מקלחות וחניות

מקלחות וחניות

תוצאות סקר שיזמה ישראל בשביל אופניים, כדי להבין מהם החוסמים המונעים רכיבה לעבודה העלו שהעדר מקלחות הוא החסם מספר 1. העדר מקומות חניה בטוחים לאופניים הם החסם במקום השני.
העדר תשתית בטוחה לרכיבה סומן כחסם במקום השלישי.

אם רוצים לייצר מענה לחניות אופניים, ולא רוצים להוסיף מכשולים נוספים על המדרכות, העמוסות ממילא, חניונים יכולים להיות חלק מהפתרון, בעיקר באיזורי תעסוקה.

ענת
ישראל בשביל אופניים
https://www.facebook.com/bike.org

עלה13

New member
מקלחות וחניות...

התייחסתי לזה בשרשור לפני כשבוע, פיילוט בחניונים התת קרקעיים קצה השדרה, התזמורת וגבעון שעומד להפתח בקרוב, 50 מתקני חניה, מקלחת בצמוד לשירותים, לוקרים לבגדים, שלט חניה ומקלחת בכניסה לחניון ושבלונת אופניים, שלושת החניונים הם מהגדולים בעיר עם מספר גדול של גורדי שחקים ומוסדות תרבות, לא צריך תקציב גדול לזה, אבל האפקט והקרדיט לעיר לפיילוט כזה יהיה מקומי ובינלאומי.

אורון47

New member
ללא מעליות לאופניים זה רע מאד. מקלחות בעיתי. למי פונים?

הטענה שלך בשרשור הקודם שאופניים יכנסו ויצאו בדרכי הגישה של הרכב נראית לי גרועה. בדרך כלל אלו שיפועים לא קלים. גם לרכב, שצריך זינוק בעליה, לפעמים משמעותי. להכניס שם אופניים יפריע לזינוק בעליה. לפעמים יש שם פניות בזויות חדות. התאורה חלשה. הנראות של אופניים בחשיכה, ובכלל זה תל אופן, היא בעיתית. גם הירידה היא בעיתית לאופניים, בהרבה מקרים הבלמים שלהם לא משהו, בעיקר של אופניים זולים שמרבים לראות בעיר, בגלל תחזוקה לקויה ובלאי. נדמה לי שגם הבלמים של תל אופן לא משהו. האם אלו לא בלמי דיסק מכניים? לי ברור שאופניים יפריעו לרכב בירידה. אני מחזיק בדעתי שדרושות מעליות לאופניים.
לאור העלות לבנית חניון, שנראית לי גבוהה, המחיר של השטח הבנוי גבוה. אפילו על החניון הפתוח של תחנת רכבת מרכז-סבידור שמעתי טענה שלקחת משם שטח חניה קטן לטובת צרכים אחרים היה ענין לא פשוט.
לגבי מקלחות, מים חמים באופן שוטף לא דורש הרבה אנרגיה? ושטח רטוב כמו מקלחות דורש נקיון שוטף. האם לוקרים אינם פרצה לגנב?
ובכלל, לאיזו אוכלוסיה זה פונה? האם באמת אנשים יגיעו עם רכב עד הק"מ האחרון, ואז יעברו לאופניים? מלכתחילה כמה אנשים זקוקים לפתרון של הק"מ האחרון?

עלה13

New member
הסידור הזה עובד יפה בכמה ערים באירופה ואמריקה...

כל עיר ומאפייניה, השיפוע אינו בעייתי וגם לא ארוך, למי שקשה אפשר לרדת מהאופניים וללכת איתם, לגבי מעליות, ישנם מעליות בכל החניונים שציינתי, במידה והפיילוט יעבוד החניונים הבאים יתוכננו עם שיפוע ארוך ויעודי לאופניים, אפשר לראות דוגמה בכרונינגן לשיפוע כזה, לגבי עלויות ושימושים, מדובר בחניונים עירוניים שהעירייה יכולה להקצות את השטח, כל אחד מהחניונים הוא כארבעה מפלסים, העיר משתנה, היחס אל הציבור מתחיל להשתפר וברור שהעיר לא יכולה להסתמך על רכב בלבד, הרחובות חוזרים להיות מקום שאנשים הולכים בהם ויותר ויותר בטוח, המדרחות נהיות רחובות יותר, יותר מדרחובים, שבילי אופניים בהפרדה, תחבורה ציבורית רבת קיבולת, עירוב השימושים עושה טוב לכולם, כולל לכלי הרכב הפרטיים, פחות אנשים נוסעים ברכב, פחות מכוניות נכנסות לעיר, יש פחות פקקים.
אין בעיה מיוחדת לתחזוק מקלחות משרותים, להחזיק עיר עולה כסף, אנחנו משלמים ארנונה, מיסים, קנסות, אגרות וכו', בקיץ אין בעיה כי לוחות סולריים נותנים את האנרגיה מהשמש בחורף משתמשים בחשמל בדיוק כמו תאורה ברחוב, לוקרים אמורים לתת שירות שיאפשר למשתמשים לדוגמה שבאים לעבוד במשרד או לבלות בעיר, להתקלח, להחליף בגדים, לאכסן את הבגדים ציוד, קסדה וכו' ולהגיע בנוחות.
מדובר בכל מי שמשתמש באופניים, אם לעבודה , לבילוי, לספורט, אם הם גרים בעיר או שנוסעים ברכב וחונים בחניוני חינם בכניסות לערים.
הסדר הרצוי למטרופולין עירוני בתוך הערים היום ובוודאי בעתיד הוא:
1. עידוד שימוש בתחבורה ציבורית, אוטובוס, רכת בתחתית, BRT רכבת קלה, כבדה, סטריט קר, סי באס ועוד... זו צריכה להיות המסה הכי גדולה, לתחבורה ציבורית יכולת מתן שירות להרבה מאוד אנשים במקביל.
2. הליכה ברגל או רכיבה על אופניים שיש בהם גם את הפן הבריאותי גם את הזמינות ובין ללא עלות לעלות נמוכה מאוד.
3. רכב פרטי, מוניות, אופנוע כבד בשאיפה לשימוש בכלים מזהמים פחות כחשמליים, היברידיים.
שלושתם חשובים ביצירת עירוב שימושים בתחבורה.

למעלה