מקל סנוקר, עזרה.

• פותח הנושא G8G8
  • פורסם בתאריך

G8G8

New member
מקל סנוקר, עזרה.

שלום, אני מעוניין במקל סנוקר עד 1000 שקל. בארץ המקום היחיד שהבנתי שיש מבחר איכותי של מקלות הוא ב"שולחן הירוק". אז מישהו יכול להמליץ לי על מקל מסויים עד 1000 שקלים? תודה? על איזה דברים צריך לשים לב במיוחד במקל? ואם מישהו יכול להסביר לי איך מחליפים TIP אני אשמח מאוד. תודה רבה.

9ball master

New member
המלצה...

אל תקנה מקל סנוקר בארץ ב 1000 ש"ח, מקסימום 600 ש"ח כל מקל יקר יותר בארץ לא יהיה יותר טוב
ישנם עוד חנויות ועוד מועדונים שמוכרים ציוד וכולם מחזיקים את אותה רמה ירודה כך שזה לא ממש משנה.... גש לאתר של דפי זהב ותחפש סנוקר ותמצא את שאר החנויות ממליף לך לקרוא את השרשור הבא לפני שאתה קונה

G8G8

New member
תודה + שאלות נוספות

תודה לך על התגובה. יש אפשרות של הזמנה מחו"ל? (אם כן, אילו חנויות באינטרנט מבצעות משלוח לישראל, ואיזה מקל לקחת?). אם אתה אומר שלא שווה להשקיע בארץ מקל ביותר מ600 שקל אני מאמין לך ואני אעשה כך אם אני אאלץ לקנות בארץ.

9ball master

New member
רק על מנת לוודא משהו...

שאתה אומר מקל סנוקר, אתה מתכוון לסנוקר לא למקל פול, נכון? ההבדלים בין המקלות הם עצומים... אישית אני חסיד של מקלות מיצרנים שנחשבים custom וכשזה מגיע לסנוקר אז אין על john parris , קצת יקר אך לדעתי שווה את ההשקעה...

G8G8

New member
תגובה

כמובן שאני מתכוון למקל סנוקר. אני משחק כבר כמה שנים ואני דיי טוב. אני מאוד אוהב את המשחק אני צופה בכל התחרויות (שמשודרות לפחות בEuroSport), מכיר את החוקים והשחקנים. אני מכיר את האתר של ג'ון פאריס. אתה חושב שב1000 שקל אפשר להשיג מקל Custom + משלוח והכל? והם מבצעים משלוחים לארץ?

9ball master

New member
לא

אין סיכוי למצוא custom + משלוח ב 1000 ש"ח מקל מקצועי טוב מתחיל באזור ה 150 פאונד שזה בסביבות ה 1250 ש"ח לפני עלות משלוח ומיסים

G8G8

New member
אני אעשה כך.

אני לא צריך מקל Custom מ2 סיבות פשוטות: 1. אני לא צריך מקל יקר. 2. אני לא יודע איך לבקש "שיעשו" לי אותו. מה שכן, אני בהחלט מעוניין במקל מקצועי כמו שאמרת (לא מותאם אישית) מג'ון פאריס עד 200 פאונד נגיד. לבינתיים חשבתי כך: (אני כולה בן 18 ועוד מעט אני מתגייס) אז אין סיבה שאני אשקיע עכשיו על מקל כל כך הרבה כסף. אני אקנה מקל בארץ עד 600-700 שקל כמו שהמלצת לי (אני מקווה שתוכל להמליץ לי גם על מקל ספציפי שאני אוכל לבקש בחנות) ונראה שנה שנתיים אני אשתפר ואתאמן עליו ואז כבר נוכל לחשוב על מקל מג'ון פאריס. שוב תודה על העזרה שלך :) אתה אחלה.

אתה יכול בהחלט להזמין מחול

ראיתי שם מקלות ב30-40$ שעולים בארץ 400 ש"ח. אני גם לא רואה בעיה בהובלה ולא תשלם מכס אם הסכום יהיה מתחת ל50$ . בתור התחלה זה יכול להיות מצויין.

9ball master

New member
איפה ההיגיון????

$40 + $50 עבור המשלוח = $90 = כמעט 400 ש"ח.... מה חסכת בזה??? רק יצרת לעצמך בעיה אם פתאום קיבלת מקל עקום.... אין לך למי לפנות.... במחירים האלו, עדיף לקנות בארץ כך אתה יכול לבדוק את המקל בחנות ולוודא שאין בו דפקטים הקניה בחו"ל רק משתלמת על ציוד יקר מאד שבמילא אין להשיגו בארץ...

G8G8

New member
אוקי

אז החלטתי להסתפק בינתיים במקל עד 600-700 שקלים + אני אקנה לו Case תרמי (זה של ה150 שקל משהו כזה). 9ball master, אם אתה יכול להמליץ לי על דגם או חברה ספציפית שעדיפה בטווח מחירים שרשמתי אני אודה לך מאוד. אם אתה יכול גם לכתוב לי כמה נקודות שעליי לשים לב אליהן בזמן שאני בודק את המקל בחנות? שוב תודה רבה!

9ball master

New member
תקרא את....

השרשור שצירפתי לך בלינק בהודעה השלישית, יש שם טיפים מה לבדוק במקל.... לגבי חברה או דגם, כמו שכבר כתבתי בעבר, לדעתי המקלות של Dufferin הם המועדפים ממה שמגיע לארץ רוב שאר המקלות שיש היום בחנויות הם של BCE וזה לא משנה אם רשום עליהם ג'ימי וויט או רוני אוסליבן, הם כולם אותם מקלות מתחת לצבע.... ה case ה"תרמי" שמוכרים בארץ הוא לא תרמי ולא בטיח!!!! תיק שיהיה עמיד באמת בשינויי טמפרטורה עולה מאות דולרים... ממה שיש היום בארץ בחנויות, לך על מזוודה, זה הקייס היחידי שיש בו הפרדה בין שני חלקי המקל לכל האורך... בשאר אם תציץ פנימה עם פנס תגלה שההפרדה ה"תרמית" מסתיימת אחרי 10 ס"מ....

G8G8

New member
תודה...

אוקי, אז אני אלך על מקל של Dufferin כמו שאתה אומר. אני מקווה שיש ב"שולחן הירוק" את המקלות שלהם. תודה שאמרת לי לקחת את המזוודה, כי היא זולה יותר מה"תרמי" והיא קשיחה יותר לפי מה שראיתי. תודה רבה לך! דבר אחרון בבקשה, אם אתה יכול לתת לי טיפים לתחזוקה נכונה של המקל ושמירה עליו (אפילו שהוא לא הכי איכותי) לאורך זמן. תודה.

9ball master

New member
שאלה לי אליך?

קנית פעם מקל ביליארד דרך האינטרנט? מאיפה? (אתר/מדינה)

G8G8

New member
תשובה

הוויכוח הוא לא רלוואנטי כבר כי החלטתי לקנות בארץ מקל בתקציב הזה. 9ball master, אתה יכול בבקשה להתייחס למה שכתבתי לפני כמה תגובות בכותרת "תודה...". תודה :)

9ball master

New member
כך תשמור על המקל...

בקצרה... 1. אל תחבוט בכדורים, בשולחן או בשום דבר אחר באמצעות המקל
מלבד העובדה שאלימות זה לא פיתרון..... אתה גורם נזק לעץ ולפיניש שלו. 2. אחוז במקל רק בידים נקיות ויבשות - רטיבות זה אויב גדול של העץ, השתדל לא לאכול עם היד המגשרת שום דבר וגם לא להחזיק כוס או בקבוק, השמנוניות באוכל והרטיבות של הכוס יגרמו למקל להיות דביק. 3. אסור להשמש בסקוטץ' או נייר שיוף על מנת להחליק את המקל, זה רק פוגע בעץ, אם תשמור על החוקים הקודמים, לא תגיע לצורך הנ"ל... 4. תשתוף ידיים כל פרק זמן, שתלוי ברמת ההזעה של כפות ידיך ורמת הלכלוך של השולחן, לכלוך + זיעה = "בוץ" שנדבק למקל ומונע ממנו להיות חלק... 5. החזק מגבת איתך על מנת ליבש את ידיך מדי פעם וגם להעביר ניגוב על המקל מדי פעם תוך כדי משחק. 6. בסיום משחק, השתמש במפית/מגבת נייר על מנת להסיר את שאריות הגיר מהטיפ, לאחר מכן תן ניגוב רציני למקל עם המגסת. 7. מדי פעם, תלוי בתדירות המשחק נקה את המקל עם מטלית לחה (שים לב
לחה בעדינות ולא רטובה...) ומיד לאחר מכן נגב עם מטלית נקיה ויבשה, הפעל קצת כוח ומהירות בזמן הניגוב עד שתרגיש שנוצר קצת חום, זה אומר שהסיבים של העץ נסגרים לאחר שנפתחו על ידי המטלית הלחה, ניתן לעשות שלבים אלו גם לעיתים עם קצת אלכוהול (אבל ממש קצת). אם אתה משחק פעמיים בשבוע אז פעם מ 4 - 6 שבועות לעשות את השלב הזה זה מספיק טוב. 8. אם הטיפ כבר שחוק אז החלף אותו (עדיף לפנות לבעל מקצוע מיומן) המשך משחק עם טיפ שחוק יפגע במקל.

G8G8

New member
טיפים מעולים!

אתה פשוט תותח! תודה רבה על הטיפים.

אני לא כ"כ בטוח לגבי סעיף 3...

קניתי מקל והייתה לו שכבה של לקה שהפריע לי. אני אוהב להרגיש את העץ כשאני מכה. שייפתי עם נייר שיוף עדין, הסרתי את רוב הלקה והמקל מרגיש הרבה יותר חלק וזורם.

9ball master

New member
המלצה של כל

יצרני מקלות הביליארד בעולם היא לא להשתמש בסקוטש' או נייר שיוף, זה שאתה עושה מה שאתה רוצה עם המקל שלך, זאת זכותך הבלעדית אך זה עדין לא מומלץ..... ואם מישהו שואל על איך לשמור על המקל שלו אז אתה לא מצפה שאני אגיד לו, "דבר ראשון כך נייר שיוף....." שכבת הלקה הפריע לך כי קנית מקל זול שהפיניש שלו לא בוצע בצורה מקצועית.... הדברים הקטנים האלו לכאורה ועוד... עושים את ההבדל בין מקל של 300 ש"ח למקל ב 3000 ש"ח

למעלה