מקרה שקרה לי..

נעמה 85

New member
מקרה שקרה לי..

ואני רוצה לשתף ולקבל את תגובתכם.. המקרה קרה לחברה שלי למען האמת והסיפור הולך כך: חברה טובה שלי היתה במערכת יחסים שנמשכה במשך יותר משנתיים.. תקופת זמן לאחר תחילת מערכת היחסים החלו להתעורר בה חששות שלחבר יש בעצם רגשות לחברה טובה אחרת שלנו, שהיא גם ידידה שלו.. החששות כירסמו בה והפכו לקנאה מאד לא בריאה.. (שכמובן השפיעו על מע' היחסים בינה לבין החבר ובינה לבין החברה..) החבר מצידו ניסה לגרום לה להרגיש בטוחה באהבתו (אם כי אני לא בטוחה עד כמה בטוחה באמת הוא אכן גרם לה להרגיש, היות והיא באמת ממש פרנואידית) כמו כן אני לא ממש בטוחה עד כמה הוא אכן ידע להעניק תחושת בטחון (כיוון שאפפעם לא ישבתי עם שניהם לבד בחדר..) בכל אופן, לאחר שנתיים ומשהו של מע' יחסים, הוא החליט שהוא לא אוהב יותר והם נפרדו.. בנתיים הוא הספיק להגיד לחברה (לזו שהוא כביכול אהב..) שהוא אכן מאוהב בה.. אז בעצם.. השאלה שלי היא.. מה אתם חושבים.? האם הפארנויה בעצם היתה מבוססת במציאות? (מה שבאמת לא נראה לי כך באותה תקופה, במיוחד לאור הבטחון העצמי הירוד של החברה שלי) או שבעצם.. העובדה שהיא הציקה לו כלכך עם זה- דחפה אותו "להבין" שזה מה שהוא רצה במשך כל הזמן? אני מקווה שאתם מוצאים את הקשר לפורום.. לאור ההכרות עם החברה שלי, זו הפרנואידית, אני לא מוצאת משהו שיותר מתחבר לנושא מלבד "שלמות פנימית"..

מנטיס

New member
דבר ראשון החברה שלך...

שלום לך וברוכה אלינו הדבר החשוב בסיפור שלך זה שהחברה שלך צריכה להבין את מקומה בסיפור הזה ולא את החבר ולא את הצלע השלישית(החברה שלכן),מדובר באדם שכנראה סוחב על עצמו אמונות מכשילות וחרדות מזה זמן רב ועליה ללמוד לשחררם לפני הכול וזה שלב חשוב מאוד בדרכה שלה לעבר עצמה(שלמות פנימית). המקרה שקרה לה עם כל הצער והכאב, זהו שיעור שעליה ללמוד ממנו ותו לא. נכון קל להגיד אבל את יודעת מה, אם מבינים את זה ומפנימים את הדבר באמת אזי קל גם לעשות. מעבר לזה אין צורך ממשי וצשמעותי מצד חברתך להתעסק בסויגות של מה לא עשיתי בסדר עם החבר ואןלי אני אשמה וכו' וכו', חלס שתפסיק עם זה , זה מה שהיא עשתה עד היום( אם הבנתי אותך נכון). ועד אז, וגם בטח תקבלי מגוון של דעות מקסימות משאר חבריי הפורום, שיהיה לכן יום טוב. אור ואהבה. אורן.

נעמה 85

New member
תודה לך..

אני מאד מסכימה עם דבריך.. וכמובן - שכל מה שאמרת לגבי מה שהיא סוחבת.. זה יותר מנכון.. העניין הוא שדווקא בתקופה האחרונה אני רואה אצלה התקדמות כזו מדהימה, היא אמנם עדיינ נואשת לחיזוקים וזקוקה לאישורים מן הסביבה, והתהליך עדיין בהתהוות.. אבל היא עשתה התקדמות כה מדהימה והיא לא יודעת מהעניין הזה.. (שהאקס מאוהב בחברה בצלע השלישית..) האם אתה (וכולכם?) חושב/ים שזה משהו שעליה לדעת? או אולי כדאי לחסוך ממנה את ההתמודדות הזו.. (במיוחד לאור העובדה שהיא בעיצומו של תהליך, אמנם רחוקה משלמות פנימית אבל אי שם בדרך..ודבר כזה עלול לזעזע אותה מאד..)

moon light2

New member
תסלחי לי אבל-

לחברה שלך יש בעיות קשות. החבר לשעבר שלה בסדר גמור, ואת בסדר גמור, והחברה האחת שלכן בסדר גמור מי שלא בסדר פה זאת החברה הפרנואידית שלך. מערכת יחסים צריכה להיות מבוססת על אמון ועל כנות(בין היתר) והחבר הזה היה צריך לסיים ת'מערכת יחסים הזאתי ברגע שהחברה שלך התחילה לחיות בפרנויה חסרת כל בסיס. <אני מקווה שהבנתי את השאלה שלך נכון> לא נראה לי שהיה בסיס מציאותי לפראנויה. הרי לפי מה שאת מספרת ולפי מה שהבנתי מזה אז חברה שלך סתם חיה בסרטים. לא היה קשר של החבר שלה עם החברה ההיא. אם היא "דחפה" אותו להבין שזה מה שהוא רוצה אני לא יודעת. יכול להיות שבגלל שהיא אמרה לו כל הזמן את הדברים האלה הוא החל להתעניין בה ובסוף הם באמת ביחד. יכול להיות שלא. לדעתי אי אפשר לדעת. בהצלחה בכל מקרה.

נעמה 85

New member
תודה לך..

אני מסכימה שיש לה בעיות.. זה מה שניסיתי לומר לה.. אבל את יודעת, אולי יש סיכוי שזו לא היתה פארנויה.. ז"א, אולי שומדבר לא קורה סתם.. אולי היא הבינה כי היא היתה רגישה לתגובות שלו, וראתה שהתגובות לחברה הן לא בגדר הרגיל.. אני באמת לא יודעת, אבל אני נוטה לחשוב שהיא פרנואידית בגלל הכרותי איתה.. אני בהחלט מקווה שיהיה לה בסדר.. ותודה רבה על התגובות שלכם!!

moon light2

New member
הבנתי..

פשוט אולי אני לא יכולה לעזור לך כי אני לא יודעת את כל הסיפור
סורי

rastotman

New member
עוד לא קראתי את שאר התגובות-

אבל זה מזכיר לי חברה שלי שבדיוק יצא לי לחשוב היום אם היא באמת קוראת עד כדי כך טוב אנשים או שהביטחון שלה במה שהיא אומרת פשוט משכנע. אני מנחשת שגם וגם- היה בסיס למה שהחברה שלך אמרה לו והוא היה מבולבל וחיפש מישהו שיעזור לו להבין מה הוא חושב- בסופו של דבר המחשבות שלה היתערבבו עם המחשבות שלו, וככה היא הגשימה את מה שהיא האמינה שהיה נכון מהתחלה.

איל באש

New member
ברוכה הבאה נעמה 85 ../images/Emo140.gif../images/Emo65.gif

כנראה שלמרות שחברתך פרנואידית כדברייך היא קלטה את החבר שלה ואכן צדקה.

moon light2

New member
סליחה אייל אבל-

אני לא מסכימה איתך מה שאתה אומר זה שהחברה שלה ידעה כבר מההתחלה שלחבר שלה יש רגשות לחברה שלה. מי אמר שזה נכון
ואתה גם סותר את עצמך. אתה אומר שהיא פרנואידית אבל היא גם קלטה ת'חבר שלה. לא יכול להיות

נעמה 85

New member
אני מסכימה איתך..

אני לא חושבת שהדברים הם גם כלכך חד משמעיים.. ותודה לכולכם על קבלת הפנים..

נעמה 85

New member
נכנס אלכוהול יצא סוד..

וכנראה כלכך העיק על הלב של הצלע השלישית הידיעה הזו שהחבר לשעבר אוהב אותה.. והיא סיפרה לחברה.. והחברה שבורה וכואבת..
ושוקלת טיפול פסיכולוגי..

moon light2

New member
האמת../images/Emo35.gif

לא כ"כ הבנתי...מי שתתה אלכוהול, מי סיפרה, מי שוקלת ללכת לטיפול..
אבל בטיפול פסיכולוגי אין כל רע,, ולפעמים זה בהחלט יכול לעזור

kotenkin

New member
אני לא חושבת שהוא סותר את עצמו +דעה

כמו שאמר קורט קוביין באחד השירים שלו : Just because you're paranoid, doesn't mean they're not after you לגבי המקרה, אני חושבת שאולי היתה לה איזשהי הרגשה, שאולי היתה יכולה להיות נכונה, אבל יכלה גם לא להיות נכונה, ובזה שהיא לקחה אותה ברצינות, פיתחה אותה, האשימה את החבר שלה בכל מיני דברים, היא הפכה את ההרגשה הזאת למציאות. עכשיו היא בטח חושבת: "הנה! ידעתי שזה מה שיהיה..." נו בטח שהיא ידעה, כי היה לה חלק גדול בהגשמת החשד שלה.. כנראה היה לה חשוב יותר להיות צודקת מאשר מאושרת... לדעתי, יכול להיות שבהתחלה היא קלטה משהו ברגשות שלו, אולי משהו שהוא היה שוכח אחרי יומיים, אבל היא גרמה לו להכיר ברגשות האלה, וזה מה שיצא בסוף... אני חושבת שלפעמים ביחסים, במיוחד בקשר לקנאה, אם את לא רוצה שבן זוגך יילך בדרך מסויימת, אל תצביעי עליה.

למעלה