מקרה

abba s o s

New member
מקרה

שותפי לדירה (בשכירות) במשך שנתיים, נוהג כל דקה לגנוב משהו אחר. למשל הוא נוהג לחטט לי בדברים, להיכנס לחדר שלי ללא רשות, לגנוב מהמקרר המשותף מוצרי מזון ששייכים לי, להשתמש בשמפו ובסבונים שלי ועוד אלפי גניבות שקל לו לגנוב בגלל שאנחנו מתגוררים בשכירות משותפת. הבעיה שלי היא שמרוב שהנוהג שלו לגנוב, הביא אותו לעשות כל כך הרבה מעשי גניבות, אז אני לא יכולה להציג תאריך מדויק לכל עבירה ועבירה. וגם לא יכולה לזכור את היקף מעשי הגניבות שביצע. במשטרה אמרו שהם לא מטפלים בזה. אמרו לי שאני יכולה לערער ולהגיש קובלנה נגדו בבית משפט לשכירות של דירות שכורות. והם ישקלו בסוף אם להעביר את זה לבית משפט לתביעות קטנות של עבירות רכוש בין שוכרים בדירת שכירות משותפת או משהו כזה.... ואני רוצה להכין לעצמי, דך שאתאר בו את המעשים שלו כדי שארענן את הזיכרון בשביל שברגע שאגיע למישהו (למשל לעו"ד) אז אזכר כבר לפני כן איך הוא גנב וכמה הוא גנב ואיך לתאר את הגניבות האלה. האם מישהו מכיר מקרים שהיו בהם שוכרים שגרו בדירה משותפת עם מקרר משותף והכל משותף ובמהלך כל תקופת השכירות אחד מהם נהג לגנוב לשני כל מיני דברים ובסוף הוגש כתב אישום והוגשה תביעה ? אם יש מקרה כזה, רציתי לדעת מה שמו של המקרה כדי שאוכל לקרוא אותו... תודה.

לא מכירה מקרה כזה

וגם לדעתי המשטרה לא אמרה לך את מה שאת טוענת כי לא קיים "בית משפט לשכירות של דירות שכורות" והמשטרה גם לא מעבירה מקרים לבית משפט לתביעות קטנות. אם יש לך ראיות שנגנבו ממך דברים, תגישי תלונה במשטרה ו/או תביעה כספית נגד השותף.

abba s o s

New member
הוא גונב ?

מישהו אחר אמר לי שיש דבר כזה בית משפט לשכירות של שוכרים שגרים ביחד בדירות שכורות. אני לא בטוחה כל כך בעצמי שזה נחשב לגניבה. אז אני רוצה לדעת משהו: השותף הזה לוקח לי מהמקרר המשותף שלנו, מוצרי מזון ששיייכים לי כל יום ומחסל אותם כך שאני חוזרת מהעבודה ואין לי מה לאכול. לקיחה כזאת ללא רשותי נחשבת לגניבה ? זו גניבה או סתם לקיחה ללא רשות ?

u 1000

New member
רגע לפני משטרה ובתי משפט

דיברת עם השותף? מה מונע ממך לעזוב את הדירה? גם אני לא מכיר "בית משפט לשכירות של שוכרים" אני מניח שמי שאמר לך התכוון ל"בית הדין לשכירות" שפועל בהתאם לחוק הגנת הדייר אבל רוב הסיכויים שהחוק ובית הדין כלל אינם רלוונטיים לעניינך.

abba s o s

New member
דיברתי וזה לא עזר

כמה שמדברים איתו, זה לא עוזר. פעם הוא היה מודה, ומהרגע שהבין שזה לא מוצא חן בעיני ושאני עלולה להלשין עליו במשטרה אז הוא כבר התחיל לפתח הגנה של מכחיש מתמיד כך שכיום גם אם אקליט אותו ברשמקול לא אשיג ממנו הודאה. בדירה שאנחנו מתגוררים בה בשכירות, יש שירותים ומקלחת משותפים, מטבח משותף, כיריים משותפים, גז משותף, תנור משותף, מקרר משותף, דוד חשמל משותף, ברזים משותפים, מים משותפים, חשמל משותף והכל משותף. אני קונה מוצרי מזון מאוד יקרים, והוא לוקח בלי רשות ומחסל כך שאני לא נהנת במה שאני קונה. נניח שאצלם אותו פותח את המקרר המשותף (המקרר הוא משותף ויש לו זכות לפתוח אותו), ומחסל את כל מה ששייך לי, ואז אני אשאל אותו "לאן זה נעלם" אז למרות כל הצילומים הוא יכחיש ויגיד "את חיסלת את זה" !. ואין לי דרך להוכיח שהוא משקר. הבעיה שלי היא להתמודד מול טענה שהוא יגיד במשטרה/בבית משפט "את חיסלת ולא אני". איך מתמודדים עם דבר כזה כדי לדעת איך למצוא ראשית ראיה? האם תוכלו לתת לי פסק דין עם התמודדות מול טענה דומה שבה הוא אומר "את חיסלת את זה ולא אני" ? וכן, התכוונתי לבית הדין לשכירות, אבל אתה אומר שזה רק לדיירים מוגנים. אף אדם בארץ לא היה במצב דומה למצב שלי שאפשר לתת לי שם של מקרה עם אותו קושי להוכיח נגד טענה של מישהו שטוען " את חיסלת את זה וזה לא אני" ? בכל הארץ לא היה דבר כזה ?

u 1000

New member
אני מציע לך לקרוא את החוזה שלך

ולבדוק מהו המועד הראשון בו את יכולה לעזוב מבלי למצוא מחליף, לפעול לפי הפרוצדורה שקבועה בחוזה ולמצוא בית אחר. ההתעסקות אינה כדאית ברוב המקרים ובד"כ גם יותר ארוכה מהזמן בו כבר היית יכולה להיות מחוץ לדירה.

למעלה