מקרר 120 על60, וחשיבותו של 'קו ישר לארונות'

nolanola

New member
מקרר 120 על60, וחשיבותו של 'קו ישר לארונות'

שלום לכולן,
יצאנו מפגישה עם מעצבת מטבחים (לדירת קבלן) מרוצים עד השמים.
תכננה לנו מטבח בדיוק כפי שחלמנו, שכולל קיר אחד של ארונות גבוהים (ובו גם מקרר ויחידת בילט אין), קיר אחד של שיש עם כיור, ואי גדול עם כיריים עליו.
המעצבת טענה שאין מנוס מלקנות מקרר 120×60 כדי שיהיה בקו אחד עם הארונות (יש לנו כיום מקרר 90×80 שאנחנו אוהבים).
כשחזרנו הביתה ישבתי קצת על גוגל ונדהמתי לגלות שמקררים רחבים כאלה מורכבים לרוב משתי יחידות נפרדות והינם בעלי נפח קטן יחסית, וגם מאד מאד יקרים.

שאלותיי:
1. עד כמה זה 'קריטי' שהכל יהיה בקו אחד? האם אופציה של הזזת הארונות ב20 סמ קדימה והשארת המקרר הקיים כך שדלתותיו ככה"נ יבלטו תתן תוצאה לא יפה? האם יש פתרון אחר כלשהו לבעיה זו?
2. כיריים על אי- אשמח לשמוע בעד ונגד, זו תהיה פעם ראשונה עבורי

אודה לתגובות מהירות, הדירה כבר מוכנה והמטבח אמור לרדת לייצור בהקדם האפשרי.
תודה!

lank

New member
מקרר

אז להרגיע אתכם , זה מש ממש לא קריטי. לא כל אחד יכול להשקיע סכום כסף רציני על מקרר בילט אין . יש פתרונות אחרים כפי שציינת - הרחקה של היחידה מהקיר. קחו בחשבון שעדיין המקרר יבלוט לפחות 8 סמ' כדי שתהיה פתיחה לדלת.
כיריים על אי זה נפלא , השאלה היא האם יש ילדים קטנים , מתי מבשלים? מי נמצא ליד האי כשמבשלים והאם בישול ואירוח אצלכם קשורים זה בזה ויכולים להתרחש בו זמנית.

nolanola

New member
תודה על התגובה,

שוחחתי עכשיו שוב עם המעצבת, היא ממשיכה לטעון שעדיף בהרבה מקרר 120 על 60, אבל שאם לא מתאים לנו תתכנן סביב המקרר הקיים, שיבלוט בהרבה...
השאלה היא האם במצב בו זה קיר שלם של ארונות לגובה (אין פינת עבודה משיש על קיר זה) זה אולי באמת יכער בהרבה....
המליצה על מקרר של חברת 'קופרבוש' שלטענתה אינו מאד יקר...

לגבי הכיריים - אכן יש ילדים קטנים בבית, מבשלת בעיקר בסופי שבוע. אבל הנגישות לכיריים על האי עבור הילדים לא שונה בהרבה מהנגישות כשזה על שיש, לא? מלבד הכיוון שנוסף למקרה שמישהו עולה על כסא בר ודוחף ידיים...
לגבי אירח - הוא יתבצע בסלון/מרפסת ולא במטבח כך שאני לא רואה בעיה עם זה.
השאלה היא אם יש בעיות נוספות שאולי אני לא חושבת עליהן..

רוני810

New member
ההבדל הוא שהילדים לא יושבים ליד השיש,

וכן יושבים על האי, ליד הכיריים.
באופן אישי הייתי מאוד פוחדת מדבר כזה (ישיבה ליד כיריים).

אין חובה לקנות מקרר בעומק 60

אפשר לקנות בעומק 90, ולתכנן את כל היחידה שמסביבו בצורה בולטת.
כלומר: הארונות העליונים (שלמעשה, אם אינם בולטים כמותו, אי אפשר להגיע אליהם) וגם היחידה לצידו. או אפילו את כל החזית הזו, אם היא לא ארוכה מידי (תלוי בעיצוב של המטבח)

אצלי יש משטח עבודה בעומק רגיל, ולצידו יחידה בולטת, שכוללת: מקרר, ארון מזווה בגובה כמו המקרר, וארונות עליונים גבוהים מעל שניהם.
לדעתי זה פי כמה יותר יפה ממקרר בולט.

nolanola

New member
הי מיכל, תודה

חייבת רק להודות שלא לחלוטין ירדתי לעומק דברייך...
מדובר בקיר שלם של ארונות, אין משטח עבודה שם (המטבח הוא בצורת ר כאשר צלע אחת שלו היא ארונות לגובה (ממש עד למעלה, עם סגירת גבס מעל) והצלע השניה היא שיש (וכיור). בפינה על השיש - דלת ארון למיקסר שממשיכה גם כן עד למעלה.
אם מזיזים את כל הארונות קדימה - הכל נגיש באותו האופן, לא?
ולא נראה לי שיש מנוס מלהזיז את הכל אם אכן מזיזים...

כפי שכתבתי, תלוי במבנה המטבח

אצלי אפשר היה להזיז "חצי קיר". כנראה שאצלך אין מנוס מהזזת כל הקיר,
או תכנון שונה של המטבח.

עכשיו ראיתי את ההמשך לשאלתך - כיריים על האי - אם זה במנותק מהכיור וממשטח העבודה העיקרי - בשום פנים ואופן לא.
אם זה אי גדול, שבו כיריים, משטח עבודה גדול, כיור עיקרי, וגם פח - אז זה בסדר. אי כזה מתאים למטבח גדול מאד, לא למטבח ממוצע.

דליה ב

New member
בחברות המטבחים מוכרים מוצרים משלימים...

הווה אומר כיורים, ברזים וגם מוצרי חשמל...אז אולי מכאן המוטיבציה שלה...לא רוצה להוציא לעז- רק מציעה לך
לבחון היטב את העיניין.
אני חושבת שזו חוצפה "להכריח" אתכם וללחוץ עליכם לרכוש מקרר שאינו מתאים לכם ואין לכם
כרגע שום צורך בו ובשכמותו...
בקיצור, כדאי לתכנן ולהשאיר מקום מרווח למקרר עתידי(אם אתם מעוניינים בתכנון כזה)
לנו למשל יש מטבח בן כ 17 שנים ,החלפנו מקרר ממש עכשיו,(אחרי שהקודם לא הפסיק להתקלקל)
ובהחלט היתה לנו מגבלת מקום(יש לי משפחה גדולה ב"ה, ואני זקוקה למקרר גדול)
אין שום צורך להכנס להוצאה מיותרת!

מרי פופ

New member
תלוי במבנה המטבח, אבל לרוב יש אפשרות

להפוך מקרר רגיל ל"יעני" בקו הארונות.
לא צריך להזיז ב 20 הזזה ב 5-10 מספיקה כפי שתראי בדוגמא שלי (הארונות בעומק 65).
אני ממש לא בעד כיריים על האי, לא אוהבת את העדר המשטח הרציף בין הכור לכיריים, הטפטופים שבדרך... וגם לא אוהבת לחשוב על בישול תוך כדי השפרצה על כל האי. בישול זה הליך מלכלך וליד הכיריים יש צורך להעמיד כל מיני נלווים: שמן, מברשת לשמן, מלח, פלפל ועוד...

דליה ב

New member
האם ,המקרר בקו "אפס" עם הארונות?

כי לי תמיד מרגיש שהדלתות צריכות לבלוט מעט מקו הארונות
ע"מ שתהיה פתיחה של למעלה מ 90 מעלות(בגלל המרחק שבו צולם המקרר
לא ברור לי לגמרי,ותמיד אני מתלבטת מחדש...)
תודה!

nolanola

New member
מצרפת שרטוט (על סמך זיכרון מהפגישה)

האם זה בכלל עושה שכל? האם הייתן עושות משהו אחרת?
בהתחלה היה נראה לי מוזר שהאי עומד לאורך ולא לרוחב, האם זה יוצא יפה כך?
כשעומדים מול הכיריים הכיור משמאל (מטר רווח) והמקרר מאחור (גם כן מטר רווח)
לגבי כל האביזרים שצריכים להיות באזור האי - חשבתי שניתן לשים אותם במגירה שמתחת לכיריים, את כל התבלינים למעשה, ואז זה כן נוח...
המטבח הוא 4.80 על 4.50
אני חושבת שבחלק לרוחב המטבח שכחתי יחידת מגירות אחת בשרטוט שלי

zivaf2

New member
למה כלכך הרבה יחידות מזווה?

אמנם יש לך יופי של מקומות אחסון, אך ממש מעט משטח עבודה, בלי פרופורציה לגודל המטבח הנאה.
בעיני התכנון ממש לא אופטימלי, וודאי שלא מצדיק העברת כיריים לאי. מציעה להשאיר יחידת מזווה אחת, יחידת בילט אין, וכל השאר משטח עבודה מרווח שתחתיו מגירות.

משטח העבודה צמוד לתנור

זה אומר שכאשר התנור עובד, אז מי שעומד לידו כדי לקצוץ סלט, מתבשל היטב.
זה נפלא בחורף. קצת פחות בקיץ

"כמעט"

זה אומר שלא מקבלים כוויה, אבל בפירוש חם לעמוד לידם. באוגוסט זה סיוט.
(יש לי Mielle . אז אני משווה להכי איכותי שיש.)

התכנון הזה לקוי בכמה אופנים, זה רק אחד מהם.
אבל גם בתכנון הזה, נניח שנשארים איתו (למטרת הדוגמה בלבד) אז אפשר להחליף בין התנור לאחד מארונות המזווה, ואז הבעיה נפתרת.

lank

New member
חסר משטחי עבודה

באורך כזה של מטבח , צריך שיהיה יותר משטחים לעבוד.
מה קורה אם כמה אנשים רוצים לעבוד יחד או הילדים רוצים לאפות ביחד איתך עוגיות?
חגים , סופשים וכו' - אין מספיק משטחים....

למעלה