מקצוענות וענווה.

מקצוענות וענווה.

קצת קשה לעשות גזירה שווה בין פורום ריקודי עם לבין פורומים אחרים שאני משתתף בהם. משום שהללו הינם פורומים מקצועיים בעיקר בנושאי מיחשוב. פורום ריקודי עם מתבסס על קהל המשלם כדי לרקוד וללמוד ריקודים חדשים. לכן, מטבע הדברים נמצא בו פרסומות ופרסומים לכאלו המתפרנסים מהנושא. נראה שממש אי אפשר בלי זה. עם כל זאת, חשוב לדעת את הגבול. בפורום אחר, כדוגמת פורום "לינוקס" הקימו אנשי הפורום אתר (הפינגווין) ובו הסברים בעברית, אליו מפנים "חדשים". כדי לחסוך לעצמם תשובות RTFM (משמעותו - Read The F***ing Manuel). כלומר חזרה סיזיפית על תשובות לשאלות נפוצות. שם איש אינו מרוויח מהאתר והוא נבנה בהתנדבות. לריקודי עם אין אתר שהוקם ע"י משתתפי הפורום, והאתר היחיד (בעברית) שיש בו הרבה תוכן הוא דווקא האתר של ירון, ולכן סביר שאנשים יופנו לשם כדי לקבל אינפורמציה בסיסית. אין בזה שום טעם לפגם. עם כל זאת, יתכן ויש בפורום ריקודי עם יותר מידי מעורבות של מנהל הפורום. לו אני הייתי המנהל, לא הייתי מגיב בתדירות כזו. בפורום לינוקס שבו אני "מקשקש" נמצאים כמה אנשי מקצוע מהמעולים בעולם (בלי הגזמה, כולל מנהל הפורום), ועם כל זאת, רק כשיש צורך ממשי להתערב, כגון תשובה לא נכונה, או שאלה שאיש לא יודע לענות עליה, הם מתערבים. כמובן שגם שם מתעוררים לפעמים ויכוחים פוליטיים, גם שם יש מי שמעליב לפעמים, אך הודעות מסוג זה "נעלמות" תוך דקות, ואיש אינו מתיחס אליהן. מאידך הבעיה בפורום ריקוד עם מתמקדת לא רק במנהל הפורום, אלא גם בכמה מהמשתתפים, שלעיתים נדמה לי שהם נכנסים רק כדי למצוא סיבה לריב. חבר´ה, תפסיקו לריב על כל שטות, אז מה אם מישהו דיבר על חניה בהרקדה מסויימת, לא צריך להשתגע ולכנות אותו מנוול. אתם יודעים שמישהי גרופי של מרקיד מסויים, ממש מכורה לו, תעזבו אותה בשקט, חייכו למראה ההודעות שלה ותעבירו את זה ... ירון כותב על יפן, מה לעשות והוא היה שם ולכן כותב גם על עצמו והרגשתו, אז מה ? מה רציתם שיכתוב על עצמו דברים רעים ? שישמיץ את עצמו ? תפסיקו לרדת עליו. זה בסך הכל ריקודי עם, לא מלחמת עיראק... קחו את הדברים בפרופורציה ועוד משהו - בתור רוקד וותיק, אני מוכרח לומר לכם שבכלל לא איכפת לי מי חיבר או יצר ריקוד מסויים, וכמוני רוב הרוקדים. אנחנו רוקדים את מה שמוצא חן בעינינו ולא איכפת לנו בן כמה הריקוד, על איזה רקע יצרו אותו ומי חיבר אותו. ובכלל, כל משחקי הכבוד של היוצרים/מחברים ומרקידים מצחיקים אותנו. שיהיה לכולנו שבוע טוב

למעלה