מקרה מפחיד מהמסע...

E T 17

New member
מקרה מפחיד מהמסע...

בלילה האחרון של המסע, ישנו במלון בסוסנוביץ', וכשהתפזרנו לחדרים, היה במסדרון פולני, שאמר לאחת המורות אצלנו- עם מבט של שנאה בעיניים- "צריך לפתוח את אושוויץ מחדש בשבילכם!" -וזה לא שהרגזנו אותו או עשינו רעש... סתם אנטישמיות טהורה... תופעה עצובה ומדאיגה. חפיף- בסוף חזרנו לארץ הקודש, ולא פתחו אף מחנה בשבילנו...

גם לנו זה קרה

שהלכנו למסעדה כזו שהיה בה גם ערב פלוקלור שהיה נהדר ד"א בדרך בני נוער קראו לנו בשמות אבל היינו ממושמעים והמשכנו הלאה. הם פשוט לא אוהבים זרים.

גם אנחנו היינו במסעדה הזאת עם

הפולקלור. שעשינו טקס במיידנק,אז עמדו פולנים כזה למעלה והסתכלו עלינו,וצחקו והרעישו בכוונה..ואחד מהם עשה כאילו הוא יורה בנו כזה עם היד,ואז אחת צעקה עליו שיהיה בשקט או משהו כזה..כאילו הם כנראה היו משלחת של פולנים בסיור במיידנק. באושוויץ,ידיד שלי צילם כזה,ואז ילד אחת..בן 14 בערך עשה לו הייל היטלר. זה פחות או יותר האנטישמיות היחידה שנתקלנו בה...למזלינו.

אצלנו קרה בדיוק ההפך

עשינו טקס ברפפורט, ואנשים (כמה תיירים אמריקאים וגם כמה פולנים) שעברו פשוט באו ונעמדו לידנו והקשיבו. אני מתארת לעצמי שהם לא הבינו, אבל מלראות אותנו עם החולצות משלחת ודגלי ישראל הם בטח הבינו מה אנחנו עושים שם. אחר כך הם גם עמדו איתנו כששרנו את התקווה. זה היה מחזה ממש יפה.. ובאנטישמיות לא נתקלנו בכלל לשמחתנו

זה לא אנטישמיות אלא בורות

מבחינת האנשים האלה. ילדים בני 14 וזקנים, הם אנשים שכל מה שהם יודעים מהחיים שלהם זה המשפחה בית והדת. הם בורים. ולא מלמדים אותם מעבר. ולכן הוא רואים במשלחות כמי שבא ולוקח להם את המדינה. אנחנו באים מטייילים להם בחצרות ומראים ששם היה בית יהודי בעבר. מבחינתם אנחנו לוקחים להם את הבתים.

eyal kon

New member
אני חושב שאם ילד בן 14 היה עושה לי

שם "הייל היטלר" לא היתי מתאפק להתנפל עליו . אלוהים כזה שזה משגע תשכל שיש עוד תופעות כאלו באותו מקום שהכל התחיל ונגמר (לפחות חושבים שנגמר)...

לונושקה

New member
אני גם הייתי

מתרגזת אם היו עושים לי כזה דבר,המקרה עם הטקס שבאו לראות ממש יפה לדעתי... אצלינו באו ילדים ממשלחות אחרות בארץ חחח זה גם משו :) ומה שקרה במלון,גם לנו זה קרה במלון האחרון בוורשה,שאי במעלית אמר לנו שכאן זה לא קיבוץ ובלה בלה בלה,כן זה היה מפחיד ביותר...

Barbie G

New member
מעליות...

עליתי למעלית עם הניצול שלנו ועוד איזה 2 חברות שלי... אז איזה 2 פולנים אמרו לו שהם לא ידעו שהיהודיות כל כך יפות... אז צחקנו עליהם בעברית... עם הניצול כי הוא גבר!!!! אמ.. זהו!

E T 17

New member
ד"א-

-גם לכם הייתה צמרמורת כששרו "הבאנו שלום עליכם" בנחיתה בישראל?

כן..אבל אנחנו שרנו את זה כל הטיול

כי הקב"ט שלנו הישראלי קראו לו שלום,אז כל הזמן אמרנו "שלוםםםם שלוםםם" ושרנו לו "הבאנו שלום עליככםםם"..

גם לנו היה מקרה מפחיד

היינו במלון בשאשוב ואיזה צ'כי אחד הרביץ לחבר שלי ועוד שניים הוא דחף.

למעלה