מראה

danny1990

New member
מראה

היי. לפני חודש בערך חלמתי חצלול, שבחלום הלכתי למראה כדי לבדוק מציאות וראיתי את עצמי והעיניים שלי היו מוזרות וירד מהם דמעות של דם .(כמובן הבנתי ש לאחר מכן כשהתעוררתי עשיתי 1+1 ונזכרתי שיש לי דלקת בעיניים , וחשבתי על זה שלפעמים מראה יכולה להראות לנו שאנו לוקים באיזה מחלה או בעיה פיזית ולא רק מנטלית, האם לדעתכם זה נכון ? ואפשר להשתמש בה ככלי לאבחון עצמי פיזי ואפילו לשאול אותה מה כואב לי או מה לא בסדר אצלי בגוף או האם אני בריא ?

Amaterasu

New member
כן בוודאי

כן, עשית ניתוח מצויין של החלום. גם לחלומות צלולים יש פירוש, ומראה בחלום, כשמה כן היא, יכולה להראות לנו כל דבר שאנחנו רוצים, וודאי שאת המצב הפיזי שלנו. במקרה הזה כבר ידעת שיש לך דלקת. אולי המראה רצתה קצת יותר למקד את תשומת הלב שלך בנושא. כדאי לשים לב. אני מניח שזה קשה, אבל זה הגיע כדי ללמד אותך משהו מאוד חשוב, ואת זה רק אתה יכול לגלות.

silverhawk

New member
זה רחב הרבה יותר מהמראה

תיאוריות פסיכולוגיות רבות עושות שימוש בעולם החלומות כדרך להבנת האדם, הקשיים עמם הוא מתמודד והנושאים אשר מטרידים אותו. ההנחה הינה שנושאים אלו צפים ועולים במהלך החלום, בדרך סימבולית כלשהי (כדרך לעקיפת הצנזור וכניסה למודע). יחד עם זאת, בעוד שבהחלט ניתן לעשות שימוש בחלום ככלי לאבחון עצמי, עליך לזכור שהנושאים העולים בו נובעים מתת-המודע ודורשים מודעות לנושא, לפחות ברמה זו או אחרת. דהיינו, אם קיימת בעיה פיזית בגוף אשר בשלב זה הינה נטולת כל תסמינים פיזיים ואין לך כל ידע עליה, גם מהחלום לא תבוא הישועה. פרשנות החלומות מיועדת ככלל להוות כלי מסייע בהבנת קשיים פסיכולוגיים, להבדיל מקשיים פיזיים.

danny1990

New member
למרות זאת

ואם נאמר לדוגמא, לבנאדם יש פצעים על הלשון או על איבר אחר בגוף , והוא בטוח שהאיזור הזה הוא הבעייתי והוא הגורם לדלקת זאת , אבל בפועל אם הוא היה נבדק ביסודייות אצל רופאים הוא היה מגלה שהבעיה היא שיש לו בעיה בבלוטת יותרת הכליה או ב'התריס וזה גורם לו לשינויים הורמונלים בגוף וזה גורם לדלקת עם הפצעים, והגוף יודע את זה, אולם המודע אינו יודע את זה, וכאן השאלה עם המראה נכנסת , האם התת מודע יודע על הגוף יותר דברים והוא היה מגלה את הסיבה האמיתית לפצעים ? או שהוא היה מתרכז בפצעים כי זה מה שהאדם עצמו יודע ?

Amaterasu

New member
כן

ואני מאמין שעל זה בדיוק סילבר דיבר. לפעמים הלא-מודע או התת-מודע יודע דברים שאנחנו לא יודעים במודע, והחלומות יכולים לשקף לנו את זה.

silverhawk

New member
בנוגע לזה אני מעט מסופק

ייתכן בהחלט שתת-המודע "יידע" דברים שאינם מצויים במודע, אולם אתה עדיין נדרש לבסיס אינפורמטיבי כלשהו. כלומר, אם אתה סובל ממחלה בלתי ידועה כלשהי, ללא כל סימפטומים (או עם סימפטומים שאינם תואמים למה ששמעת בעבר על אותה מחלה), ספק בעיניי אם תוכל למצוא את הפתרון בחלום. בסופו של דבר, תת-המודע נוצר מסך הזכרונות והחוויות שחווית.

למעלה