מקור שם משפחה

liorba

New member
מקור שם משפחה

שם משפחת סבי מצד אמי היה גרשין(לאחר החלפה). לפני השנוי שם המשפחה היה פיקלרו (piclaru( . מוצא סבי מהעיר ברלד במולדובה רומניה. חיפשתי כמיטב יכולתי ולא מצאתי . אשמח לקבל תגובות. יצחק

shaham01

New member
המילה pi^cla ברומנית פירושה ערפל

במיוחד הכוונה לערפילי בוקר, אך גם בהשאלה לכל ענן (של עשן למשל) שמשבש את הראות ונותן הרגשה של לחות כבדה, חוסר אוויר או אפילו חום כבד. הסיומת ar או aru מצביעה בד"כ על בעל מקצוע, כגון croitor, חייט, ומכאן השם קרויטורו, CROITORU "החייט". אינני מכיר (וגם לא מצאתי במילונים בהם אני משתמש) מקצוע שנגזר מהמילה pi^cla ולכן אני רק יכול להעלות שתי השערות: 1. השם הוא גלגול של כינוי אולי של אדם שקם מוקדם למלאכתו בעת בוקר שהסביבה היתה מכוסה ב- pi^cla. 2. השם הוא שיבוש של המילה pi^slaru, שזה סנדלר (pi^sla הוא למעשה נעל בית אך איני בעברית שם אחר ליצרן או מתקן נעליים מלבד סנדלר; ברומנית יש לפחות ארבעה, לפי הסוגים השונים של הנעליים שהיו נועלים שם).

liorba

New member
מקור שם משפחה

ל shaham01 . תודה על ההסבר לפירוש שם המשפחה. מקצועו של סבי היה אופה. יצחק.

shaham01

New member
אם כך אולי ההסבר הראשון סביר יותר

כי אופה אכן קם מאד מוקדם לעבודתו. מצד שני יתכן והשם "הודבק" לאחד הדורות הקודמים, אבותיו של סבך. רוני

liorba

New member
מקור שם המשפחה

שלום ל shaham01 א. קיבלתי את הארתך (עם א). ב. בזמנו בתחילת המאה ה20 העיריה שימשה כמשרד רישום תושבים באותה עיר ו/או מחוז. בחיפושי באינטרנט לא הצלחתי להגיע לעירית ברלד . אולי יש לך רעיון? תודה מראש יצחק

soring

New member
נסה בבאים

נסה כאן: PRIMARIA MUNICIPIULUI BARLAD starea civila Adresa: Moldovitei, Nr. , Sc. , Etaj , Apart. , BARLAD, 380, 731192, Telefon: 235.418873 או אולי PRIMARIA MUNICIPIULUI VASLUI Adresa: Stefan cel Mare, Nr. 79, Sc. , Etaj , Apart. , VASLUI, 380, 730168, Telefon: 235.324033 Vaslui מסתבר היא עיר המחוז, ואולי שומרים שם מסמכים משאר הערים. למעשה עדיין מסמכים מ1906 ואילך אמורים להשמר בעיריה לדעתי לא תוכל לקבל תשובה באינטרנט

shaham01

New member
חיפוש מהיר בגוגל עם הערך BIRLAD

העלה כ- 40000 רשומות. כמובן שלא בדקתי אותם. אחד שנראה לי רלוונטי ובדקתי הוא אתר תחת הכותרת עיריית בירלד. בראש העמוד לינקים שונים שנראים מעניינים (לא בדקתי) והעמוד כולו עשוי לעניין אותך. בהצלחה, רוני

למעלה