מקלטים

avistar6

New member
מקלטים

האם יכול להגרם נזק משימוש בגביש בעל תדר נמוך במקלט המיועד לתדר גבוה?

m rochlitz

New member
נזק למקלט?........

אם תטוס קרוב לרוב לא יהיה נזק, אבל בשימוש גביש לא מתאים יש סיכוי גדול לקיצור טווח ויכולת סינון רעשים קטנה. ןאז.......יש סיכוי גדול שהטיסן יתרסק והמקלט "יחזיר את נישמתו..........." אל תיקח סיכון , זה לא שווה. מ

frodo

New member
כשאתה אומר "תדר נמוך"

למקלט המיודע לתדר "גבוה". אתה יכול להסביר למה בדיוק אתה מתכוון? הקטן

sagife

New member
ישירות מאתר פוטאבה

Please explain Hi and Low band to me? I am not sure what the difference is between them. Most of our 72MHz receivers are now tuned to the center of either a low band frequency (channel 11 to channel 35) or high band (channel 36 to channel 60). By tuning to each band, you can easily and safely change your receiver crystal to anywhere within this high or low band range, without having to send it in to be retuned. If you have a receiver that is not marked as to which channel it is, or if it is not marked with a sticker that says if it is High or Low, you can check inside the crystal slot to see if there is a red mark. If there is a red mark, this indicates that the receiver is High band. אגב, ההפתעה המדוברת, נחתה ברכות בחדר העבודה שלי. עדכונים בקרוב...

avistar6

New member
אני ואנגלית לא חברים טובים ../images/Emo4.gif

אם הבנתי נכון הכי בטוח - להחליף גביש

m rochlitz

New member
בקיצור נמרץ...........

הם כותבים, שכיום המקלטים יכולים לקבל את 2 קבוצות התדרים, ולרוב זה מצויין על המקלט (בסדרות חדשות בלבד). במקלטים ישנים יש להקפיד על תדר נכון. ניתן לשנות את קבוצת התדר רק במעבדה. ואם יש ברשותך מקלט ואינך יודע לאיזה קבוצת תדר הוא משתייך? פשוט הסתכל על המעגל המודפס היכן שהגביש מותקן, אם יש עליו נקודה אדומה אזי הוא שייך לקבוצת התדר הגבוה ואם אין נקודה אזי לנמוך. וזה על קצה המזלג. מ

avistar6

New member
את הרעיון של זיהוי סוג המקלט דווקא הבנתי..

אבל זה לא כ"כ רלוונטילמקרה.. הגיע לידי מקלט בן 5-10 בערך והוא לא בתחום התדרים שאני משתמש בהם. עכשיו כמו שאמרתי הכי טוב - להחליף גביש

sagife

New member
למען הסר ספק,

עפ"י אתר פוטאבה, יש להשאיר את המקלט בתחום התדרים בו הוא מיועד לעבוד. אם תחליף גביש לתחום אחר, נזק פיזי למקלט לא יגרם, אבל בהחלט לא ניתן לסמוך עליו יותר מבחינת הפרעות/טווח.

2ליאורב

New member
תשובה ל frodo

הכוונה "לתדר נמוך" או "לתדר גבוה" היא בעצם אם התדר הוא בין 010 לבין 490 הוא נמוך ואם הוא בין 510 לבין 990 הוא גבוה

shlomo baron

New member
שאלה

כל מה שכתבת, זה שיש 72 לפני זה כן? ובאותו עניין, לנו בטיסנאות יש 72 (תקנו אותי אם אני טועה)שזה כמו 100FM ברדיו, וההמשך של הגביש (490, 970 וכו') זה הפירטי-פרטים של התדר, שברדיו זה האחרי הנקודה, למשל 95.5FM. * אם יש לטיסנאי תדר 490 ולאחר 500 תהינה הפרעות? (תדרים קרובים) הקליטה של ה010 חלשה יותר מהקליטה של 990? לי יש 490, הגבוה של הנמוך... מצטער על כמות השאלות...

sagife

New member
המצב שתארת אינו אפשרי.

אין תדר 490 ואחריו 500. שים לב שתמיד יש קפיצות של 20 כלומר 490 ואחריו 510. כעקרון לא אמורות להיות הפרעות אם שני המכשירים תקינים ומכויילים. במקרה של תדרים קרובים מומלץ לבצע בדיקת טווח כאשר גם המכשיר השני דולק. אין הבדל באיכות/נקיון השידור/קליטה בתדרים השונים.

frodo

New member
התדרים כאן לא משפיעים

על עוצמת השידור\קליטה. הקטן

למעלה