מקרר יינות: האם Winebar זה אותו מקרר כמו Landers?

idandanny

New member
מקרר יינות: האם Winebar זה אותו מקרר כמו Landers?

אני חובב יין מתחיל ומעוניין לקנות מקרר 28 בקבוקים.
אני רוצה לדעת מה ההבדל בין המקררים הבאים:

מקרר יין 28 בקבוקים Winebar:
http://edepot.co.il/items/100563-מקרר-יין-דיגיטלי-28-בקבוקים-עם-צג-דיגיטלי-Winebar

מקרר יין 28 בקבוקים BCW70 Landers
http://edepot.co.il/items/95781-מקרר-יין-28-בקבוקים-BCW70-Landers

המקררים נראים ויזואלית זהים. יש להם אותו מפרט. אפילו בהוראות השימוש כאן:
http://www.winebar.co.il/uploadfiles/wine_cooler_manual_guide.pdf
מופיע הדגם CW70.

המחיר של Landers יקר ב- 80 שקלים.

רעיונות?

Desert Seagull

New member
אם כבר הגעצ לסכום של 900+ על מקרר ייינות

עשה לעצמך טובה ותשקיע עוד 600-700 שקל ותקנה מקרר מדוחס של 30 בקבוקים, דוגמת vintec. יש גם מקררים עם מדחס של fuxin במחירים יחסית זולים. אני לא ערב לאיכות, אבל כמה חברים פה קנו מקרר מדוחס של vintec ומאוד מרוצים ממנו.
2 סוגיות נוספות:
קח בחשבון שמספר הבקבוקים מתייחס רק לבקבוקים סטנדרטיים, שנקראים בקבוק בורדו. לא בקבוקי למברוסקו/סירה וכד'. גם לא בקבוקי שאטו גולן שסיכוי טוב שכלל לא תצליח לסגור עליהם את הדלת במקרר שציינת.
קח בחשבון שאם אתה מתכנן 28 בקבוקים, עדיף לך לקנות כבר מקרר ל-50...מקרר יינות זה כיף ומגביר את הרצון לקנות עוד ועוד יין...

idandanny

New member
למה מדחס?

הבהרות:
1. הלוואי והיה לי כסף ומקום למקרר של 100 בקבוקים
2. התכנון הראשוני היה מקרר קטן יותר של 12-18 בקבוקים.
3. "מקרר יינות זה כיף ומגביר את הרצון לקנות עוד ועוד יין". מסכים. לכן מעדיף מקרר קטן יותר כדי להימנע מהוצאות על יין :)

שאלות:
1. מדוע ממליץ על מקרר מדחס? לשימוש פשוט כמו שלי, לא עדיף תרמואלקטרי?
2. מה לגבי שאלתי?
3. האם תוכל להמליץ על דגם ספציפי (העדפה למדפי עץ)?

מדחס לעומת תרמואלקטרי

מקרר תרמואלקטרי מוגבל בטמפ׳ אליה הוא מגיע יחסית לסביבה. בימי קיץ חמים מאוד, זה יכול להגיע קצת מעבר למומלץ ליינות. לכן, אם אתה מתכנן ליישן יינות איכות לטווח ארוך, זו לא אופציה בארץ.
&nbsp
אם אתה רק רוצה להעביר כמה יינות את הקיץ, ותשתה את כולם עד הקיץ הבא בכל מקרה, או שהבית תמיד קריר במידה סבירה (עד 30 מעלות לכל היותר), תרמואלקטרי הוא פתרון זול ופשוט.
&nbsp
לגבי דגם ספציפי, לא יודע להמליץ. לי התאים יותר מקרר עם מדחס, וקניתי את הבסיסי ל-35 בקבוקים של וינטק.

idandanny

New member
תודה על הההסבר

הרצון לקנות מקרר יין נובע מהבאים:
1. אני שותה 2-3 בקבוקי יין בשבוע.
2. אני מחזיק במקרר הרגיל בין 5-20 בקבוקי יין.
3. הבקבוקים תופסים הרבה מקום במקרר
4. המקרר מרטיב את הבקבוקים וויזואלית הם לא נראים טוב.

לכן רציתי מקרר יינות ל - 20 בקבוקים רק כדי שאוכל לפנות מקום במקרר הרגיל ולשמור על הבקבוקים בתנאים סבירים.
אין לי (כרגע) תוכניות על יישון יינות. אמנם יש לי כמה בקבוקים יקרים שאני שומר למקרים מיוחדים ויכול להחזיק במקרר לתקופה של שנה.

זה לא שאני מחפש את הפתרון הכי זול, אבל אני חושב שזה לא משתלם לי לקנות מקרר ב - 2000 ש"ח שמשרת אותי בידיוק כמו מקרר ב - 1000 ש"ח.

את המדחס קניתי ב-1500.

אבל אם באמת אין תוכניות למעל שנה, שניהם יעבדו.
&nbsp
אם כבר העלת את זה, מקרר רגיל לא טוב ליין משתי סיבות - הטמפ׳ נמוכה מדי, 4 מעלות במקום 14...
והוא רועד הרבה. זה מציף משקעים, גורם לערבוב היין, וזה לא טוב. חייב להודות שלא לגמרי מבין למה.
אבל מקרר רגיל לא מומלץ לפרק זמן ארוך.

nimrodrosen

New member
קניתי טרמואלקטרי ב 800 ש"ח לפני כ 3-4 שנים

28 בקבוקים ואני מאוד מרוצה (של איזו חברה סינית). יינות שהתישנו בו מספר שנים היו אחלה כשנפתחו.
אך אני אשאיר אותך עם ההתלבטות בזה שאספר לך שלאחי התקלקל כזה מקרר לאחר קצת יותר משנה- כך שמה שקונים בזול יכול בסוף לעלות ביוקר.

רק בשביל הפרוטוקול

לי יש את הוינטק 30-35 בק' והוא מכיל מגנום שאטו גולן יופי.
&nbsp
רק שיהיה אם מישהו מתבלט....

azaria

New member
יש לי VINTEC עם מדחס. עובד יופי

שומר על טמפרטורה מדוייקת עד כדי מעלה מעל או מתחת מה שביקשתי (ביקשתי 15, המקרר תמיד בין 14-16).
&nbsp
בקבוקים בודדים ונדירים לא נכנסים בכיוון הרגיל כי הם ארוכים מדי (גבוהים מדי כשהם עומדים). אבל זה באמת במקרים נדירים מאוד.
&nbsp
לא יודע לגבי מדפי עץ. נראה לי פלצנות שבטח לא משנה ברמות שלנו.אולי לארמונות ששומרים בקבוקים של אלפי שקלים לבקבוק, ולמשך שנים רבות... לא יודע.
&nbsp
ולגבי המקרר הספציפי שלי: שתי נקודות שמעצבנות אותי: אחרי כארבע חמש שנים התחיל המאוורר של המדחס להרעיש יותר ויותר. מכה קטנה בפינה הנכונה משתיקה את המקרר לזמן מה, אבל הרעש חוזר. בזמן הקרוב אנסה לזחול מאחורי ומתחת ולחזק את מה שדורש חיזוק אם אצליח למצוא. אם לא - טכנאי. וחלילה חלילה כבר החלפה?!
&nbsp
ועוד נקודה מעצבנת זה שאחרי הפסקת חשמל המקרר "מתאפס" ומחליט לקרר ל 12 מעלות (בלומר שבפועל הוא ישמור על 11-13 מעלות). אז צריך לזכור לשנות שוב ושוב את הטרמוסטט בחזרה ל14-15 הרצוי. מזל שאין אצלי הרבה הפסקות חשמל.
&nbsp
ולגבי המקררים ללא מדחס - יותר שקטים וזולים (אגב, ברכישה. אבל איך צריכת החשמל שלהם?) אבל הם מסוגלים לקרר רק עד כעשר מעלות מתחת לטמפרטורה בה הם נמצאים. אז אם המקום המתוכנן למקרר נמצא מעל 25-28 מעלות במשך תקופות ניכרות - זה לא ממש פתרון שמתאים לך.

צריכת החשמל של כל מקררי היין היא די זניחה

יש להם לרוב בידוד סביר בהחלט, ומכיוון שלא פותחים אותם הרבה, הם מצליחים לשמור על הטמפ׳ בפעולה למשך זמן קצר מאוד כל שעה.
&nbsp
כולם מסדר גודל של נורת חשמל חסכונית. אני גם חושב שהתרמואלקטריים צריכים להיות חסכוניים אפילו יותר, אבל לא ראיתי נתונים ממש.

למעלה