מקרה

• פותח הנושא Yev
  • פורסם בתאריך

Yev

New member
מקרה

הייתי על הנט"ן והוציאו אותנו להחייאה, של גבר בן 50 בקופת חולים. במקום כבר התחילו לעשות החייאה בסיסית(BLS). (למרות שהיה רופא... אבל לא נכנס לזה) אחרי החייאה ממושכת של כשעה, שעבר בין VF לאסיטולה ועוד הפרעות, הצלחנו ליצב אותו ופינינו אותו לבית חולים. אז בניתוח של המקרה, ההשערה שלי שהוא יצא מזה בלי נזק מוחי, כי התחילו החייאה בסיסית בקופת חולים ואנחנו הגענו לאחר 5 דקות. אבל מה, מתשאול משפחת החולה, הנ"ל סבל כ 3 ימים מכאבים בחזה. ומאקג שעשינו, אם אני לא טועה היה לו MI, נראה לי של צד ימני(נראה לי שקראו לזה SEPTUM) אבל אל תתפסו אותי במילה. כעקרון הוא MI. אז השאלה היא. האם הוא קבל את התתקף לב לפני 3 ימים ורק אחרי 3 ימים התמוטט, או שהוא סבל ב3 ימים ממשהו אחר. וזה הפך להתקף לב. מה יותר סביר? ומה הסיכוי שהוא יצא עם נזק כבד ללב מכל הסיפור הזה?

טומי*

New member
ראשית כל הכבוד לצוות....../images/Emo45.gif

שנית אני חושב שהוא עשה את ה MI לפני שלושה ימים עד שעשה את ה VF ישנם אנשים ש"מבשלים" את ה MI כמה ימים עד להתמוטוט, או לחילופין להפרעות קצב ו/או VF.בקשר לנזק ללב...אם יש אוטם אז ברור שיש נזק ללב ,כמה חמורה? זה לפי גודל האוטם בשריר הלב.עם נזק כזה או אחר אפשר לחיות עד 120.בעוד זמן שהאדם הזה יהיה בריא ללא נזק מוחי ישתקם יעשו לו בדיקה של תפקודי לב ואז יחליטו כמה נזק נשאר לו מהאוטם.למעשה גם בא.ק.ג. פשוט אפשר פחות או יותר לראות אם האוטם היה גדול או לא. דרך הגב בידיוק היום ה 23.9. מלאו לי 5 שנים להחייאה שאני עברתי וגם אותי צוות נט"ן היציל ממוות ודאי טומי

sbenzvi

New member
אז ככה...

באמת שלא אוכל לענות על מה קדם למה - הביצה או התרנגולת. מה שכן רצוי לציין כאן זה שהסכנה העיקרית לאדם שעושה אוטם בדקות הראשונות היא הפרועת קצב קטלניות (VF ודומיו). עכשיו, על-סמך ה- א.ק.ג אפשר לראות (פחות או יותר) ממתי האוטם - אם כבר מדובר ב- 3 ימים כבר יווצרו למשל לרוב גלי Q עמוקים ועוד כל מיני סימנים שמעידים שמדובר על אוטם ישן. גם באשר לרמות האנזימים שיקחו ניתן לדעת בגדול האם זה מהשעה האחרונה או מלפני 3 ימים. באשר לנזק ללב - גם מכות החשמל שקיבל גורמות נזק וגם האוטם ואת התפקוד יאלצו לבדוק בבית החולים. ייתכן והאי-נוחות שחש בחזה היו סימנים ראשונים לאוטם שעומד להתרחש. סביר שהנ"ל הרגיש באיסכמיה שהובילה לבסוף לאוטם. יכול להיות ש- 3 ימים קודם לכן הוא עשה אוטם ויכול להיות שמדובר באוטם טרי. אף אחת מהאופציות לא נשללת. נזק ללב - ודאי. השאלה כמה אקסטנסיבי. והבא נזכיר - שגם החייאה מתקדמת מתחילה תמיד בהחייאה בסיסית - גם בנוכחות רופא. מה שכן, לאדם הזה יש הרבה מזל שהוא בחר להתמוטט בקופ"ח ולא בבית והיה מי שיגיש עזרה מהדקות הראשונות. מה גם שחשוב לציין שלאחר מכות חשמל יכולים להופיע גלי ST מורמים על רקע הנזק ללב - וגם אנזימי הלב יהיו גבוהים בוודאות (גם אם האדם לא עשה אוטם יש נזק לשריר) כך שכלי האבחון הללו במקרה זה מעט בעייתיים - מכל הבחינות. שרון

Yev

New member
אז אני אסביר

העניין הוא שלייפק בקופח לא עבד. (למרות שנראה לי שהיה להם עוד שמה) ההנשמות אם אני לא טועה היו בלי מנתב אוויר(בזה לא בטוח). אני אישית חושב שהרופא לא רצה להתחיל עם החייאה מתקדמת(טובוס תרופות). כי הוא לא רגיל לזה... אני זוכר בסוף החייאה הפאראמדיק הסביר לרופא למשל למה בין השאר הזרקנו מגנזיום.

sbenzvi

New member
לצערי....

הרבה רופאים שעובדים בקופ"ח מספר שנים לא עברו ריענון של ALS מה שמשאיר אותם לא מעודכנים לגבי הפרוטוקולים החדשים. מה גם תשאל אותם מתי נתקלו בהחייאה לאחרונה. רופא המשפחה שלי עבד בעברו שנתיים בשח"ל וכל פעם שואל אותי לגבי עדכונים - ועל כך כל הכבוד לו!

למעלה