מקלחון מזכוכית מחוסמת

Ani15

New member
מקלחון מזכוכית מחוסמת

העוזרת הצליחה לשבור את המקלחון שלנו, שלא היה אלא פלטת זכוכית מחוסמת וחלבית די גדולה שהוזמנה אצל זגג. הפלטה התנפצה לאלפי רסיסים קטנים שעבדנו שעות לנקות (ועדין מסתובבים בבית באדיבות הנעלים שהלכו פנימה-החוצה). למזלנו, אף אחד לא נפגע, ואין לנו מושג איך זה קרה (היא טוענת שהיא לא יודעת, אבל היא היתה שם). אנחנו לא מאשימים אותה, זה קורה, אבל תוהים אם היינו מזמינים פלטה כזו אצל "מקלחן מדופלם" זה גם היה יכול לקרות, או שמקלחוני זכוכית רשמיים באים מצופים במשהו שגורם לזכוכית להישאר מודבקת כשהיא מתנפצת, או עוברים טיפול אחר שהופך אותה עמידה? הזגג (אותו אחד שהתקין בפעם הקודמת) טוען שזכוכית עם ציפוי (אני חושבת שקוראים לזה זכוכית ממוגנת) היא דקה יותר ואינה מחוסמת ולכן עמידה פחות לשבר, והוא לא ממליץ. האם הוא צודק? האם יש מקום אחר לרכישת פלטת זכוכית כזו? (אין לנו צורך בדלת מקלחון וכו').

Ani15

New member
אף אחד לא יודע?

או שההודעה פשוט שקעה לתהום הנשיה מהר מדי?

milch

New member
זכוכית מחוסמת וזכוכית בטיחוטית

זכוכית מחוסמת היא זכוכית רגילה שלאחר כל העיבודים עליה עוברת תהליך של חימום וצינון מבוקרים. זה נקרא חיסום. התוצאה במיקרה של שבר היא אכן המון רסיסים קטנים. אין כלל חשיבות מהספק של הזכוכית, אם זה זגג או יצרן מיקלחונים, אף אחד מהם אינו מבצע את תהליך החיסום.
זכוכית בטיחוטית בנויה משתי שכבות של זכוכית רגילה עם שיכבה של יריעת פלסטיק ביניהן. כך בנויה גם שמשה קדמית של מכונית. בזמן שבר הזכוכית מתנפצת באדור המכה אך נשארת שלמה ללא פיזור רסיסים. גם כאן אין חשיבות לספק הזכוכית.
זכוכית משוריינת היא זכוכית עם רשת מתכת בתוכה.

תכלתt

New member
אצלנו קרה משהו דומה- דלת מקלחון של חמת

הדלת יצאה מהציר ונסינו להחזירה בעצמנו. ופתאום הזכוכית התנפצה כמו שאמרת לרסיסי רסיסים.
לתוך האסלה לתוך המקלחון ולכל עבר זה היה נורא ורשה מאוד לנקות.
מה שאמר לנו נציג של חמת שאם יש מגע של הזכוכית עם הרצפה היא מתנפצת וכנראה זה מה שקרה אצלנו.
אני לא יודעת מה קרה אצלכם שגרם לכך ולא יודעת להמליץ מה טוב.
החלפנו לדלת חדשה מחמת.

מרי פופ

New member
מקלחון זכוכית מחוסמת נשבר תמיד לאלפי חתיכות

קטנטנות...
יתכן שזו בכלל לא אשמ מישהו. יתכן שהמקלחון קיבל מכה בהתקנה, או בייצור ויכול להשבר פתאום אחרי שנים. זה קורה ואני מכירה את התופעה.
אני לא חושבת שיש הבדל בין מקלחון/פלטה מזגג או מחברת מקלחונים. אבל כדי להיות בטוחים אתם יכולים להזמין כזו מחברת מקלחונים, הם עושים גם פלטות. ממליצה על מיטרני או שטרן (למרות שבאיזור שלכם עדיף מיטרני).

גלמיש1

New member
זכוכית מחוסמת היא זכוכית שעברה תהליך

של "שוק" תרמי ע"י חימומה לטמפ. מאד גבוהה, ואז קירור מהיר. זה הופ]ך אותה קשה וחזקה מאד. אבל, אם בכל זאת היא סופגת פגיעה, היא מתנפצת כמו שתיראת.
כדי לקבל חוזק טוב לא מספיק שהיא מחוסמת, חשוב כמובן גם עובי הזכוכית .
זכוכית בטיחותית היא בעצם 2 לוחות זכוכית שמודבקים יחד בכוח ע"ג פילם שקוף. זה גם נקרא זכוכית טריפלקס. במצב כזה לא משנה אם הזכוכית נשברת, היא תישאר מודבקת לפילם ולא תתפזר. יחסית כמובן.
אם רוצים לוחות חסינים במיוחד משלבים את 2 התכונות הללו יחד - זכוכית טריפלקס כש(לפחות) אחת השכבות שלה היא מחוסמת.

למעלה