מקרה לא שגרתי

מקרה לא שגרתי

שלום,אני אבא לנער בן 17 שלאחרונה גילה עניין רב בכלכלה ובשוק ההון,זה התחיל קצת ממני,[ובכך מעט מאשים את עצמי] זה התחיל בכך שאיזה יום אחד סתם מעט סיפרתי לו על התיק השקעות שלי בבורסה,דיברתי איתו על נושא של אגרות חוב,מניות,ניהול סיכונים וכו,לא תיארתי לעצמי שהוא יגלה בנושא עניין כה רב,וכנראה שלצערי יותר מדיי ומעבר לגבול הטעם הטוב,הוא כל הזמן מסתכל על סיקורי מומחים על ניירות ערך,שומע חדשות בנושאי כלכלה,צופה קבוע של התכנית לילה כלכלי. שלא יובן לא נכון,אני לא נגד זה שיתעניין בנושאי השקעות והתנהלות עם כסף,אבל אני מרגיש שהנושא מתחיל לדרדר אותו מבחינה לימודית וגם חברתית,מעוניין שידע גם להתעניין בנושאים של בני גילו כמו כדורגל,בנות וכו,יש לציין שלא הערתי לו עדיין על הנושא מכיוון שאני לא רוצה להוריד את בטחונו העצמי,יש רעיונות לגבי מה עושים?

נומלה

New member
הנה איך זה נקרא

אוי אוי אוי לבן שלי יש תחביב שמאוד מאוד מענין אותו אבל אני חושב שהוא צריך להתענין בקשת של דברים ולא להשקיע את זמנו רק בתחביב שלו.
אז אתה חושב. (ועל זה אומרים ביידיש....). נער בן 17 רשאי להשקיע את זמנו במה שמענין אותו כל עוד זה חוקי ולא עולה לך כסף.
אם זה מדרדר אותו בלימודים, דברו איתו על נושא הלימודים. אין לכם שום סיבה להתערב לו בעניניו מעבר לכך.

אימם

New member
הנער בן ה-15 שלי לדוגמא

לא מעוניין לשתף אותנו בנושא בנות. לגיטימי
אבל זה לא שלא ניסיתי לשאול...

אימם

New member
מדוע אתה לא מרגיש שאתה יכול לדבר בפתיחות עם נער בן 17?

נשמע שהנער מעריץ ומושפע מאביו לחיוב.
אז למה שלא תתחיל לדבר איתו בפתיחות על נושא בנות וכדורגל? למה אתה חושב שהביטחון העצמי שלו יירד
אם תדבר איתו בצורה חיובית?

יש הורים שמתלוננים שהמתבגרים שלהם מתעניינים יותר

מדי בבנות וכדורגל. כנראה צריך איזון. אני לא רואה רע בעיסוק בנושא. אם יש הדרדרות בקטע הלימודי, דבר איתו על כך.

Phangan

New member
תן לו 1000ש"ח

שינהל תיק השקעות

בסוף תראה שיש לך גאון פננסי.....

ואז באמת הלימודים זה עיניין שולי.....

בהצלחה

אמרלדה

Active member
מסכן הילד. תחביב מעולה, ותראה מה קרה.

לוקחת רעיונות מפה ומסכמת לך אותם:
&nbsp
1. תן לו 1000 שקל, שיוכל ללכת עם התחביב עד הסוף.
2. דבר אתו על הלימודים, אם יש ירידה מוכחת.
3. דבר אתו על חברה, חברתיות, הצורך והחשיבות של חברים בעיקר בגיל הזה, ואמור לו שאתה רוצה לראות שינוי.
4. אל תאמר לו מילה על התחביב. אחלה תחביב.

נשמע נהדר. למה הוא צריך להיות 'כמו כולם'?.

אפשר בהחלט לומר לו שכדי להצליח בתחום יש לדעת היטב:... מתמטיקה, היסטוריה, לוגיקה, אנגלית (??) אתה בטח יודע מה..
זה כבר ייתן לו מוטיבציה ללימודים.
הילד מצא תחום שמעניין אותו- שיהנה, שיפרח- המסר החשוב הוא שהוא יכול להיות מי ומה שהוא יבחר. תנו בו אמון!
תהנו, נשמע שיש לכם ילד מדהים!

כרמית אוזן,
מאמנת אישית לנוער ומדריכת הורים
054-7793382

אור2221

New member
הנער אי פעם התעניין בכדורגל?

אם בגיל 17 הוא לא מתעניין, הוא כנראה כבר לא יתעניין. לא כל נער בעולם מתעניין בספורט.
&nbsp
יש אנשים עם תחומי עניין בלתי שגרתיים, אתה לא תהפוך אותו לאחד מהשטאנצ אם הוא לא כזה בבסיסו.

מחשבות

New member
אבל אם אתה בן 23, איך יש לך בן בן 17?

אני כבר לא מדבר על זה שאין רווח אחרי סימני פיסוק.

למעלה