מקרה שקרה

rmpardes

New member
מקרה שקרה

ערב טוב, היום בנסיעתי מהבסיס הצבאי לביתי, ברחוב ובו 2 נתיבים נסע מאחורי אופנוע. האופנוע סינוור אותי בצורה חמורה וכתוצאה מכך האטתי את מהירות הנסיעה ולאחר שאף זה לא עזר, הפעלתי את איתות ההזהרה כדי לסמן לאותו אופנוע לעקוף אותי. הסתבר שאותו אופנוע היה אופנוע משטרתי, של מש"ק בעיר שכנה. אותו שוטר בצרחות דרש ממני לעצור בצד, הזיז אותי כמה פעמים ממקום למקום עד אשר התרצה ממקום עצירתי (בתוך מפרץ חניה!) ולאחר מכן בצרחות האשים אותי בכך שאין לי זכות לחנך אותו ולהאט את מהירות הנסיעה... שראה שהטיעון חלש התחיל לקשקש שאם זו הייתה משאית היא הייתה נכנסת בי, ושיסיכנתי אותו וכו' קישקושים (יש להדגיש כי הורדת המהירות הייתה איטית ולא מהותית!). לאחר מכן כמובן שחיפש במה להאשים אותי עוד... בדק רשיונות, והמציא טענה מגוחכת על המראה הפנורמית שיש ברכב (טען שאינה חוקית). לאחר שהוא המשיך והמשיך בצרחות שלו הסברתי לו שהוא סיכן את הנסיעה שלי בכך שלא שמר מרחק ממני, נדבק אליי עם אור גבוה והוא צרח שעוד מילה אחת הוא ידאג שאני אעמוד למשפט על נהיגה לא זהירה או משהו בסגנון. האם לדעתכם נהגתי שלא כשורה? המטרה בהאטה ובאיתות הייתה לנקוט במשנה זהירות שכן הראייה שלי הופרעה כתוצאה מהסינוור. כמו כן האם לדעתכם לגיטמי ששוטר מתנהג בצורה מחפירה שכזו?

colling

New member
האמת

תמד כאשר שומעים צד אחד הסיפור לא מדיוק בדר"כ הצד המספר נוטע לספר את הסיפןר כך שזה הראה טוב מהצד שלו אז שככה מבלי לשמע את צד השוטר קשה לקבוע אך בדר"כ רוכבי אופנועים נוסעים עם אורות גבוהים כדי להתבלט בשטח ושתבחין בהם המשצ שלהם הרבה יותר מסוכן משלך ברכב

rmpardes

New member
תשובה לא ממש לעניין...

חבל שמקום להתייחס לגופו של עניין אתה מתחמק בתשובה שכזו

להבא במקרה כזה תנהג כך:

ב"ה במקרה כזה אם וחלילה ישנה שוב, פשוט תן לדפקט מאחור להתקרב אליך 'ולנשק' אותך (ולא משנה מי זה, ומה זה) ואז דפוק לו את הברקס של החיים. עשיתי את זה לרנו קונגו צבאית, שהתנגשה במדרכה במקום בי. אם כבר לחנך, אז בצורה כואבת...

rmpardes

New member
חלילה...

אני לא מנסה לחנך וכמובן שלא אתרום לגרימת תאונה. צעדיי היו אך ורק למניעת תאונה. אבל מרגיז אותי שהשוטר ניצל את היותו בעל שררה באותו ערב.

שלום30

New member
לא נעים

מדבריך מסתבר שהשוטר היה עצבני, אולי כי נבהל וחשב שכמעט תקרה תאונה, אולי כי הרגיש עצמו אשם מעט וניסה לחפות על הרגשתו עם צעקות והאשמות, אולי חש שכבודו נפגע וניסה להעלותו בעזרת סמכות וצעקות, ויתכן שהוא "עוד" שוטר ללא תרבות ודרך ארץ, מאלה שלצערינו עדיין נמצאים בשירות המשטרה. לעולם יראה עצמו השוטר כמשרת הציבור - ולא כאדוניו.

buzy01

New member
להבא פשוט הגש תלונה כנגד השוטר

במקרים מסוג זה, לאחר שהשוטר משחרר קיטור. בקש ממנו בנימוס להציג לך תעודת שוטר. העתק את הפרטים והגש תלונה. התנהגות כפי שציינת אינה עומדת בקודי ההתנהגות המשטרתיים.

למעלה