מקצה שיפורים

sherban

New member
מקצה שיפורים

עבדתי עליהם עוד קצת בסופ"ש האינקינג נעשה בפריהנד צביעה ב-OC

sherban

New member
ועוד אחת

אני חושב שעמוד השדרה עובד פלוס מינוס עד הטוסיק שקצת בולט. מה לעשות שהאידאל הנשי שלי הוא חזה קטן, טוסיק עסיסי ושיער קצר. כל אחד והסטיות שלו (היתי צריך להוסיף גם נמשים...)

sherban

New member
המיקרוגל שודרג לפריג'ידר

בקשר לצביעה - אני צובע בצבעים העיקריים את הכל. אח"כ בוחר מקור אור והולך איתו עד הסוף (שמאל למעלה במקרה הנ"ל). תאורה אחידה תורמת המון. אני משתמש בצבעים שונים עבור האזורים המוצלים והמוארים ולא בגוונים של אותו צבע (בטח לא דודג' וברן -
פיחסה). חשוב בעיקר שהצל יהיה צבע שונה - עדיף צבע משלים (סגול לדוגמא) כמו כן יש גם מקור אור משני (כחול) כדי לתת נפח לאזורים המוצלים.

אינק= Ink= דיו.

פירוש: המעבר מעל קווי העיפרון בדיו (שחורה לרוב) כדי לחדד את הקו ולתת ניגודיות ומימד עמוקים יותר. היום חלק מהאומנים מבצעים את האינקינג בתוכנות מחשב (כמו הפריהנד), אם אני לא טועה, בעיקר בגלל אפשרות הUndo ושאר אפשרויות השינוי והתיקון שזה אחד הקשיים הגדולים באינקינג מסורתי-ידני- ברגע שפישלת עם הקו, אז אין אפשרות לתקן. וטיפקס סתם מקלקל יותר. חוץ מזה, היום יש אומנים שמספקים בהכהייה ממוחשבת של קווי העיפרון והשארת המראה המחוספס הראשוני.

תודה על ההסבר+שאלה

עושים את זה עם כלי המברשת או שיש איזה אפקט שמבצע את הפעולה?

sherban

New member
עם המברשת של פריהנד

עוברים על העיפרון ואז מזיזים נקודות. לי בבית יש GRAPHIRE קטן כך שהקווים לא תמיד יוצאים בדיוק. פריהנד מאפשר לי להזיז ולעבות קווים בלי לעבור עליהם שוב ולאבד את ה"משיכה" הראשונית. אם מדובר בלהקהות את העיפרון אז זה אפקט (מה שעשיתי בגירסאות הקודמות) והוא משאיר את החיספוס אבל גם מדגיש את הבלאגן והקשקושים המיותרים שציירתי.

למעלה