מקלות סושי

מקלות סושי

יש לי מקלות סושי מעץ שאכסנתי במגרה והכל העלה לי עובש למרות שרחצתי וייבשתי הייטב. אשמח לפתרונות אכסון וניקיון שוטף למקלות. וכמובן ל: איך להפטר מהריח של העובש במגרה? ריססתי מעט אקונומיקה בתקווה שיעבור , אשאיר לייבוש בהמלך הלילה. תודה:)

רחלילי

New member
לדעתי

(מדובר במקלות סיניים?) בכל מקרה כאשר עובש גדל על משהו אורגני כמו עץ לדעתי אין לך ממש מה לעשות, כי העובש כבר בתוכו...זה כמו שיש עובש על בגד מכותנה, הלך הבגד. בכל אופן לגבי המגירה, כמו שכתבת להוציא הכל ולאוורר טוב טוב. אני מקווה שבמגרה זה רק ריק ולא שוב עובש שגדל על עץ. בהנחה שמדובר במגרה שהבתפנים שלה הוא פורמייקה את יכולה אחרי שאת מוציאה הכל, להעביר ויש עם חומרי ניקוי הייתי מתחילה דווקא במשהו עדין (כיוון שזה מגרה לדברים שקשורים באוכל) אפילו כמו הריסוס הכחול של החלונות שמכיל קצת אלכוהל. אולי לפני זה לטפטף טיפה לימון (חומצה הורגת עובש), לנגב אחרי הלימון טוב טוב, לייבש ואחכ לרסס את החומר הכחול ולנגב טוב טוב. הדגש על יבוש טוב אחרי כל דבר כזה כי עובש אוהב לחות. ובסוף אפשר להחזיר הכל לדעתי זה יעזור.

nickey

New member
כפות עץ, מקלות

וכל מה שהוא מעץ ובשימוש במטבח תכוף, שווה להכניס לתנור אחרי השטיפה היומית ל5 דקות בחום גבוה, כך העץ מתייבש כהלכה והחיידקים שעוד נותרו עליו מתחסלים.

nickey

New member
במקלות אשר

התפתח בהם עובש רצוי לזרוק מיידית כדי למנוע מחלות. עובש = חיידקים = מחלות. ייבוש טבעי לא מונע התפתחות חיידקים בכלי עץ רטובים אשר נראים יבשים למראית העין. חום גבוה של 180-200, ממש כמו אפיית בצק או צליית בשרים, אבל רק ל5 דקות.

רחלילי

New member
תיקונון קטנטן, עובש=פטריה, לא חיידק

ועדיין עלול להיות מאד מאד לא בריא שלא לדבר על הנבגים של זה שיכולים להתפס בכמעט כל דבר אורגני (כולל בגוף שלנו שמאחסן/מאכסן בדרך קבע פטריות למינהן בכל מיני איברים בגוף, עם חלקן אנו חיים טוב, עם חלקן פחות וכשהם נהיים בכמות גדולה מידי זה ממש לא נעים).

maybesure

New member
קבלי תיקון

העובש לרוב אינו מזיק כלל לבריאות. יותר מכך: הוא משמש לא פעם בתעשיית המזון באופן מכוו, למשל בייצור גבינות - ואף אחד לא מת ממנו. למי הוא לא רצוי? למדוכאי מערכת החיסון ולסובלים מקשיי נשימה. העובש מעיד על התיישנות המזון - אשר בדרך לא מבוקרת ההתיישנות עצמה עשויה לגרום נזק (ריקבון), אבל לא העובש הוא הסיכון. גם הפניצילין שמשמש לדיכוי חיידקים הוא סוג של עובש - כך שהעובש לא רק שאינו מסוכן אלא לעיתים אף מועיל, והוא מהבקטריות הפחות מזיקות שקיימות בכלל.

goanin

New member
עובש לא מסוכן

וזה פטריה, לא חיידקים. אין לי בעיה עם עובש. אני אפילו מוכן לאכול לחם שיש עליו עובש..

למעלה