מקצוע נדרש

MMizrahi76

New member
מקצוע נדרש

חברים לילה טוב
שאלה: איך אפשר להשיג רשימה ל מקצועות נדרשים ( אקדמאים ומקצועיים) בארה״ב?
תודה

Philip Jr

New member
מה זה ״מקצוע נדרש״ בעינייך?

אולי כדאי שתפרט קצת מה הדילמה שאתה עומד בפניה בתכלס.

MMizrahi76

New member
מקצוע נדרש

אין לי מושג מה זה מקצוע נדרש
שמעתי את המושג הזה בהקשר לנושא של הקלה בהגירה אחרי שלומדים את המקצוע מכיוון שאותו מקצוע שנלמד דרוש או מבוקש באותה מדינה שלמדת בה
אשתי בעלת תואר ראשון במנע״ס וזה לא נותן לנו הרבה

ANZ1

New member
זה מושג הולך ונעלם בעולם

בעבר לכל מדינה היתה רשימה כזו, כרגע רק לאוסטרליה וניו זילנד יש עדיין רשימות כאלו, סביר שתוך כמה שנים גם הם יעלמו.
לארצות הברית אין רשימה כזו,
אבל ברוב (או בכל) המדינות, אם למדת באותה מדינה (ולא משנה מה), אתה תוכל לקבל ויזה אחרי הלימודים לעבודה של שנה או מספר שנים עם אפשרויות הגירה אחר כך בלי קשר מה למדת.

MMizrahi76

New member
תגובה

הבנתי
אבל האם זה נכון שיש העדפה לחינוך והוראה?
והתנאי להגירה שציינת זה רק לגבי לימודים אקדמאים?

ANZ1

New member
נראה לי שהפוך

כדי לעבוד כמורה צריך (בדרך כלל)
1. להיות עם רישיון של אותה מדינה להוראה
2. ברוב המדינות כדי לעבוד כמורה צריך תואר שני בהוראה
3. וצריך ששפת המדינה תהיה שפת האם שלך
כך שמורה ישראלית עם תואר ראשון ודוברת עברית, זה המקצוע הכי לא מתאים להגירה. (אלא אם יש לך קשרים אישיים עם בית ספר יהודי שיבקש אותה).
אני לא שמעתי שחסרים מורים איפה שהוא, וגם אם חסרים, הדרך הכי מתאימה למדינה היא לעודד מקומים ללמוד את המקצוע ולא להביא זרים.

לא ברור לי איזה תנאי להגירה אתה מדבר, אבל אין תנאי כללי להגירה רק עם תואר אקדמאי, למרות שבדרך כלל זה יותר קל,
אם תכתוב את הסיפור שלך (שלכם) , כמו למשל לאן אתם רוצים , חושבים להגר, מה המקצועות \ גיל \ הכשרה \ניסיון \ כסף יש לכם, מישהו יוכל לעזור לכם ספציפית , אם אתם רוצים את ארצות הברית, יש פורום הגירה מיוחד לנושא, שם יוכלו לעזור לכם יותר מדויק.

ANZ1

New member
הערה כללית על מקצועות והגירה

המקצועות הכי "נכונים" להגירה אלו מקצועות טכניים שלא מצריכים רישיון,
כמו מתכנתים, זה כנראה המקצוע שהכי נכון וקל להגר איתו לכל מדינה מכל מדינה,
כי
1. השפה היא שפת המחשב ולא שפת המקום
2. הידע הוא אוניברסלי
3. יש צורך קבוע במקצועות כאלו
4. אין צורך ברישיון ספציפי למקצוע כדי לעבוד בו.

(זאת לא המלצה ללמוד תיכנות, ההמלצה היא ללמוד מה שאתה אוהב ומתאים לך).

Philip Jr

New member
לא, זה לא המצב

וגם אני מצטרף להצעה שתבהיר מה אתם עושים, מה למדתם וכדומה, ושאולי תשאלו על כך בפורום עוברים לארה״ב ולא פה.

3rd CYR

New member
לידיעתי, לא רלוונטי לארה"ב

אם אתה לומד בארה"ב על ויזת F אתה יכול לקבל אשרת עבודה בתחום הלימודים הספציפי שלך (כל תחום - מקונדיטוריה ועד מחקר טיפול בסרטן) לשנה אחת מתום הלימודים (זה נקרא OPT). משם אפשר לקוות שאם המעסיק שלך היא חברה גדולה מאד והם אוהבים אותך מאד מאד (כלומר, שווה להם להשקיע בך המון כסף ויש להם את המשאבים לעשות זאת), הם יוכלו לבקש עבורך בקשה לויזת עבודה.
&nbsp

corrigenda

New member
מקצועות המדע והטכנולוגיה נהנים מיתרון

למען הפורום, אציין שלמקצועות STEM (מדע, טכנולוגיה, הנדסה, מתמטיקה) יש אפשרות להאריך את ה - OPT מעבר למה שניתן בשאר התארים. אני מציין בהסתייגות כי בשנה שעברה זה היה בדיון משפטי כלשהו והיו כמה תהפוכות בעניין. לא עקבתי כי אני עדיין רחוק מזה, אבל הסטודנטים שקרובים לסיום היו די נרעשים ועקבו במתח. בכל מקרה, משלל סיבות למי שבוחר מקצוע לפי אפשרויות הגירה כדאי ללכת ל - STEM ולא למשפטים למשל.

Gidi Shemer

New member
בזמנו היה, היום אין

פעם היתה רשימה כזו, למשל סיעוד. היו אין כבר דבר כזה בארה"ב

למעלה