מקרי נט"ן

• פותח הנושא scum
  • פורסם בתאריך

scum

New member
מקרי נט"ן

שלום , יש למישהו רשימה של מקרים שאמורים להזמין נט"ן עבורם? תודה

כעקרון,

יש המון דברים שאפשר להזמין עליהם נט"ן.. קח לדוגמא טופס חולה/נפגע של הנט"ן, ותסתכל מאחורה על כל רשימת המקרים... כל אלו... תוסיף להם עוד מאות אם לא אלפים של מקרים העולים על דעתך, ויש לך רשימה...

UV 101

New member
זה לא הולך ככה..

אין כזה דבר סתם ככה "מקרים שמזמינים עבורם נט"ן" אלא אם כן מתחילים החייאה במקום וכו'.. הזמנת נט"ן היא מכמה שיקולים.. וביניהם -
המרחק לבי"ח הקרוב ביותר - אם הבי"ח הוא במרחק פינוי של דקה וחצי אין טעם לחכות 10 דקות לנט"ן...
האם החולה בסכנת חיים מיידית?
האם החולה לא יציב ויש צורך בניטור מתקדם בדרך לבי"ח..? שיקולים אלה ואחרים... קובעים האם להזמין נט"ן..

amitp

New member
דווקא קיימת רשימה

מדובר על רשימת מקרים שבהם חובש/תורן מוקד יוציא נט"ן/אט"ן לקריאה ולא רגיל, והיא מופיעה בספר הנהלים (שאין לי כרגע אז אני לא יכול לסרוק אותה משם, מצטער). בעיקרון מופיעים בה רוב המקרים הברורים (חוסר הכרה, קוצר נשימה, פרכוסים..), לידות וכל מקרה אשר לפי התרשמות החובש/תורן המוקד מחייב נט"ן או שהוא בספק לגבי טיב המקרה.

orend123

New member
נוהל הפעלת נט"ן

(מתוך חוברת לימוד קורס מוקד) חובש/עובד מוקד יחליט על שיגור נט"ן בכל מקרה החשוד כמקרה חירום רפואי, כמפורט להלן: 1.חולה/נפגע מחוסר הכרה(מכל סיבה שהיא). 2.חולה/נפגע עם קשיי נשימה משמעותיים לכל סוגיהם. 3.חולה/נפגע המתלונן על כאבים ו/או לחץ בחזה (ממקור לבבי). 4.מקרי טראומה חמורים. 5.דימום רציני מכל מקור שהוא. 6.מקרי טביעה. 7.מקרי הרעלה. 8.מקרים בהם קיימות לנפגע כוויות חמורות. 9.מקרי חירום בתחום רפואת ילדים/גניקולוגיות. 10.כל מקרה חירום רפואי אחר, שייראה לנכון לעובד/חובש מוקד. 11.ארוע רב נפגעים. 12.מקרה בו הרופא או צוות מד"א הנמצאים במקום האירוע מבקשים את סיוע הנט"ן. 13.מקרה חירום המחייב נט"ן. דין אט"ן כדין נט"ן. וביקצור הנוהל אומר שלכל מקרה שנראה למוקדן כמקרה חירום רפואי הוא יפעיל נט"ן לפי שיקול דעתו...

משהו קטן בנוגע לסעיף מספר 9

במקרה של סיבוך לידה כדאי לטוס לבי"ח ולא להתעכב עד להגעתו (המהירה) של הנט"ן, שלא יוכל לעשות כלום.

שקוף 101

New member
נט"ן לא יעשה כלום?!

במקרה של סיבוך לידה כדאי/רצוי להזמין נט"ן (כמובן שיקולי מרחק וכו') כי אי אפשר לדעת לאן זה יוביל, וכן הנט"ן יכול לעשות הרבה יותר מרמת הרגיל כשמשהו מסתבך. וחשוב לזכור שיש הבדל קטנטן ברמת הצוותות(והמבין יבין).

paradan

New member
לא כל לידת עכוז

מסתיימת בניתוח קיסרי. לפעמים אפשר לילד ואגינלית. נכון זה קצת יותר מסובך אבל האלטרנטיבה לא יותר טובה. רק תציץ במוסבי...

paradan

New member
ע"מ 1202 והלאה

החלק על סיבוכים בלידה ספציפית - breech presentation. כדאי גם להציץ על shoulder dystocia - שזה כאשר הראש יוצא אבל הכתפיים נתקעות. אני אישית גם ממליץ לדבר על זה עם מיילדת/רופא בזמן השתלמות חדר לידה שיוכלו להסביר קצת יותר... אגב אצלי זה second revised edition של המוסבי. אם יש לך מהדורה אחרת יהיה בע"מ אחר.

ruth s

New member
שכחת הכשת נחש!!

על כל קריאה של הכשת נחש המוקד מחוייב להוציא נט"ן! גם אם מדובר בבן-אדם בהכרה (כידוע לכם המצב מאוד דינמי בהכשות..) רות (שבקרוב תעזור לחקור את עניין הנחשים לעומק..
)

orend123

New member
לא שכחתי כלום

אני לא שכחתי כלום... העתקתי בדיוק מהחוברת של קורס מוקד שלי... משפט המפתח הוא 10.כל מקרה חירום רפואי אחר, שייראה לנכון לעובד/חובש מוקד. מן הסתם לפעמים יוצא שיוצאים גם למקרים שרשומים כאן כמקרי נט"ןובעצם מתבררים כסתם כלום... המשפט ששמענו הכי הרבה בקורס היה "לפי דעתו ושיקול הדעת של המוקדן"....

ruth s

New member
אין לי כוונות חס וחלילה להתווכח..

אבל תאמין לי שמנסיון בעסק יש תקנה כזו שאומרת: הכשת נחש=נט"ן. (אפילו שהיא לא כתובה לך במחברת זו או אחרת..) גם אם האדם בהכרה מלאה רוקד הורה, ועל פניו נראה שאין צורך ממשי בנט"ן. (ככה שזה לא ממש נכנס תחת סעיף 10)

למעלה