מקרה מוזר שקרה לי

Deosette

New member
מקרה מוזר שקרה לי

אני סובלת מנשירת שיער ושיער דליל מאוד. הסיבה לכך נעוצה בבעיה הורמונלית (עודף ייצור ההורמון הגברי או משהו כזה). אני הולכת כבר שנתיים (לסירוגין) למרפאת "הייר קליניק" ששם עושים לי מסכות הזנה ונותנים לי חומרים בבית. לאחרונה החלטתי לטפל גם ברמה הפנימית ולכן החלטתי לקחת מטפל. היה לי חשוב מטפל שבקיא בכמה תחומי הרפואה האלטרנטיבית ולא רק סינית. וגם, היה לי חשוב רופא בהכשרתו. מישהו עם תואר דוקטור. לפני שבוע הלכתי לפרופסור אחרי שקראתי עליו באינטרנט וראיתי אותו בתוכניות אירוח. הוא פרופסור לרפואה פנימית ומומחה ברפואה סינית. הוא מציג שיטות של טיפול באוזון, לייזר, צמחי מרפא ודיקור. הלכתי לבדיקת אבחון שעלתה לי 600 שקל (שזה כל מה שהיה לי). בפגישה הוא הבחין בפירסינג שעל אוזניי ועקץ "אלוהים לא ברא אותנו עם ברזלים בגוף" אז עניתי לו בחזרה "אלוהים גם לא ברא אותנו עם מכשירי שמיעה" (בלי קשר, אני כבדת שמיעה). היה לי קצת לא נעים מהמקרה הזה, אבל נשארתי. הוא תישאל אותי ורשם את כל מה שיש לי. הוא אמר שיש לי כליות מוחלשות. את זה כבר ידעתי, כי יש לי את התסמינים הקלאסיים לכליות חלשות למי שיודע קצת תיאוריה ברפואה הסינית. הוא לא בדק את לשוני וגם לא את הדופק. הוא אמר שעליי לבוא פעם בשבוע במשך שנה. הוא יעשה לי אוזון, זריקות לקרקפת (המורכבות מתרכובות צמחיות שהוא עשה) ויעשה לי פצע על הקרקפת ("כיוון שיכולות השיקום של הקרקפת עצומות). כל טיפול כזה עולה 350 שקל. חשבתי רבות והבנתי שאולי זה יעזור לי כי שיער דליל זה מאוד לא נעים. היום היתה הפגישה השניה, עמו הטיפול הראשון. הבאתי את הצמחי מרפא שאני נוטלת (צמחים שמומלצים על ידי נתורופתיים ומטפלים סיניים), וגם את השמפו ותכשירי ההזנה לקרקפת (למי שמתעקש לדעת החומרים כוללים חומרים טבעיים בניהם: דקל ננסי, סרום מרוכז של גרעין תירס, ארניקה ופולי סויה. אני גם נוטלת אנג'ליקה סינית לאיזון ההורמונלי וביו קומפלקס. הבאתי את הדברים כדי שיעיין במרכיבים הכימיים הנ''ל ויכיר את אורח החיים הטיפולי שלי (כדי גם להמנע מאינטרקציה בין תרופות\חומרים). אבל הוא לא העיף בהם מבט בכלל. מה שהוא עשה זה דבר כזה: העמיד אותי וביקש שארים את יד ימין לאוויר. הוא הפעיל משקל קל וביקש שאתנגד עם היד ואנסה להשאיר באוויר. ואז הוא התחיל לשים את כל אחד מהמוצרים הנ''ל ביד השנייה והפעיל לחץ חזק יותר ביד ימין שלי, שאכן לא עמדה בהתנגדות. ואז קבע חד משמעית "המוצרים האלו רעים לך ומחלישים אותך". כן, כולל הביוקומפלקס של נייטורס סאנשיין.... הייתי בהלם. אז לקחתי כדור מארונו, קריסטל שזיהיתיו כאגת כחול והתוצאה היתה זהה אך פה הוא אמר "הנה, את רואה שזה דווקא טוב יותר". הייתי המומה.... מה קרה לפשוט להסתכל בהתווייה הרפואית של המוצרים? בסוף לא המשכתי בפגישה, הרגשתי שמולי בנאדם פסיכי. ועזבתי. כואב לי שהוצאתי את כל כספי על פגישת אבחון שלא הובילה לכלום.כל מה שרציתי זה מטפל הוליסטי שידע לטפל בבעייתי מבלי ליפול לתחום רפואת האלילות. ושוב מזכירה, בשום שלב לא בדק את הדופק ולא את הלשון. מה דעתכם?

Deosette

New member
ובאותה ההזדמנות

אשמח להמלצה למטפל טוב שמתמחה בבעיה מהסוג הזה

ladybug4NLP

Active member
ועוד..

פרט למי שמטפלים טיפולים פיסיים (כדורים, תזונה ואפילו דיקור לפעמים) רב המטפלים עובדים לא על הסימפטומים אלא על השורש ולכן הנסיון הספציפי בנשירה הוא לא ממש חשוב. הייתי חושבת אחרת לו היתה מחלה מסכנת חיים שבו יש צורך בידע ורצוי להיות בקשר גם עם הרופא המטפל (לא כל דיקור מותר, לא כל תזונה מותרת, וכנ"ל גם לא מסאז' בכל המקרים)

ladybug4NLP

Active member
deosette -יקירתי-זה ממש לא מוזר

הפרופסור הנ"ל עשה לך בדיקת שריר שרב העוסקים בעבודה אנרגנטית מכירים ואף משתמשים בו. גם אני משתמשת בו מידי פעם. על כן-לא משנה מה כתוב על התווית - אם הוא לא מתאים, אז זה לא מתאים. אני מקוה שבהיותו איש מקצוע רפואי-הוא יודע לעשות בדיקת שריר כמו שצריך. מאחר ואת לא מכירה את הבדיקה-סביר להניח שאין לך את היכולת לדעת את ההבדלים הקלים בין לחיצה קלה שמקבלת תשובה של החלשה לבין לחיצה קלה שמקבלת תגודה חיובית. קורה גם שהתשובה היא לא חד משמעית כי החומר הפעיל מתאים לך, אבל הקפסולה או חומרי האיחוד של הכדור לא. לעיתים ההבדלים הם ממש קטנים. באשר לכספים שהוא גובה- כל אחד זכותו לגבות כמה שהוא רוצה ואת כמובן יכולה להחליט שזה לא מתאים לך. כמו כן יש מטפלים שמעדיפים לטפל מהתחלה ועד הסוף לפי ההחלטה שלהם והשיטות שלהם, בהנחה שאם יהיו ערבוב שיטות שונות-איך ידעו מה עובד? ההחלטה והבחירה היא בידך כי את האדון לגופך. שיהיה הרבה בריאות

Deosette

New member
זה כן מוזר

מפני שמבחינה פיזיולוגית כל דבר שישימו לי ביד יגרום לשינוי ביכולת ההתנגדות של היד השנייה. שנית, היו עשרה מוצרים על היד - כולם גרועים??? אנרגטית? ככה בודקים אנרגיות?? והוא כן שינה את הלחץ על היד. אני הכי פתוחה בעולם לכל שיטות הטיפול והאבחון, אבל זוהי ההזויה ביותר שהבחנתי בה. בחיים לא הייתי משקיעה 600 שקל אילו הייתי יודעת שככה הוא מאבחן. אני מרגישה מאוד מרומה. זה לא יותר מאשר רפואת אלילים ותו לא.

Deosette

New member
כל חפץ שיש לי בבית גורם לתוצאה זהה

מה עליי לעשות? להוציא הכל מהבית?

ladybug4NLP

Active member
בדיקת השריר נקראת קינסיולוגיה

ומפני שאת לא בן אדם מקצועי את לא אמורה לעשות את זה לבד ובטח לא להסיק מסקנות מכך. וכן, יש לפעמים שמשהו מתאים לך עכשיו אבל לא מתאים לך בעוד שעה או בעוד יום, כי אנרגטית אנחנו משתנים כל הזמן. אבל... מאחר ואת חושבת שזה מוזר ואת לא מתחברת, למעשה באופן עקיף את יכולה להשפיע לרעה על תוצאות הבדיקה אז באמת עזבי. לכי על משהו שנראה לך יותר. הרבה בריאות

Deosette

New member
קראתי על אותה הקינסיולוגיה

ולדעתי יש דרך לעשות אותה נכון. צריך לשתף את המטופל בתהליך האנרגטי הזה ולא להפיל עליו תרגיל משונה שהוא לא יודע מה קורה (עצם הבלבול מחליש אנרגטית) והבדיקה בכלל לא מכוונת כלפי המוצרים אלא לשדה האנרגטי שבו היתי מצוייה. הדרך הנכונה לדעתי לעשות זאת זה למקד את המטופל כלפי הנושא ואז לשאול אותו שאלות תוך כדי בחינת השריר. מה שהוא עשה זה זיון שכל, הוא לא שיתף אותי בתהליך וגרם לי לבלבול והתעקש שהמוצרים פשוט מחלישים אותי. הלו?! ואולי הייתי חלשה בגללך?! ועובדה שזה מה שהרגשתי. כל כולי זעק לעזוב את החולה נפש הזה וזה מה שעשיתי. הוא החליש אותי! ואם כבר, אם אני לא מתחברת לשיטה ולא מרגישה אינטואיטיבית שהיא נכונה, למה הוא חייב לכפות לי אותה?? כל מה שרציתי זה שיבדוק את המרכיבים כדי לוודא שלא תהיה אינטרקציה עם המוצרים שהוא משתמש. זה פשוט טכניקה זולה לגרום לי לנקוט בבלעדיות כלפיו. עוד בפגישת האבחון הוא עיקם פרצוף כשאמרתי לו שיש לי עוד מוצרים, הוא מראש התכוון לשלול אותם. הוא פשוט רמאי. לא אכפת לי שהשיטה הזו קיימת בקרב מטפלים, ולא משנה מה אני מרגישה כלפי השיטה - יש דרך לעשות אותה ויש דרך להתייחס למטופלים. הבנאדם היה פשוט אידיוט שנתן לתואר פרופסור להעלות לו יותר מדי לראש.

ינוקא1

New member
היי לך.

אוטוטו בא מטופל , אולי אפסיק באמצע. . . הבעיה כאן לא היתה הטיפול , אלא תיאום הציפיות בינכם. אני גם אחרי 4 שנות לימודי רפואה סינית לא משתמש בלשון ודופק , כי אני משלב דברים אחרים , וכך כנראה גם אותו מטפל. העניין הוא שאני מבהיר למטופלים שלי , שאני לא עובד לפי עקרונות הרפואה הסינית הרגילה. הוא שילב בדיקת שריר מהקינסיולוגיה - בדיקה ידועה ומוכרת. (עם זאת , אני לא מומחה לקינסיולוגיה ולא יכול להגיד לך עובד או לא אמין או לא). כמו כן את הגעת עם הרבה ידע מוקדם , והיו לך ציפיות ברורות כיצד הטיפול אמור להתנהל. מטפלים וותיקים כפי שאמרתי בדרך כלל נוהגים לעבוד בסגנון יותר "אישי" שהם רכשו מנסיונם , והפער בין הציפיות שלך לאופי הטיפול שראית גרם לך למשבר אמון עם אותו מטפל. לגבי הסכום - תמיד מטפלים שהם דר' או פרופ' יגבו מחיר גבוה יותר. זה ממש לא אומר שהם טובים יותר - בדרך כלל לא. אז ההמלצות שלי : 1. אם את מוגבלת מהבחינה הכספית , כדאי לך ללכת גם למטפלים שאינם דר' או פרופ' , עד שתגיעי למטפל שתרגישי איתו טוב. 2. תביאי בחשבון שבדרך כלל נדרשות בבעיה שציינת כ10 פגישות לפחות עד שיש תוצאות. יתכן אפילו שנה של פגישות כפי שאמר לך אותו מטפל. אז מראש לא כדאי לך להגיע למטפלים שלוקחים מחירים יקרים. כמו כן אין בדרך כלל שום קשר בין איכות הטיפול למחיר ! יש מטפלים בינוניים שדופקים מחירים , ומטפלים טובים ואיכותיים שהם די זולים. 3. כמו כן במידה ורואים משהו שלא תואם את הציפיות שלנו - לשאול ישירות את המטפל מייד במקום , ולא לתת לחוסר האמון "להרעיל" את האווירה. 4. כל דבר כזה הוא "שיעור" , ובעזרת ה' השיעור הזה יקדם אותך לפתרון. בהצלחה רבה !

Deosette

New member
קראתי רבות על אותה שיטת הקינסיולוגיה

ולא דובר שום דבר על הכפשת מוצרים אחרים. דובר על שדה אנרגטי ביחס למשהו. יתכן שמה שקרה שנוכחותו של הפרופסור גרמה להורדת השדה האנרגטי שלי. עם זאת, מאזן השיווי משקל מעולם לא היה מי יודע מה טוב (נראה כי אני שומעת רק באוזן אחת). מעולם לא נתקלתי בשיטה הזו כדרך לשלול מוצרים טיפוליים אחרים. ולדעתי זוהי היתה שיטתו לשלול שיטות טיפול אחרות כדי לזכות בבלעדיות. וכן אני הייתי מוכנה לשלם כסף, כפי שכתבתי כבר, על טיפול שאני זקוקה לו מאוד. אבל מה שהוא עשה, לנצל לרעה שיטת אבחון קלאסי כדי להכפיש עשרה מוצרים אחרים זה מגעיל בעיניי.

Deosette

New member
עכשיו אני מבינה שאתה צודק לגבי התארים

חיפשתי מישהו עם ניסיון רב וכזה שאינו דוחה את הרפואה הקונביציונלית. אבל דווקא אותו הפרופסור נטש את את גבולות ההיגיון והמדע למשהו כל כך מופרך. אני משערת שאני באמת צריכה למצוא מטפל שיהיה לי חיבור איתו ויכבד את זה שאני עוברת גם טיפולים שונים. הבעיה שפגישות האיבחון עולות כסף (ראול רודריגז למשל עולה 1290 שקל על איבחון בלבד) וזה אמור כסף להוציא בדרך למטפל המושלם. מה עושים??

ינוקא1

New member
בקינסיולוגיה

זה מקובל מאוד להחליט "מוצר זה מועיל לך וזה לא" על סמך בדיקת שריר. הוא לא עשה משהו חריג. ובהחלט יתכן שיתקבל שכל המוצרים ההם לא טובים עבורך. למרות זאת - זכותך המליאה לא לקבל את הקינסיולוגיה כאמת. (אני אישית עובד עם ביורגונומי - שיטה המתבססת על "עפעוף" אצל המטפל שהיא לא פחות מופרכת , אבל מנסיוני היא עובדת טוב ואני מרוצה ממנה). רוב המטפלים שאני מכיר מכבדים את הרפואה הקונבנציונלית , לא יורו לך חלילה להפסיק טיפולים קונבנציונליים וכדומה. כנ"ל אני לא חושב שאת צריכה ללכת למטפל שלוקח מעבר ל300 ש"ח לטיפול. גם ב300 ש"ח תמצאי מטפלים מצויינים (אגב , אני אישית מעולם לא הוצאתי על טיפול מעבר ל250 ש"ח) כמו כן בפריפריה תמיד טיפולים יהיו זולים יותר מאשר תל אביב - ואולי כדאי לחשוב על זה. ואין דבר כזה "מטפל מושלם"
גם מטפלים הם בני אדם. תחפשי מטפל שתרגישי שיש לך אמון בו ובשיטה שלו וההרגשה שהוא משרה מסביבו היא רוגע וביטחון. בהצלחה רבה !

Deosette

New member
אני מאמינה גדולה בשיטה אחת-

אינטואיציה. שלי היא מאוד חזקה. ויתכן שהקינסיולוגיה הזו התייחסה אליו ולא אל המוצרים. אילו מוצר אחד או שניים היה בסדר אז מילא... אבל כולם? כולל כדור האגת שבמשרדו? מופרך! הוא עשה לי רע בשדה הארגטי, עזבתי.

ינוקא1

New member
זו גם בדיוק השיטה בה אני מאמין.

וזו גם השיטה לפיה כדאי לך לבחור מטפלים.

0 אור 0

New member
למרות שמפה ומשם כבר יש לי המון ידע

שמאפשר לי שיפוט מדויק יותר ל הדברים, בבסיס השיטה הנכונה ביותר לבחור במטפל הוליסטי הוא בתחושה שלך כלפיו, והאם את מחברת אליו, לאנרגיות שלו, האם הטיפול שהוא מעניק נכון לך לזמן הזה. ומצטרפת להצעה לוותר על מפורסמים שלוקחים סכומי עתק - הארץ שופעת מטפלים מעולים שאינם לוקחים סכומים כאלה. בתור מי שגרה בדרום אני נחשבת יקרנית כי מלקוחות של פעם אחת אני לוקחת 200 ש"ח (וכמובן הנחה לסדרה או לקבועים)

freearth10

New member
מעניין...

לחצתי במקרה... like אולי בגלל שאני מאוד מבינה את האכזבה ממטפל שלוקח תמורה כל כך גבוהה, שלא תמיד ניתן להבחין בתועלת שלה. בקשר לבדיקה עצמה, את צודקת. לפעמים הגופנפש שלנו נכנס למצב של התנגדות וכשכל התשובות הן לא, לא, לא, יש מקום לבדוק אם בכלל יש שם עוד כן. יחד עם זה יתכן שהוא עשה זאת ואכן כל מה שהוא בחן החליש אותך. בקשר לתשובה השלילית שלך זה מאוד תלוי מה הוא שאל. ניתן לשאול בדרכים שונות ולכן תשובה של שריר חלש יכולה לאמר שהמוצר הנל מתאים או לא מתאים לך. הכל תלוי באיך שהוא בחר לשאול. לפעמים למטופל זה מרגיש כאילו שהלחץ הוא חזק יותר כשהיד נוחתת למטה. לא תמיד זה אכן כך. אני חייבת להודות שהטיפול בקינסיולוגיה נראה מוזר, אבל זה טיפול מדהים למי שמוכן לצאת למסע אל המקור שבו. לפעמים חווים את הקסם הזה כבר בטיפול הראשון, לפעמים זה לוקח כמה טיפולים ולפעמים פשוט מבינים שזה לא האדם/הזמן הנכון.
מאיה

Deosette

New member
הוא לא שאל כלום

פשוט דחף את יד ימין והחליף מהר בין המוצרים ביד שמאל. כל הזמן חשבתי מה לאזעזל הוא עושה. קראתי הרבה על הדבר הזה ואני מאמינה שכיוון שמדובר באנרגיה, זה משהו שצריך לעשות לבד או לפחות שהמטופל יהיה שותף נפשית ומנטלית לתהליך שקורה בו. כי עצם הסיטואציה החלישה אותי, לא המוצרים. אני בטוחה בזה מאה אחוז!

freearth10

New member
יכול מאוד להיות

אפשר ולדעתי רצוי לבדוק את המוצרים/מאכלים/תרופות... בדממה. המטופל צריך לדעת מה התהליך ואם זה מה שאת הרגשת, אין ספק שכאן המטפל טעה. אני פחות מאמינה בבדיקה העצמית, כי הmind שלנו יכול להשפיע על תוצאותיה. ברור שהמטופל הוא חלק מהתהליך, אפילו החלק העיקרי ויכול להיות שנחלשת מהסיטואציה. מאחר שסבלת מחוויה קשה, אשמח לתקן אותה, (אם זה יהיה אפשרי מבחינת המרחק )כי הטיפול הוא פשוט טיפול מדהים, שיורד לשורש הבעיה ולא פעם מטיפול לטיפול מתחילים לחוש בשינויים. מאיה

Deosette

New member
בלי קשר לנושא השרשור

הMIND אמור להשפיע על התוצאה לפי דעתי. זה כל היופי פה. כשאני משתמשת במטוטלת (למרות שכבר שנים לא עשיתי זאת) זה קורה כשאני לא יודעת מה אני רוצה, אבל תמיד יש בתוכי גרעין מסויים שיודע והיד נוטה לכוון את המטוטלת לכיוון מסויים. זה התת מודע. זה הבסיס לחלומות לדעתי, כשהם מהווים את האקספלריה הטובה ביותר למציאות האישית שלך. החלומות נותנים את התשובות למה שנכון או לא נכון בחייך. כל התשובות נמצאות מתוכנו ואם אנחנו מאוד קשובים לגופנו ולתחושותינו, אנו נידע מה מחליש אותנו. זה למה צרם לי שבנאדם זר שלא מכיר אותי השתמש בשיטה הזו מבלי לשתף אותי, זה פשוט לא נכון אנרגטית. תפקידו של המטפל, לעניות דעתי, לכוון את המטופל לכיוון האמת שלו ולא להשפיע עליה.

freearth10

New member
מה שאת יודעת

זה הידע המודע וכשאנחנו רוצים לקבל תשובות קרובות יותר למקור שבנו, נחפש את התשובות בתת מודע. אתן לך דוגמא, לפני כמה ימים תירגלתי ווייטאנג קונג, לאחר שתי דקות רציתי להפסיק את התרגול בגלל שדאגתי לכלב שלי שלא חזר הביתה. המשכתי בכל זאת בתרגול וכשיצאתי החוצה התברר לי שאם הייתי יוצאת כשרציתי לצאת הייתי מונעת את תפיסת הכלב שלי והעברתו למכלאה. התת מודע העביר לי מסר, אבל אני העדפתי לבחור בידע המודע - חשוב לסיים את התרגול. דבר דומה קורה עם הבדיקה העצמית. יתכן שאת ברמה גבוהה יותר ממני ויכולה לנטרל את המינד ולקבל תשובה ישירות מהתת מודע. אני לא סומכת על הבדיקה האישית ומאוד סומכת על הבדיקה באמצעות מטפל. מאיה

למעלה