מקרה מורכב

lir0500

New member
מקרה מורכב

כאשר יש לבחורה צעירה עור דק בצוואר הרחם היכן שהגבר בעצם מחדיר את איבר מינו. כאשר הוא מפעיל טיפה של כח זה גורם לה לדימומים. ולצריבה. זה בעצם נורא רגיש. אז איך אפשר לעזור לבחורה כזאת. יש אולי הבחנה סינית לזה? יש דרך לעבות את העור שם ולחזק אותו? והאם זה קשור למערכת העצבים הואגינה. שאולי צריך לחזק אותה ואז לא יהיו דימומים? ובמקרה הזה אותה בחורה סובלת גם מויסטיבוליטיס שזה גם עוד גורם מכביד. לא יודעת אם זה קשור אחד לשני.
כל מידע רך ומלטף יעזור לנו תודה.

0 אור 0

New member
אני לא בטוחה

אני מניחה שיש קשר בין הוסטיבוליטיס לבין המבנה והרגישות של העור,
אין קשר בין הדימום לבין מערכת העצבים ,
ואני לא מכירה דרך לעבות עור דק או להרחיק צואר רחם שבולט לנרתיק,
לכן מה שהייתי מנסה זה לעבוד בעבודה זוגית יחד עם בן הזוג על קשב, הרפיה וחיזוק של השרירים הטבעתיים , מציאת התונוחות המיטביות, סיכוך מתאים והכנה מספקת שיוצרת סיכוך טבעי,
כל הדברים האלו יצרו מצב שימנע את הכאב והדימום

0 אור 0

New member
התכוונתי לדרך הטבע

הנוזל הטבעי שנוצר בעת גירוי מיני,
זה הסיכוך הכי טוב כמובן,
ואם אין די ממנו מסיבה כלשהי אכן אפשר להיעזר גם בשילובים קנויים,
אני לא כל כך מומחית - אני אישית מעדיפה לאיזורים עדינים בגוף להיעזר בעת הצורך בשמנים צמחיים עדינים, אבל אני מבינה שבדיוק לצורך הזה יכולה להיות בעיה אם משתמשים בקונדום. צריך לבדוק עם מישהו שמתמצא בנושא.

lir0500

New member
שמן לא מסכן את האיזור האינטימי?

הרי הוא נספג ולא יוצא משם. אז איך בדיוק שוטפים אותו אחרי זה? כי משחת סיכוך על בסיס מים לא נספגת ויוצאת.

0 אור 0

New member
שמן צמחי עדין לא מסכן כלום

לא הייתי לקוחת אחד מהשמנים הכבדים יותר, וכמובן לא שמן מינרלי או מזוכך,
מבחינת העור עצמו, ההחלטה בין סיכוך על בסיס מים לבין שמן, זו רק שאלה של העדפה אישית. לראות מה נעים לך יותר.
מה שאני לא הייתי בטוחה זה לגבי קונדומים - יש לי הרושם שקראתי פעם ששמן פוגע בהם.
אגב, לרוב הנשים מספיק שימוש באיזור החיצוני - לא מדובר כל כך בהכנסה לגוף.

סביר שיש קשר

בין הקשיים שתוארו, אך במקום "לאבחן" אפשר להסתכל כך:
אם ה"עור דק" מידי (זו אבחנה רפואית?), הרי שיש איזו הפרעה בבנית העור באיזור. יתכן שזו רגישות יתר מסיבות שונות כגון אלרגיה/הורמונלי/אחר עליהן כדאי להסתכל באופן מערכתי.
כל הדברים שמפריעים (וסטיבוליטיס, דימום וצריבה) גורמים למתח סביב כל נושא המגע באיזור והקשר האינטימי (ואולי גם נובעים ממנו באופן מסוים).
לכן כדאי לחשוב על טיפול שמשלב איזון פיזיולוגי ונפשי, ולא רק "טיפול מקומי" להקלה.
טיפול ירגיע את מערכת העצבים, יוריד את המתח והחשש ויכול לשפר את כל התופעות שציינת.
כמובן שחשוב לשמור על תקשורת טובה ופתוחה עם בן הזוג.

lir0500

New member
מערכת עצבים

את רושמת שזה יכול להיות רגישות יתר אלרגיה או משהו הורמונלי. איך אפשר לדעת זאת? ויש בדיקה הורמונלית לזה?(מה זה קשור הורמונלית?)
וכן יש לה אבחנה רפואית שיש שם עור דק. אז אם הפרעה זה אמור לבוא ממשהו שמפריע שם לבנות אותו?
האם חוסר בסידן ומגנזיום יכול להיות קשור לעור לדעתך?
אני פשוט מחפשת להבין ולדעת אם יש דרך שאפשר לעבות עור? אולי תזונה קשורה בזה?
או שפשוט כל השאלות ששאלתי לא יעזרו בכלום ורק טיפול במערכת העצבים יעזור למצב. אבל א מתכוונת למערכת
העצבים שנמצאת בצוואר הרחם כי שם הבעיה העיצבית לא במערכת העצבים של הראש.

הגוף כולו מחובר.

מכף רגל ועד ראש וכל מצב רגשי- יכול להשפיע על המצב הפיזי.
ה"אבחון שלי" מסתכל על השלם.
כתבתי ש"יתכן ויש בעיה X/ Y / Z" - אין זו הבחנה, אלא ניסיון להראות לך שאין טיפול לבעיה מקומית, אלא יש להסתכל ולטפל בכל המערכות.
כאשר יש רגישות יתר, (ולא משנה איפה) יש לה בדר"כ הקשרים רבים.

מניסיוני לא ניתן לתת תשובה מדויקת "זו הסיבה/זה הטיפול".
אני מניחה שאם היא עברה בדיקות רפואיות והיה משהו ברור- הרופאים היו מציעים. (ולא היית מתיעצת כאן)
כשאני מדברת על טיפול- בעיני זה טיפול שבא לעזור ל"הכל" להתאזן.
יתכן שיש מטפלים שיחשבו אחרת,
המטרה בטיפול (טיפול קרניוסקרל), נעשית לפי מה שאני חשה בגוף ולא לפי תלונות המטופל, ובנוסף גם מתן כלים לעבודה עצמית לפי הצורך.

על קשרים של בין לבין

לשמחתינו בני-האדם,
קיים קשר בין מערכת העצבים לבין המערכת ההורמונאלית
ככל שאישה מצויה בסטרס, כך היא "מכווצת" מה שמחריף את המצב

אני לא ממש משוכנעת שמדובר בדימום מצוואר הרחם, אם לדברייך אותה בחורה סובלת גם מוסטיבוליטיס - זה דורש בדיקה
שאותה יכול לבצע רופא נשים.

יש מקום לטיפול בדימיון מודרך, צמחי מרפא לחיזוק מערכת החיסון והתייחסות נקודתית לתשובות שיעלו מבדיקת רופא הנשים ובדיקות דם.
בנוסף, במערכת זוגית של בינו ובינה - לטעמי, יש צורך בשיתוף וטיפול זוגי יחד
אם האישה סובלת, זה אמור להעסיק גם את הגבר שאיתה

יעל ND

New member
ל-LIR0500

1. ווסטיבוליטיס הינו אחת מתופםעות לוואי של גלולות למניעת הריון. לכן, כדאי לבדוק אם האישה משתמשת בכלולות ואם כן - עדיף לה להפסיק שימוש זה אם היא מעוניינת להפתר מהבעיה.

2. בד"כ, ווסטיבוליטיס הינה בעיה של נשים צעירות החולפת אחרי לידה ראשונה (הרי הבעיה נוצרה כתוצאה מהליכה נגד הטבע, לכן די הגיוני, בעצם, שכאשר אישה עושה את הדבר הטבעי לה לעשות - יולדת - המצב משתפר).

3.כדי למנוע החמרת ווסטיבוליטיס ולגרום לריפוי מהבעיה, מומלץ שימוש בחומרים טבעיים בלבד, בבגדים מבדים טבעיים בלבד וכן טיפול בזיהומים ודלקות אם יש כאלה.
אפשר לשלב בדיקור סיני+צמחי מרפא סיניים, אבל אם אין בסיס לטיפול (וויתור על גלולות, טיפול בזיהומים ודלקות ושימוש בדברים טבעיים בלבד) - חבל להתחיל. זה כמו לטפל קיבה בלי לשמור על דיאטת הקיבה...

4.הסיבה לרירית דקה של הנרתיק - חוסר איזון הורמונלי. אז כנראה יש לה תופעות נוספות של הבעיה, כמו מחזור לא סדיר או נשירת שיער או תסמונת טרום-ווסתית וכו' וכו'. אם לא מדובר באישה בגיל המעבר (ואני מניחה שלא, כי בעיית הווסטיבוליטיס אופיינית לנשים צעירות שהשתמשו/משתמשות בגלולות ולרוב טרם ילדו) - שוב נשאלת השאלה אם האישה לא השתמשה בגלולות. אם היה שימוש כזה בעבר וכעת היא הפסיקה - ממליצה בחום לפנות לטיפול טבעי לאיזון מערכת ההורמונלית. ניתן לעשות זאת בדרכים שונות.
אם היא משתמשת בגלולות עכשיו - קודם שתיגמול מהם, כי לאזן מערכת הורמונלית בזמן שאישה לוקחת את הגלולות - זה כמו לטפל בכוויות ביד בזמן שהיד נמצאת בתוך המדורה... אם היא לא השתמשה ולא משתמשת בגלולות - כל שכן חשוב להביא אותה לאבחון ולמצוא מקור לחוסר איזון הזה.
בהצלחה!

למעלה