מראת הקוונטום

Ashrak

New member
מראת הקוונטום

למה לדעתכם SG1 לא השתמשו במראת הקוונטום כדי להשיג טכנולוגיות מתקדמות יותר ולסחור במשאבים יקרי ערך? לדוגמא: ניתן לאתר מציאות שבה בכדור הארץ יש מלאי עצום של נאקוואדה אבל אין ברזל כמעט בכלל, ולסחור איתם. עוד דוגמא: לאתר מציאות שבה כדור הארץ פיתח טכנולוגיות מתקדמות ביותר והוא מוכן להעניקן תמורת חיילים שיעזרו להלחם בגואולד ששם. בקיצור, זה הרבה יותר מתגמל מהסטאר-גייט בגלל שניתן להשיג כל דבר שעשוי להתקיים בכל מציאות שהיא. ומבחינת אבטחה, ניתן למצוא פתרון כלשהו בדיוק כפי שמשתמשים בקשתית להגנה על הסטאר גייט. מה דעתכם?

ilovenewyork

New member
אני לא אוהבאת מראת הקוואנטום

כי היא נותנת אינספור אפשרויות להתפתחות העלילה וזה כאב ראש לא קטן

סלמאק

New member
לא רק זה...

לדעתי להתעסק עם מציאויות מקבילות זה כמו להתעסק עם מסע בזמן - אני דוגל בדעה שצריך לתת לכל מציאות להתפתח באופן הטבעי שלה, ללא התערבות, כי התוצאות עשויות להיות הרות אסון. חוץ מזה, כשמתעסקים בחוקי הפיזיקה יותר מדי, מכופפים אותם, שוברים אותם ומתגרים בהם, אין לדעת מה תהיינה התוצאות. יכול להיות שחייב להיות איזשהו איזון בין כלמיני מציאויות וכו'... כלומר, מה יקרה אם מישהו יגיע למציאות שיש בה עוד כמותו, זה לא יכול להפר איזון שכזה? דניאל הגיע למציאות שבה הוא כבר מת, אז זה לא כ"כ פוגע באיזון - או אולי לא לטווח הקצר, אבל אי אפשר לדעת מה היה קורה אם הוא היה נשאר ליותר זמן, או מגיע למקום שבו הוא עדיין חי, גם תמיד יש את התיאוריה של "חומר זהה לא יתקיים במרחב זהה" או משהו בסגנון. כך או כך, אין ספק שכל אחד חייב להימצא במציאות אליה הוא שייך, זה הכי בטוח, כי בהיעדר עובדות מדעיות, ועם כ"כ הרבה תיאוריות, אי אפשר לדעת מה יקרה, אז פשוט עדיף לא להתעסק עם זה.

AKben

New member
מבחינת התסריטאים

באחד מהסרטונים (המצויינים) שנתנו אליהם קישור כאן, אחד התסריטאים (או המפיק?) אמר שעניין הייקום המקביל נתן להם אפשרות לחקור את הכיוון של רומן בין סמנתה לג'ק, שלא היה מתאפשר בדרך כלל.

morashty

New member
אבל מבחינה הגיונית

היתרון הזה הוא גם חיסרון עצום כי מתוך אינסוף מציאויות יהיה קשה מאוד למצוא דווקא את אלה שאתה רוצה (כמו מחט בערימת שחת אינסופית).

spirit73

New member
העם דורש מראת הקוונטום עכשיו ולא מעניין

אותנו תירוצים.

Ashrak

New member
בדיוק! תסריטאים, קרי!!

לגבי מה שהעלו קודם: 1. אמנם יכולות להיות אינספור מציאויות וקשה למצוא את אלו שמפיקות הכי הרבה תועלת, אבל צריך לזכור שכך גם לגבי כוכבים בגלקסיה - גם דרך הסטארגייט לוקח הרבה זמן עד שמוצאים צמח בעל סגולות רפואיות מיוחדות או טכנולוגיה חדשה. אלא שדרך מראת קוונטום אפשר למצוא דברים עם עוצמה שאין סיכוי למצוא דרך הסטארגייט, כמו למשל כוכב שכולו נאקוודה. עוד משהו, אף אחד לא ניסה בכלל לפתח טכנולוגיה שתעזור לחפש בעצמה במהירות את המציאות הדרושה. אפשר למשל לשלוח אינספור נאנוסיירים משתכפלים, ואפשר לפתח משהו אחר לגמרי תוך התבססות על טכנולוגיות שפועלות רק במציאויות אחרות לגמרי בסביבת הפיזיקה המקומית שלהן. 2. אולי התעסקות עם מציאויות אחרות מסוכנת מבחינה פיזיקלית? אבל את זה אפשר לפחות לנסות לחקור בצורה מסודרת ולנסות גם למצוא פתרונות מתאימים שיקזזו את הבעיות. צריך לזכור שצוותי הסטארגייט מתעסקים בשפע של דברים מסוכנים כנ"ל, ולא תמיד הם יודעים אם הצעצוע הבא שהם מצאו באיזה כוכב והם הולכים להפעיל, לא הולך לפורר את הגלקסיה. 3. יותר מדי אפשרויות גורמות לכאב ראש? הממ. מצד אחד יש אספירין, אבל מצד שני יש בזה משהו.

spirit73

New member
יופי. העברתי מכתבך לתסריטיים של סטארגייט והנה

מה שהם ענו: "אשרק היקר ,תודה על מכתבך. מצטערים שהזנחנו את המראת הקוונטום. גם הזנחנו הרבה דברים אחרים. וכל יום כיפור אנחנו מכפרים על כך. בנושא הנדון פנינו לתסריטאים של sliders וגם לאחים גרים שכתבו אגדה על שלגיה ושבעת הגמדים וכולנו יוצרים סידרה חדשה : על המראה הקסומה לצופי הסטארגייט. בכל פרק נקרין צופה שמבקש משאלה על התסריט ובהמשך הפרק נראה מה שבא לנו. כי ככה בא לנו.

Ashrak

New member
תודה, אבל תשלח להם עוד מכתב

תסביר להם שאם אני הייתי האחראי בשאיין אז הייתי עושה דברים אחרת.

the YOOK

New member
יש לך הנחה שלדעתי מוטעית...

אני לא חושב שנאמר במפורש שכל האפשרויות הקיימות נמצאות באופן מקביל וניתן להגיע אליהן באמצעות מראת הקוונטום. מצב כזה כלל לא יתכן כי היקומים מוצגים דרך המראה בצורה דיסקרטית ואילו עוצמת האפשרויות השונות ביקום היא בעוצמת הרצף (כי כל הגדלים ביקום משתנים באופן עקרוני באופן רציף). גם לפי התיאוריה היותר הגיונית (לפיה מראת הקוונטום רק "מקוונטטת", או הופכת לדיסקרטי את העולמות הניתנים לגישה, ואלו רק העולמות בהם נוצרה כזו מראה מלכתחילה), לא מחייבת שכל האפשרויות יהיו קיימות בכלל (למעשה אני חושב שהיא לא מאפשרת זאת, כיוון שאם קיום המראה במציאות הוא התנאי להופעתה במראה שלנו, אזי גם אמור להיות תחום רציף ולא בדיד). (ונראה אתכם מנצחים אותי במלחמת חפירות...)

Ashrak

New member
למה?

א. זה שהאפשרויות מוצגות בצורה דיסקרטית לא אומר שלא ניתן לכוונן את המכשיר אחרת. ב. גם במציאויות בהן המראה קיימת יש עוצמת הרצף של אפשרויות. ג. גם עם כמות בדידה של יקומים, עדיין זה מספיק כדי לאפשר מסחר משתלם.

the YOOK

New member
אוקיי../images/Emo58.gifאטלנטיס עונה 2 או 3

א. נשמע מעניין... קשה לי לחשוב איך מתאמים בצורה כזו בין "רשת" המראות הבין יקומית תחשוב מה יקרה אם בעולם אחד ירצו גישה ליקום מסויים שיצרוך הזזה במימד הרביעי כך שיקום אחר לא יהיה נגיש (אני מניח שזה העיקרון ברעיון שלך), אז בעצם כל רשת המראות הבין יקומית תעשה את ההזזה הזאת ורק בהשפעה של יקום יחיד... ומה יקרה אם שני יקומים שונים ירצו להזיז למקומות שונים? זה מוזר... ב. זו טענתי בדיוק. אני חושב שאולי באמת יש מעין "מחלקות שקילות" של מראות קוונטיות שיוצרות דיסקרטיה (למשל כל המראות בהפרש קואורדינטה מגודל מסויים במימד הרביעי מקושרות)- דבר התלוי במבנה המראה בלבד (כלומר המרחק האופייני בין יקומים מקושרים תלוי בהרכב המראה, זה לא גודל בסיסי ביקום, שכן זה יותר מידי שרירותי). אם כך ממש לא כל האפשרויות נגישות (וצריך לשים לב להגדרה המדוייקת של "אפשרויות"... אם זה לא קיים אז כנראה זו גם לא "אפשרות"). ג. יכול להיות,אבל זה מסוכן ולא ניתן לשליטה כמו הסטארגייט (לפחות לא כיום, אולי בסדרה הבאה עלינו לטובה). תזכור מה קרה כשרודני ניסה לקחת אנרגית ריק מכל היקומים... הוא הכניס לתוכם כל מיני דברים שהיו ביקומים אחרים ושעושים בעיות למרחב (מן הסתם כל מיני סינגולריות למינהן וכדומה...).

Ashrak

New member
היי,

יצאת מנקודת הנחה כאילו מכניקת הקוונטים תקפה בכל מה שנוגע למראה, אבל צריך לזכור שהתורה כבר הופרכה כשס"ג-1 נפגשו עם הטולאן (הם אמרו שהם לומדים את זה בקורס "תפיסות מוטעות בפיזיקה אלמנטרית"
). מכאן נובע שאנחנו לא יכולים להפיק מסקנות בקשר למראה יותר ממה שראינו שאירע בפועל. אנחנו כן יודעים על הטעות של רודני, אבל גם נוכחנו לראות שאין בעיה להביא חומר ובעיקר ידע מ/אל יקומים אלטרנטיביים. בנוסף, זה בהחלט מסוכן כמו כל טכנולוגיה חדשה, אבל עם הנסיון בשימוש בזה הסיכון יורד והתועלת עולה על הסיכון. אני אומר שאנחנו צריכים לנסות לבנות אחת כזו בעצמנו ולהתחיל להשתמש בה. נכתוב את החוויות שלנו על גבי הפורום.

the YOOK

New member
חס וחלילה.

אני יודע שביקום סטארגייט (כמו גם באמיתי) תורת הקוונטים לא תקפה. לכן ניסיתי לתת תוקף הגיוני לואתה "מראת קוונטום" דיסקרטית. וואו... לפגוש מישהו שהוא אני רק לא ממש ביקום שונה יכול להיות ממש מגניב... יכול להיות שאתה צודק, אבל את הפיזיקה של המסע בין הכוכבים כבר הבינו בסדרה, לעומת את זה של המסע בין היקומים (שזה בעצם רק מעבר במימד הרביעי, לא יותר. הקדמונים הרי "חיים" במימד הזה כל הזמן). לדעתי אנחנו נפגוש גם את הפיזיקה הזאת וגם את המראה בסדרה הבאה עלינו לטובה של סטארגייט- Stargate Universe.

למעלה