מקלט AIS

cordial10

New member
מקלט AIS

שלום לכולם יש לי עניין בהתקנת מקלט AIS והייתי רוצה לקבל קצת איפורמציה והמלצות מחבר שיש לו מקלט כזה לגבי סוג, לגבי ההאנטנה,אמינות, מחירים וכו', הכוונה להתחבר למחשב נייד כצג. תודה מראש

sailor1

New member
מקלט AIS

המקלט שהתקנתי אצלי היה תוצרת SMART RADIO דגם SR161 המקלט הזה פועל עם מקלט אחד שיודע לשנות תדר באופן אוטומטי ברגע שהוא מזהה הפרעה בתדר הנקלט או חוסר פעילות ניתן גם לשנות תדר באמצעות פקודות מה PC. מהניסיון שלי המקלט הזה מספיק בהחלט. לגבי האנטנה אצלי האנטנה למקלט מותקנת על הקשת האחורית (גובה של כ 3-4מ' מעל הים) האנטנה היא אנטנה רגילה של ה VHF והיא יועדה גם להיות אנטנת חירום ל VHF. ממיקום זה היתה לי קליטה מצויינת מעכו קלטתי לעיתים קרובות גם אניות בפתח תעלת סואץ. לאחרונה שדרגתי ממקלט בלבד למקלט משדר AIS דגם AMEC CAMINO-101 Class B AIS Transponder עם אותה אנטנה כך שהיום אני לא רק רואה אלה גם נראה. שני המכשירים נקנו כאן. אם תרצה מידע נוסף שלח מסר. יוני

gb228

Active member
אני גם יכול להמליץ על AMEC

לי יש את הדגם של מקלט בלבד (CYPHO). גם בסקירת מקלטים לפני כשנתיים של PBO הם קיבלו ציון גבוה, והמחיר שלהם סביר בהחלט. במחירים של היום היייתי שוקל מקלט/משדר. גם אני משתמש באנטנת VHF נוספת שמשמשת גם כאנטנת חירום. האתר בלינק שצוין זה המקום שגם אני קניתי ממנו, כנראה המחירים הכי זולים וגם השירות שלהם טוב - היתה לי בעיה בהפעלה ראשונית (משהו שלא היה מצוין מספיק ברור בהוראות ההפעלה) - הם עשו מאמצים לעזור וכשראו שחסר מידע פנו ליצרן שענה מיידית ופתר את הבעיה.

cyprae

New member
אין מקלט שמתחבר ללפטופ? משהו הציע לפני חודשיי

חודשיים מקלט GPS ללפטופ קניתי ועובד יופי. אני יודע שיש גם NAVREX ללפטופ אז ודאי יש AIS שמתחבר ב USB. ידוע למשהו? מוטי

למעלה