מקיווארה

אינטגרל

New member
מקיווארה

שלום לכולם! התוכל להמליץ על תרגילים טובים \ אתרי אינטרנט לגבי מאקיווארה?.. ביחוד בדגש על קארטה..

פיתוח מיקוד.

מקיווארא, היא אחד העזרי אימון הטובים ביותר לפיתוח מיקוד. רבים טועים וחושבים שהמטרה לתת רצף מהיר וחזק של אגרופים. האימון הכי טוב, זה לעמוד בזנקוטסו דאצ´י (מכרע קדמי) - ויסלחו לי אלה שאינם דוברי יפנית
- ולתת קיאקו צוקי (אגרוף היד המנוגדת) למקיווארא. יש להקפיד שהמכה תצא מהמותן, והכי חשוב - לעצור בסוף המכה. קצת קשה להסביר את זה מעל דפי האינטרנט, אבל הכי טוב שתבקש מהמורה או מאחד התלמידים הבכירים שידגים לך שימוש נכון במאקיווארא.

אני מכיר 2 פירושים:

הראשון, המקובל במרכז הישראלי לטאי-צ´י, מתייחס לסדרת תרגילים המיועדת ללמד שימוש בתנועת מותן ליצירת כוח "משוחרר", ללא כוח שריר. במקרה זה פירוש השם הוא "תרגול קפיץ". השני, שגם הוא מקובל על המרכז אבל לא מתייחס לסדרת תרגילים מסויימת, הוא מה שמוסאשי קרא לו "אלף - עשרת-אלפים": חזרה על תנועה אחת (או טכניקה) אלף פעם כדי להבין אותה, עשרת-אלפים פעם כדי להביאה לשלמות. ויש על זה סיפור...

טוב, אם אתה באמת רוצה... ../images/Emo8.gif

מורה אחד פתח את הסיפור במלים: "I no speaka English", והמשיך וסיפר (דרך מתורגמן) שהוא היה צריך לטוס פעם ראשונה במטוס של חברה אמריקנית, ולא ידע איך לבקש ארוחה צמחונית. אז הוא מצא מישהו שאמר לו ש"צמחוני" זה vegetarian, וכל הדרך מהבית לשדה התעופה הוא שינן לעצמו, שוב ושוב: " vegetarian, vegetarian, vegetarian, vegetarian..." עד שעלה למטוס והדיילת שאלה אותו מה הוא רוצה לאכול - והוא שכח. אבל היום הוא כבר יודע...

קוזושי

New member
אם הבנתי נכון

הדגש במקיווארה הוא שהיא נותנת לך אפשרות להתאמן על האגרוף מול התנגדות חזקה ואמיתית ולפתח ע"י כך מיקוד ותנועה נכונים, ובעצם עובדים על תנועה נכונה משוחררת ועם זאת אמיתית יותר מאימון באוויר. ואילו בטן רן אתם גם שואפים לאותה המטרה אך האימון שונה, (אלא אם כן אתם עושים את זה בזוגות) טעיתי?

אני מבין זאת אחרת

לפי מה שהבנתי, בקראטה המטרה לפתח "קימה" - מיקוד; בטאי-צ´י, לעומת-זאת, המטרה לפתח שחרור. מבחינה מנטלית הם הפוכים. התנועה והלחימה בטאי-צ´י אמורים להיות מתוך "אי" - כוונה - ו"WU-WAY" - אי-עשיה בו-זמנית. אני לא מבין מספיק בקראטה, אז לא אדבר עליו, אבל למיטב הבנתי תנועה מול התנגדות לא יכולה להיות משוחררת (לפחות לא מה שאני קורא לו "משוחרר"...).

Raffael

New member
זה תלוי איך אתה מבין או מתרגם קימה

למצות אותו במילה "מיקוד" בלבד יהיה חטא גדול לאמת ולמשמעות. לעניות דעתי מדובר במושג "גדול". משהו כמו צ´י ( לא מבחינת המשמעות, אלא מבחינת היחס להבנה שלו) . אם משהו יתרגם צ´י כ "אנרגיה" ולכן "מהיר" חזק" "חד" "נוקשה" וכו´, אני מניח שתתקומם . אני אחזור ואומר, אין שום דבר לא-משוחרר בקראטה. בכל אופן לא במשמעות שאתה רואה בו. תנועה מול התנגדות לא יכולה להיות "משוחררת"? אז כשאתה מתרגל טאי צ´י עם בן זוג, אתם לא משוחררים? כשאתה מגן על עצמך ( ברמה אידיאלית) אתה לא משוחרר ? ראיתי מאסטרים של קראטה וראיתי מאסטרים של טאי צ´י, של אייקידו וכו´ וראיתי את אותו הדבר ! עבודה משוחררת, רכה, נטולת מאמץ ומדויקת להפליא. אז הם עשו תנועות אחרות ובמהירות שונה ... אגב, אני לא בטוח שעבודה מול התנגדות זה מה שמאפיין עבודה עם מקיווארה. מיקוד דוקא כן הייתי מכניס פה למאפיינים.

גם כשעובדים מול בן זוג, השאיפה היא

לא לעבוד מול התנגדות. זה הקטע של הרמוניה בינך ובין בן זוגך לאימון. באופן אידיאלי שניכם תהוו מערכת אחת זורמת.

Raffael

New member
אז לא "התנגדות"

הרמוניה זה מצוין, אבל בן הזוג אמור לדמות משהו או לפחות לשמש כאמצעי מסוים באימון, להשגת מטרה שלא ניתן או שקשה להשיגה באימון עצמי. אם ה"התנגדות" שלו היא אפס, מה התועלת בו? וכשאני אומר התנגדות, אני בהחלט כולל בזה משוב, תגובה וכל מה ששותף לאימון יכול לעשות ככזה. תסכים איתי שיש הבדל בין שותף פסיבי לחלוטין לבין שותף שמאפשר לך להבין מה אתה עושה ואיפה אתה טועה.

Raffael

New member
ומה במקרה של התקפה אמיתית

שבה בהחלט תהיה התנגדות, האם אז לא נהיה משוחררים?

Raffael, תודה על ההערה לגבי "קימה"

אני באמת לא מכיר מספיק את השיטות היפניות, והמושג "קימה" לא ממש ברור לי - אבל המורה שלי היה דאן-3 בגוג´וריו לפני שהגיע לטאי-צ´י, והוא אמר פעם ש"בטאי-צ´י יש ההיפך מקימה". מכיוון שאני לא בטוח מה זה קימה, קצת קשה לי לומר מה זה ההיפך ממנו...
אבל לגבי שאלותיך, השאיפה היא להגיע למצב שלא לעבוד מול התנגדות - גם טכנית וגם "רוחנית" (סליחה על הביטוי המנופח...). טכנית אפשר להשוות זאת ל"עקרון הפרפר": כאילו אתה ובן-זוגך לאימון מחזיקים, בנקודת-המגע ביניכם, פרפר, שאסור למעוך אותו - אבל גם אסור לתת לו לברוח (ע"י ניתוק מגע ביניכם). עכשיו תתחיל לזוז; כשאתה יוזם את התנועה, בן-זוגך "אחראי" על שלום הפרפר, וכשהוא יוזם את התנועה - אתה אחראי. מקווה שזה מובן, מאוד פשוט להדגים את זה...

Raffael

New member
זה בסדר, גם לי אין מושג מה זה ../images/Emo13.gif

מה גם שיתכן שמה שאני חושב שאני מבין במושג שונה לחלוטין ממה שניר מבין, מה גם שאני בטוח למדי שלא אגיע לרמת ההבנה שלו. אני חושב שאני מבין למה אתה מתכוון. אני חושב שזה לא סותר את מה שאמרתי, או לפחות את מה שרציתי לומר...
תסכים איתי שגם כשיש התנגדות תשאף להיות משוחרר ?

bizhar

New member
פרפר? נחמד..

אצלנו יש כאלה שמשתמשים בריבה..מעין תחושה של מריחה ללא החלקה תוך שמירה על קשר. אני מעדיף לדמיין כדור ולו רק בגלל המספר האין סופי של דרגות החופש שהוא מאפשר. אבל פרפר זה נחמד...למרות שרגיש למעיכה ונסיונות ההחייאה הבלתי פוסקים קצת יתישו אותי..

דוד, לא מדויק.

אין עוררין על כך, שטאי צ´י יותר משוחרר מקראטה (תלוי גם איזה אסכולה), אך בעבודה עם מקיווארא עובדים לא פחות על שיחרור. מכה שלא תבןצע כשהיא משוחררת, אז גם המיקוד בסוף המכה יהיה לקוי במשהו. דבר נוסף - כשמדברים על מיקוד בקראטה, הכוונה היא לא שטונוס השרירים נמצא בשיאו לכל אורך תנועה היד, אלא שעדיין קיים השיחרור. טוב, יותר פשוט להראות מאשר להסביר...

למעלה