מקרים את הרגשה של ספר ישן

אלינקה

New member
מקרים את הרגשה של ספר ישן

היום סימנתי ספרים והנה בידי ספר ענתיקה משנת תרפ"ד שיצא בורשה ממש כיף

חייםלוי

Member
מנהל
מכיר בהחלט אלא שאצלנו ספרים

משנת תרפ"ד הם ספרים די חדשים. אבל כל ספריה ואופייה. ספר כזה באמת עושה נעים. גם הריח וגם התחושה נעימים.

Sapientia

New member
מכירה.

אני לא מתה עליהם, כי הם לפעמים מלאים חורים גועליים של תולעים, ובד"כ מלאים אבק
באלה שאני נתקלתי בכל אופן
אבל לי יש תחביב אחר כשאני עושה מיגון לספרים- לבדוק מתי השאילו ספר כלשהו בפעם האחרונה, ולגלות ספרים שלא הושאלו משנות ה-70, או כאלה שעדיין לא הושאלו מאז שנקנו, וכו'...

גם לי מציאה כזו קוגמת התרגשות. ואני

זוכרת כשנפל לידי ספר של ביאליק משנת תרח"צ, לא, לא טעות, סיכול האותיות כדי למנוע את הכיתוב שנת תרצ"ח. אזהיתה התרגשות גם בגלל שנת ההוצאה של הספר (1938) וגם בגלל סיכול ה"סיכול"...

חייםלוי

Member
מנהל
סיכול האותיות בתאריכים עבריים נפוץ

למדי. כך למשל תשמ"ד הופך לתשד"ם כדי לכתוב שמד או תרפ"ח שהופך לתפר"ח (הפעם מסיבה הפוכה - פריחה) ויש עוד שפרחו מזכרוני.

DGtal

New member
היום מצאתי ספר מתקנ"ג

בספריות תורניות אין בעיה למצוא ספרים ישנים, ולעיתים אני אפילו מעביר אותם לספרייה לנדירים, לפי הצורך (למשל: תלמוד ירושלמי סדר קודשים המזוייף). אגב, רוב ספרי ליוורנו ושאלוניקי הרבה יותר יפים אחרי 200 שנה מאשר ספרי וילנא-ורשה מאה שנים אחרים, כנראה שהטכנולוגיה התקדמה ברוורס...

חייםלוי

Member
מנהל
הדפוסים הישנים היו מודפסים על

נייר שנעשה מבד. הנייר הזה מחזיק מעמד הרבה יותר מאשר הנייר העשוי מעץ שהתחילו להשתמש בו, אאל"ט במאה ה-19. זה שעשוי מעץ הוא באיכות גרועה הרבה יותר. אגב, אני לא אוהב את דפוסי שאלוניקי וקושטא כי הם בלתי קריאים. המדפיסים לא דאגו ליפי הדפוס כמו המדפיסים האיטלקים לפניהם.

למעלה