מקפיץ!

Roobie

New member
למה נמחקה התגובה שלי?

אסור לי להגיד שהציוניים בנוער מרצ צריכים לעשות חושבים בשל ההחלטה הזו?

lionalx

New member
אהבתי את הסיסמאות של אוריה..

להלן מספר ניסיונות עיצוב.. כמה הערות: - השתמשו ב POWERPOINT - יותר נוח ויותר אפשרויות - לא היה לי כוח להכניס את הלוגו של הנוער

smile2life

New member
פיתוח של הסיסמא

צדק הוא לא רק כוכב לעצור את המלחמה עכשיו

א.א.אפל

New member
נו, מה דעתכם על הסיסמה?

אלכס- אם מותר לי לשפוט... לדעתי העיצוב טוב מאוד, הכי אהבתי את השלישי- אבל הייתי רוצה לשמוע את דעתם של אחרים. מעבר לזה, השתמשת ב-3 צבעים, מה שאומר שהלוגו של הנוער יהיה רק בשחור- וזה דבר שצריך לקחת בחשבון. מה שאני הייתי עושה זה מוריד את הצבע הכחול, ומשחק על השילוב אדום-ירוק, שכידוע לי משיעורי אמנות בכיתה ז´ הם צבעים מנוגדים ולכן בולטים מרחוק
. וכך גם בלוגו נוכל להשתמש בצבע הירוק. אשמח אם תעלי לכאן קובץ שאני אוכל לערוך אותו, במקום שאני אציק לך כל הזמן.

lionalx

New member
אני בעד כחול..

כמו שאמרתי קודם כחול יצור אסוציאציות חיוביות.. הלוגו הוא קטן, כך שאם יהיה בשחור או בירוק לא כזה משנה.. דווקא בשחור לדעתי הוא יראה טוב יותר..

lionalx

New member
וגם..

סמל צבועני ימשוך תשומת לב מהמסר, כשרק ה"צדק" מודגש בצבע חיובי הוא מאוד בולט. אם גם הסמל יהיה באותו צבע זה יפזר את תשומת הלב ממילת מפתח ויחליש את חוזקה.

SMOLANIT1

New member
גם לך שיקרו...

זה הולך ככה: שילוב של שני צבעים משלימים אחד ליד השני מבליט את את מה שכתוב לעין,ולראיה אפשר לראות שיש שימוש רב בזוגות הצבעים האלה בפרסומות ושלטי חוצות. הצבעים המשלימים הם: אדום וירוק, כחול וכתום, צהוב וכתום. (הייתה לי השנה בגרות על זה...)

תעשי ניסיון...

ציירי שני עיגולים כחולים זהים על דף לבן במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני (הרדיוס שלהם צריך להיות בערך 1.5 ס"מ) בינהם ציירי נקודה עבה שחורה (עיגול עם רדיוס של נניח 0.25 ס"מ). עכשיו תחזיקי את הדף שציירת משהו כמו חצי מטר ממך, תבהי בנקודה השחורה (בלי להזיז את העיניים!) כחצי דקה, ואז נסי להרחיב את הטווח ראייה שלך בלי להזיז את העיינים... (נסי לראות מה יש בקצה של הטווח ראיה שלך בלי להזיז את העיינים לשם). אחרי כמה ניסיונות (או אחרי ניסיון אחד...) את אמורה לראות מעין הילה מסביב לעיגול, תראי באיזה צבע היא... זה הצבע המשלים. תעשי את אותו ניסיון עם ירוק, ורוד, תכלת, כתום, סגול וכו´... תגיעי לזוגות צבעים שאני הצגתי למעלה. (אם את מעוניינת בהסבר יותר פיזקלי לתופעה אני יכול לנסות להסביר)

אהההה....

ואני אתן לך עוד כמה הוכחות... שימי לב לדברים שנחשבים יפים בטבע: פרחים עם עלי כותרת ורודים וגבעולים ועלים ירוקים. ציפורים שפרוותם משלבת כחול וכתום (יש כאלה!) שימי לב כיצד מסננים צבעים מסויימים, למשל עם מישהו עובד עם אור כחול חזק שיכול להזיק לעיניים, הוא ישים משקפיים עם עדשה בצבע כתום.

מצאתי לך תמונה...

של הניסיון שביקשתי ממך לעשות... את מוזמנת לערוך את הצבעים של התמונה כדי לחקור עוד ועוד את עניין הזוגות של צבעים.

SMOLANIT1

New member
אז ככה...

אני אנסה להמחיש לך את עניין הצבעים המשלימים: תנסה לצייר עיגול שמחולק לשלושה חלקים: צהוב, כחול ואדום (צבעי היסוד), ומסביב לאותו עיגול צייר עיגול נוסף שמורכב אף הוא משלושה חלקים, הצבעים יהיו תוצאת ערבובם של כל שני צבעי יסוד. לדוגמא: בקטע בעיגול שבו נפגשים האדום והצהוב יש כתום וכך גם עם שאר הצבעים, כשלבסוף הטבעת החיצונית מכילה שלושה צבעים: סגול(כחול ואדום), ירוק (כחול וצהוב) וכתום (אדום וצהוב) כעת, הבט בתוצאה וראה: כל זוג צבעים שמקבילים אחד לשני (בעיגול הפנימי והחיצוני) הם צבעים משלימים! אדום וירוק, סגול וצהוב, כחול וכתום. צבעים משלימים יבלטו באופן בטוב ביותר כשהם מוצבים אחד ליד השני, אך כמו כן גם אם תציב ורוד וירוק יחד הם יבלטו, מכיוון שהורוד מכיל בתוכו אדום! אני מקווה שהבנת את כוונתי (לא הצלחתי להעלות את הקובץ עם הציור)

SMOLANIT1

New member
המחשה קטנה

בעזרת האמצעים הדלים שברשותי הצלחתי לעשות משהו קטן שינסה להמחיש את כוונתי

יופי טופי...

אני מצטער בזלזול, אבל מה שאת המחשת לי לא ממחיש כלום! אין שלושה צבעי יסוד, יש שבעה! זה שהעין שלך מסוגלת להמחיש רק שלושה מהם לא אומר שהאחרים הם אינם צבעי יסוד, המבנה האנרגטי שלהם הוא שונה מהצבעים האחרים... (כמות האנרגיה בצבע היסוד כתום, שונה מכמות האנרגיה בעירבוב של כחול וצהוב) מה שאני נתתי לך לעשות, זה המחשה של איך העין שלך משלימה צבעים... סביב כחול העין שלך רואה כתום ולכן אם תשימי כתום ליד כחול זה יראה יפה לעין שלך... (תעשי את מה שביקשתי ממך)

SMOLANIT1

New member
יש לי חדשות בשבילך!

אני מדברת על שלושת צבעי היסוד בצבעי פיגמנט, שהם אדום, כחול וצהוב,והמשלימים שלהם הם סגול, ירוק וכתום. יכול להיות שאתה מתכוון לצבעי אור שבהם צבעי היסוד הם אדום, כחול וירוק ואילו הצבעים המשלימים הם מג´נטה, ציאן וצהוב? שתי השיטות נכונות אך למטרות שונות, וכשזה צבע בתוך סטיקר, השיטה הנכונה היא צבעי פיגמנט (שיטת ההחסרה) אני רואה שיש הסכמה ביננו שכתום וכחול הם משלימים, אם אני לא טועה אמרת שורוד וירוק משלימים, והאמת היא שהמשלימים הם אדום וירוק, אבל גם את תציב ורוד ליד ירוק זה יתן אפקט מסויים של הבלטה (משום שהורוד מכיל אדום בתוכו) אך עדיין לא כמו האפקט של האדום. אשמח להרחיב בנושא ואף לתת לך סיכומים שלמים מתוך החומר לבגרות שהייתה לי בעיצוב, אם עדיין לא ירדת לסוף דעתי.

SMOLANIT1

New member
כן, עשיתי!

אולי העיניים שלי מיוחדות אבל אני באופן אישי ראיתי מסביב לאדום הילה ירוקה. אולי אתה רוצה את מספר הטלפון של המורה שלי לעיצוב? אני בטוחה שהיא תסביר לך הכל על תורת הצבעים.

למעלה