מקפים־מקפים־מקפים.

מקפים־מקפים־מקפים.

אני מחפש דרך שאופן־אופיס תדע להחליף את סימני-המינוס למקף־עברי. ב"תיקון אוטומטי", תחת "עיצוב אוטומטי..." שבתפריט "עיצוב", יש מנגנון החלפות, אך הוא די מוגבל. אני לא רוצה שכל המינוסים יתחלפו, אלא רק אלו שמאחד משני צדדיהם ישנה אות עבריה. לחילופין, ולמרות שזה לא קשור ישירות לנושא הפורום, אם למישהו יש עצה איך לסדר לעצמי קיצור־מקשים (Alt-מינוס, אולי) שיתן לי לכתוב מקף תמיד. גם ללינוקס, ובעיקר לחלונות. רוב־תודות!

זה טוב לפעם אחת. אני רוצה שזה יעשה אוטומטית,

כמו שסימן מינוס (-) בין שני רווחים הופך אוטומטית לקו מפקיד (–), כך אני רוצה שהוא יהפוך למקף (־) כשהוא צמוד לאות עברית מאחד מצדדיה.

לא ברור לי למה אתה מתכוון

באומרך אוטו'. הרי אתה יכול עבור מסמך מסויים ל-'הגיד' לפקודת ההחלפה לבצע את הפעולה לעל הופעים בהקשה אחת?

-אנחה- אוטומטי, אוטומטי.

כלומר, שלא אצטרך לעשות שום פעולה נוספת מלבד הכתיבה עצמה. שזה יקרה לבד. בלי חפש והחלף. בלי תפריטים. בלי לחצנים. לא כל מסמך מחדש. ברגע שאכתוב סימן מינוס בין אותיות עבריות, פוף, אופן אופיס תבין לבד, מעצמה, שאני רוצה מקף, ותחליף אוטומטית.

....

"שלום, אני רוצה בבקשה פלפל אדום." "בבקשה." "אה... זו עגבניה." "נכון מאוד." "ביקשתי פלפל אדום." "זה גם אדום." "זה לא פלפל." "זה טעים." "אבל זה לא מה שביקשתי." "לא נורא, נסה זאת."

אתה דיי חוצפן ולא מנומס. אף אחד

לא חייב לך דבר. מנסים לעזור לך. לא מתאים לך? חפש במקומות אחרים!!!

ולגבי שאלתך השניייה

צור לחצן חדש. הוסף אותו לאחד הסרגילים ובצע הקלטת מאקרו לפי רצונך.

(א) איך? (ב) אני רוצה קיצור מקשים,

ורצוי כזה שיעבוד בכל התוכנות ולא רק באופן־אופיס (ולכן אמרתי שזה לא קשור).

נתנאל531

Well-known member
יש הרחבה מתקדמת לחיפוש והחלפה

לפי התיאור שלה היא מאפשרת לפלטר את ההחלפה לפי כיוון פיסקה, אולי כך ניתן יהיה להחליף סימנים בפסיקאות עבריות, שנכתבות משמאל לימין, אם כי זה לא יעזור אם ישנם כמה מילים אנגליות בתוך משפט עברי. בכל מקרה, אולי באמצעות ההרחבה הזאת ניתן יהיה למצוא משהו.

למעלה