מקרה מוזר בהחלט

קורמי

New member
מקרה מוזר בהחלט

אוקיי... אני ילדה בריאה בגיל ההתבגרות יש לי חברים, יש לי חיים יפם, אבל יש בי משהו שאף אחד לא יודע, וזה כבר מתחיל להשתלט עליי. לפני שנה אני הייתי בטוחה שהידיד שהכי אהוב עליי בעולם התאבד, שאני הלכתי להלוויה שלו והכל ודיברתי עם אימא שלו, אתמול ראיתי אותו בריא ושלם. חשבתי שאני מדמיינת אז התקשרתי אליו שעה אחר כך, הוא ענה, הוא היה חי לחלוטין. לא ראיתי אותו כל הזמן הזה כי הוא גר במקום אחר והייתי בטוחה שהוא מת, אחר כך התקשרתי לבית שלו שואלתי את אימא שלו אם אי פעם דיברתי איתה ניחמתי אתה או משהו כזה, והתברר לי שלא. התברר לי שהוא חי ובריא, וכל מה שחשבתי שקרה הכל היה בדמיון שלי? התברר לי שאפילו מישהו שהחשבתי כידיד הכי טוב שלי לא קיים בכלל. אז אחר כך פשוט לא היה לי נעים להודות שהכל היה בדמיון שלי, יחשבו עליי דברים. אז שיקרית והמשכתי את השקר. ויצא מצב ששיקרתי לגבי הרבה דברים. שמעתי על זה פעם, גם הכרתי מקרה אישית של שקרנים פתלוגים, לא מפסיקים לשקר... הם כבר לא שמים לב שהם משקרים האם גם אני נהפכתי לכזו? האם גם אני מעדיפה לשקר שהכל מושלם, להגיד דברים אחרים מאשר להתמודד, לספר את האמת, לא לחפש רחמים מאף אחד? אז כנראה שאני נכנסתי רשמית לרשימה של השקרנים הפתלוגים... שיקרתי הרבה, עשיתי מעשים מכוערים בחיי... ועכשיו הכל נראה גדול מידי עליי, כבד מידי השקרים מתחילים לצוץ, אני בלחץ מכל דקה שעוברת, מנסה כל הזמן לחפש תירוצים, למה אמרתי כאלה שקרים ואחד באמת גדול שהתפוצץ, אני מפחדת מפחדת שהם יגלו את השקר הכי גדול, אותי! השקר הכי גדול בעולם, מה שאני הכי מנסה להסתיר , מכסה אותו בשכבות של מילים, של חיוכים, מכסה אותו בשכבות של דמיוני. אבל עכשיו הכל מתחיל להתפורר להתקלף מעליי, וזה כואב, החברים מתרחקים, יצא לי שם של שקרנית. אבל זו לא אשמתי, רק רציתי להגן על עצמי בכל מחיר, עטפתי את עצמי בשמיכה עבה, איך אני ניצלת מעצמי? מישהו יכול לעזור לי? תלמדו אותי איך להפסיק לשקר, ואיך להינצל משואה אחת גדולה , מהרס עצמי, איך להינצל מהשקרים שלי! ובנוסף לזה אני לא יודעת מה יש לי אבל אני מדמיינת דברים שאחרים לא רואים ואני בטוחה בזה לכמה חודשים אם לא שנים ואחר כך מתברר לי שהכל היה בדמיון שלי.

קורמי

New member
עוד משהו...

ידיד שלי עובר חוויה קשה שקשורה להתאבדות, איך מתמודדים עם זה? הוא לא רוצה להתאבד אלא פשוט יש מישהו בחיים שלו שהמחשבה הזו מעסיקה אותו, ובגלל זה ידיד שלי בדאון. איך עוזרים לו לצאת מהדאון שהוא שקוע בו בגלל אותו מישהו בחייו?

SomeCrazyShit

New member
אכן מוזר...

העובדה שדמיינת שידיד שלך מת... זה נשמע כמו סכיזופרניה (אם את לא יודעת מה זה תראי את "נפלאות התבונה"). האם קרו לך מקרים דומים, שדמיינת משהו שלמעשה לא קרה באמת? ובאשר לעניין השני. אני לא חושבת שאת שקרנית פתלוגית, אלא פשוט לא שלמה עם עצמך.. את מתביישת בעצמך ובדברים שאת עושה, את חוששת מתגובות של אנשים, ולכן את משקרת. עם התוצאות של שקרייך את תאלצי כמובן להתמודד, אבל מה שאת יכולה לעשות עכשיו זה להשלים עם מה שהיה, והכי חשוב - עם עצמך. את צריכה לעבוד על ההערכה העצמית שלך. טיפול פסיכולוגי הוא כמובן יעיל, והייתי גם ממליצה לך לקרוא ספרים על בריאות הנפש. וחשוב מאוד: אל לך להלקות את עצמך על הטעויות שעשית בעבר. למדי והתחזקי מהן. והערה לסיום: לפי הניסוח והתוכן של הודעתך, את נשמעת לי בחורה מאוד נבונה, אינטיליגנטית, רגישה ומקסימה, שיש לה מה להציע, ויש לי תביעת עין טובה על אנשים... אז תחשבי על זה.

קורמי

New member
תודה רבה!!

אבל כן היו כאלה מקרים בעבר, דמיינתי שאני מנשקת מישהו ורק אחרי חודש התברר לי שאין כזה בן אדם. והיה מצב שדיברתי עם אנשים הוייתי בטוחה בזה מאה אחוז ואז התברר לי שהם לא קיימים. או דמיינתי שסבתא שלי מתה והיא חיה ובריאה ושלמה. אני משוגעת או סתם משהו נדפק אצלי?

SomeCrazyShit

New member
כמו שאמרתי...

זו עשויה להיות סכיזופרניה... אני ממליצה לך ללכת לפסיכיאטר.

גרא.

New member
מבקש לא לקבוע דיאגנוזות ואבחנות

פסיכיאטריות אלה או אחרות.זו אינה מאלכתו של ההדיוט, אלא של בעל המקצוע בלבד. במקרה זה פסיכיאטר.כל נסיון כפי שנעשה עכשיו להגדיר ולקטלג מי שלא יהי הפונה במצוקתו לכאן, מחטיא את המטרה ועלול לגרום לנזק.S.C.S הערתי מכוונת אלייך בפרט אבל גם לפונים אחרים בכלל.

SomeCrazyShit

New member
לא קבעתי שום דבר

סה"כ הבעתי דעה. " זו עשויה להיות"... זכותי המלאה להביע את דעתי.

גרא.

New member
זכותך לומר ככל העולה על רוחך,יחד

עם סייג שכדאי תמיד לזכור אותו. יש הבדל בין דעה, לבין הבעת חוות דעת שהזכות לומר אותה, מוקנית רק למומחים, וודאי כמו במקרה הזה.מעבר לרצון שלך לעזור, כדאי לזכור, מה המילים הללו עלולות לגרום למי שכתב את המכתב.. ואני לפחות רואה ביומרה הזו להעריך את קשייה של הפונה מצידך,בעיקר כחוסר אמפטיה,וחבל.

קורמי

New member
לגרא עזרה!!!

גרא, אני ממש חייבת עזרה דחוף, מה אני עושה? איך אני גורמת לזה לשקר להעלם? עכשיו הדבר הכי מציק זה שאותו שקר שהוא שקר ענק!!!! יכול כל שניה להתגלות, ואז יותר משליש מהחברים שלי לא ידברו איתי.... מה אני עושה? אני ממש בדכאון עמוק וממש בלחץ אימים

גרא.

New member
שקרנות פתלוגית, מאפיינת אנשים

אצלם הגבול בין דמיון למציאות מטשטש ולא ברור..לעיתים,הגבול עד כדי כך מטושטש,שהוא מוביל גם להתנהגות למציאות המדומה בה חי אותו איש, וזה עלול להחשב כמצב של פסיכוזה,שהיא סוג של מחלת נפש שמאפיין אותה אובדן הקשר עם המציאות,ושינוי מהותי בקשר הבינאישי, הגורמים לחוסר הסתגלות חברתית של האדם.אבל קורמי, את אינך במצב כזה, את מודעת למערכת השקרים שאת בנית סביבך. נכון, כדי ליפות מעט את המציאות..וגם אם בשלב מסויים, נהגת והתנהגת, כאלו השקרים הם תמונת האמת שלך..לא הרחקת לכת, עד כדי התנהגות לא מסתגלת, ביזרית,ומוזרה.בכל מקרה,אינך יכולה להתמודד לבד עם ההרגל לשקר שפתחת לעצמך, ואת חייבת,וכמובן יכולה גם לקבל כלים להתמודדות עם זה. והדרך,מתחילה ונגמרת בטיפול פסיכולוגי קליני.

למעלה