מקרה שקרה - האם זו רשלנות רפואית?

• פותח הנושא odeia
  • פורסם בתאריך

odeia

New member
מקרה שקרה - האם זו רשלנות רפואית?

היום ניגשתי לרופא נשים בשל כאבים בשד. נתן לי כדור. התקשרתי למרכז הרעלות רמב"ם ושם ענתה לי רופאה. היא ברירה על התרופה וחזרה אלי עם התשובה שכדור זה אסור בהנקה מ-2 סיבות. 1 - הכדור מייבש חלב, גם במינון שהוא נתן לי. 2 - ישנם תופעות לוואי מהכדור אצל הינוקים, תוצאות תופעות הלוואי עדיין לא נחקרו עד הסוף אבל בפירוש אסור לתת אותם לאשה מניקה. האם מקרה זה נכנס לרשלנות רפואית? איפה ואיך ניתן להתלונן על הרופא?

רישום תרופה רשלני

לא ברור אם הרופא הנ"ל ידע שאת מניקה (האם את מניקה? זה לא כתוב בהודעה, רק משתמע ממנה), אבל אם זה הרופא הקבוע שלך סביר להניח שהוא צריך לדעת או לפחות לדעת לשאול. אם לא קרה לך מזה נזק כי לא לקחת את התרופה אז אין עילה לתביעה על רשלנות, אבל בהחלט ניתן לתהלונן נגד הרופא, ויש מספר רב של אפשרויות - החל במעסיק שלו (אם זה בקופת חולים) ועד נציב תלונות הציבור במשרד הבריאות.

odeia

New member
אני זוכרת שאמרתי שאני מניקה מעל שנה

לא שאל אם אני רוצה להפסיק להניק ולי זה ברור שלא. הוא הסביר על מינונים, שבמינון מסויים זה מפסיק ובמינון אחר זה מוריד גודש. בנתיים הסתבר לי שהתרופה הזו באמת אסורה למניקות כי יש לה תופעות לוואי גם למנירה וגם ליונק. לטיפול בגודש יש את הטיפול הכי פשוט שעושים בבית ולכן לא מובנת לי הריצה לתת כדור כזה שעלול לגרום לצרות כאלו או אחרות. אז אני יודעת ומתעניין ובודקת אבל אם זו היתה בחורה שלא מחוברת לאינטרנט או אין לה את כל המידע - אי אפשר לדעת איזה נזקים היו נגרמים.

למעלה