מקפיא שיוצר שלג

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
מקפיא שיוצר שלג

שלום לכולם :) אשמח לקבל את עזרתכם בבעיה הבאה- יש לנו מקרר 500 ליטר נון פרוסט של חברת גיבסון (זהה למקרר של חברת פריג'ידר/ווסטינגהאוס). המקרר בן 8. הוא מקרר (אפילו טוב) הבעיה היא שלאחרונה הוא החל ליצור "שלג" במקפיא- על פני הקיר האחורי של תא ההקפאה. (מלווה ברעש מוגבר של המקרר ובשעות פעילות ארוכות יותר, והצלחת מעל המדחס יבשה לחלוטין) פירקנו את הקיר האחורי של המקפיא- התברר שהכל מאחור היה גושי קרח ענקיים, נתנו לקרח להפשיר, בדקנו שיש מעבר אוויר (ונוזלים) חופשי דרך צינור הניקוז, החזרנו הכל חזרה. (המאוורר עובד תקין). כעבור שבוע- התופעה חזרה על עצמה. כרגע אנחנו תוהות האם יתכן כי הבעיה היא בתרמוסטט? אם כן- היכן התרמוסטט ממוקם? האם צריך לדעתכם להחליפו ואם כן איפה ניתן לקנות אחד חדש? האם יש לכם הצעה/רעיון אחר מה יכולה להיות הבעיה וכיצד אפשר לפתור אותה? נשמח לקבל כל עזרה או הפניה בתודה מראש. מצורפת תמונה של המקרר מהיום (שבוע אחרי שהפשרנו אותו בפעם הקודמת)

bokbok1

New member
הבעיה לא בתרמוסטט

במקרר כזה יש גוף חימום שתפקידו להפשיר את הקרח שנוצר באופן טבעי בפעולת הקירור . הקרח שאתה רואה בתמונה הוא תוצאה של אי פעולת גוף החימום הנ"ל . ישנם שתי תקלות אפשרויות 1. גוף החימום התקלקל 2 . הטיימר שמתזמן את תהליך ההפשרה התקלקל. 3. לפעמים קיים גם אלמנט הגנה לגוף החימום שגם הוא יכול להתקלקל . ניתן לנסות ולבודד את התקלה אבל הדבר דורש ידע בחשמל ובאופן פעולת המקרר, לפי השאלה לא נראה שיש לך ידע זה ולכן אנני רוצה לפרט את תהליך עצתי לך הזמן טכנאי

dify

New member
תודה! :) ו-

אני אמנם לא מבינה הרבה בחשמל אך יש לי דוד שהוא טכנאי חשמל- האם הוא יוכל לטפל בזה בכוחות עצמו? אני מעדיפה לעשות את זה לבד (עם דוד לי) כי אני רוצה להבין ולדעת ולא להיות תלויה באנשי מקצוע. (גם את כלי הרכב שלי אני לא מתקנת לבד, אבל אני כן מקבלת הסברים ממי שמתקן ומבינה מה הוא עושה) האם תוכל לתת לי בכל זאת הסבר (ברמה שטכנאי יוכל להבין) על מנת שאוכל לתקן את זה בעזרת דוד שלי?

פעם הייתה לי בעיה כזו.

הזמנתי טכנאי, הוא החליף לי טיימר וגבה ממני 250 ש"ח. אחרי יום ראיתי שוב את הקרח. היות ואני אדם טכני, החלטתי לבדוק בעצמי. פרקתי את המקרר, הפשרתי את הקרח עם מים חמים, ואז קרה דבר מוזר: המים לא התנקזו. חיפשתי מאיפה אמורים המים להתנקז, (הם אמורים לרדת על גג המדחס ושם הם מתאדים מהחום). וכשמצאתי, ראיתי שחור הניקוז היה סתום בלכלוך. ניקיתי אותו, החזרתי הכל, והפלא ופלא, אין קרח. שבוע אחרי, התחכמתי ולא התעצלתי, החזרתי את הטיימר הישן. עד היום, כבר עברה יותר משנה, המקרר עובד טוב. את הטכנאי לא מצאתי יותר. לא יכול להזיר לו את הטיימר והוא; לא נראה לי שאני אראה את הכסף שלי בחזרה. טוב, לפחות יש לי חלק חלופי לשעת צרה. אגב, הטעות שלי; לא הזמתי אותו ממשווק המורשה. זו רק אחת מהסיבות שאני מתריע כאן שוב ושוב, תרכשו מוצר ו/או שירות רק ממשווקים מורשים. שרון דרורי

dify

New member
תודה לך, ולמנהל הפורום-

אני לא מטפלת בדברים שקשורים לבטיחות בכוחות עצמי- להלן חשמל ומוטוריקה. אבל מאחר וכבר עבדו עלי לא פעם, אני רוצה לדעת ולהבין מה עושים, ולכן שאלתי. ומאחר ויש לי דוד חשמלאי (חשמלאי אך לא טכנאי מקררים) אני כן יכולה להיעזר בו בכל מה שקשור לחשמל. אז לא, לא התכוונתי לתקן את החשמל בכוחות עצמי. חיי קצת יותר יקרים לי מחסכון בכסף... ולך שרון דרורי היקר, לצערי כבר ניקינו את צינור הניקוז (גם אוויר וגם מים עברו דרכו בלי בעיה) ועדיין הבעיה חזרה על עצמה. למזלך מצאת את הפתרון לבעיה, לצערי אני בכלל לא יודעת מה הבעיה אצלי, איך מטפלים בה, וכמה, במידה ויגיע איש מקצוע- סביר לשלם על תקלה כזו. נ.ב. רכשתי את המקרר ממשווק מורשה וגם היה לי ביטוח בשנים הראשונות, אבל אז כמובן לא היתה אף תקלה... נ.נ.ב אשמח לקבל קישורים על איך עובד מקרר נו פרוסט, וכמה סביר לבקש על תיקון תקלה מסוג כזה.

פפו

New member
גם שרות של משווק מורשה לא תמיד

ישר. טכנאי מדיחי כלים של סימנס החליף גוף חימום שקיצר ומאז הכלים במגש התחתון יוצאים לא יבשים לגמרי. כשהתלוננתי אמרו שזה לא קשור וזו תקלה אחרת. הזמנתי אותם שוב ואז הטכנאי ללא בושה החליף את גוף החימום לאחר עם הספק גבוהה יותר. לא אספר לכם את ההמשך אבל פרייר לא יצאתי

קפונה

New member
גם לי יש את אותה הבעיה

המקפיא קופא, במקרה עבר אצלי באיזור איש קירור אז שאלתי אותו והוא אמר לי שחסר גז, אמרתי שאבדוק ואחזור אליו. היום פתחתי את המקפיא הפשרתי את הקרח והרמתי את המכסה התחתון, יש שם שני סלילי קירור ובמרכזם גוף חימום (אני משער). אחרי שהופשר כל הקרח ניקיתי את חור הניקוז והפעלתי את המקרר ללא המכסה. כעת גוף קירור אחד מתכסה ישר בשכבת קרח והשני נשאר נקי. רק כדי להבהיר אני לא מתכוון להתעסק בחשמל, לא להחליף בעצמי גוף חימום או טרמוסטט, רק מתייעץ בכדי לבקש את התיקון הנכון מאיש הקירור ע"י מציאת הבעיה ולא לאחר ששם גז, והחליף את גוף החימום והטרמוסטט. האם מישהו יכול לשער מה הבעיה? האם רואים בעין אם גוף החימום עובד? תודה למשיבים

למעלה