוא לא מחזיר לתוקפים אותו, נוצרת פגיעה בביטחונו העצמי ובמעמדו החברתי. אבל יכול להיות שהמצב הוא הפוך - יכול להיות שהיות ואין לו ביטחון עצמי רב, נוצרת פירצה ה"קוראת" כביכול למתקיפים לתקוף אותו. זו אינה האשמה שלו כקורבן להתקפות, זה רק הסבר מדוע יש הרבה ילדים שאינם פיזיים ואינם טובים בספורט, אבל לא את כולם תוקפים. הפיתרון לדעתי הוא לא פשוט, אבל בבסיסו של דבר צריך לחזק את הביטחון העצמי שלו בכל דרך אפשרית, הן בבית (ההורים) והן בכיתה (למשל המורה או החברים שאינם תוקפים אותו). אם הוא ילד גדול וחזק הוא לא חייב להשתמש בכוחו בכדי לאיים על אחרים, מספיק שיידע לרמוז שיש לו כוח - כדי להסיר אותם מעליו (כך למשל - הוא לא חייב להרביץ, אבל אם מישהו חוסם את דרכו, הוא יכול להדוף אותו כדי לעבור. זה מסר מספיק) בנוסף אני כותבת כאן משהו שהגה הבן שלי כאשר היה במצב דומה. הסברנו לו שהילד התוקפן עושה זאת כי הוא לא יודע למצוא דרכים אחרות לקבל תשומת לב. אז הבן שלי (מיוזמתו) התחיל לברך את התוקפן במאור פנים בכל פעם שפגש אותו, במסדרון או בכיתה. יכול להיות שעצם הברכה עשרה, כי היא היתה סוג של תשומת לב. יכול להיות שהברכה הזאת שידרה לילד המתקיף מסר של "אני לא מפחד ממך" והיתה טובה מכל "אני יכול להחזיר לך מכות" שהוא.

TRDL

New member
לעזור לילד

לדעתי עיקר הבעיה היא בבית ספר , תחילת הפיתרון מתחילה משיחה אים המחנכת ואים צריך גם אים המנהל/ת . הילד לא עשם ובטח לא אתה. אנחנו מחנכים את הילדים שלנו להגיד לא לאלימות אבל מיצד שני כואב לנו שהילד לא מחזיר .

לב אם

New member
עזרה לילד

מסכימה עם שכתבו מעלי - מדובר בכדור שלג, כאשר הילדים מציקים למישהו שמשדר חולשה וחוסר בטחון עצמי, וזה גורם להתגברות של חוסר הבטחון העצמי שלו, ולהחלשה נוספת של מעמדו החברתי. חשוב מאד שתחזק אותו בכמה דרכים: - קודם כל, לא לכעוס עליו!! כאשר ילד בא מתוך מצוקה, הדבר האחרון שהוא זקוק לו שהוא שתכעס עליו. זה רק מחליש אותו יותר. אתה צריך לעודד אותו על כך שהוא לא ילד אלים, לספר לו שבעולם המבוגרים בעיות לא נפתרות על ידי אלימות , אלא על ידי הדברות , ובני כיתתו שמציקים לו פשוט אינם בוגרים כמוהו - לחבק ולחזק אותו על כך שהוא נפלא כפי שהוא!!! - שנית, לגשת למחנכת ויועצת בית הספר ולבקש התערבות שאינה נקודתית אלא מערכתית - לשלב לימוד כישורי חיים בכיתה, הדרכה של המילדים במיומנויות חברתיות, ובדרכים לפתור בעיות ללא אלימות, קבלת השונה, פרגון לחברים ... זה גם יסייע לילד ולכלל הכיתה, וגםלא יציג אותו כ"מלשן" - שלישית, לחזק את מעמדו החברתי על ידי חזיוק מעגל החברים שלו - תארגנו פעילויות כיפיות במסגרת של מספר משפחות עם ילדים בגילו - טיולים, יציאה לגני הרפתקאות ועוד, תזמינו חברים הביתה, תעודדו אותו לצאת לחברים. - השתתפות בחוג אומנויות לחימה שווה 10 פסיכולוגים - גם ילמד להגן על עצמו, גם יפתח בטחון עצמי, וגם ירכוש חברים חדשים ונוספים. - ואם אתם חשים שהוא ממש במצוקה, אז חשוב מאד גם להיעזר באיש מקצוע - לפעמים אפילו כמה פגישות עושות הבדל גדול.

פלגיה

New member
תודה רבה שבאת והגבת

תשובה נהדרת, אני מקווה שתתרמי לנו עוד.

למעלה