מקור שם המשפחה ?

KABASS

New member
מקור שם המשפחה ?

שם המשפחה שלי בלועזית הוא KABASSO בעברית קבסו ,הייתי שמח לדעת מה המקור אם אפשר לעזור ? תודה ,

חייקין

New member
קבסו

שם המשפחה שלי בלועזית הוא KABASSO בעברית קבסו ,הייתי שמח לדעת מה המקור אם אפשר לעזור ? תודה , הרב הראשי-ה"חכם באשי" חיי העדה היהודית הספרדית, התנהלו בירושלים, חברון, צפת וטבריה, ע"י הרב הראשי אשר כונה ה"חכם באשי" (ראשי - בתורכית) ושמינויו היה ניתן - בהמלצת הרב הראשי ליהודי תורכיה - בצו המלכותי, ב"פירמאן", מטעם השולטן התורכי. הצו היה נשלח ע"י משרד הדתות המוסלמי אל מושל העיר, וזה היה קובע את היום והשעה להכתרת ה"חכם באשי". ההכתרה היתה נעשית בחצר הממשלה, לעיני כל מנהלי המשרדים והמחלקות הממשלתיים, שופטי ביהמ"ש, ראש העיר וחברי המועצה, ראשי הדת המוסלמית ונכבדי העדה היהודית. הרב הראשי ליהודי תורכיה היה שולח לטכס את משרתו האישי, ה"קווס", להביא לרב הראשי את תלבושת ההכתרה, שהיתה עשוייה גלימה ארוכה מקטיפה אדומה ושזורה בחוטי-כסף, עם מצנפת מהודרת מקושטת בסרט מצבע הכסף. לאחר שהמושל קרא את ה"פירמאן" באוזני כל הקרואים והכריז קבל-עם ועדה על מינויו של הרב הראשי כ"חכם באשי", היה מוסר לידו את ה"פירמאן" והרב היה יוצא מחצר ארמון הממשלה, כשלפניו צועד ה"קווס" הדופק במטה הארוך שבידו, שגולת כסף גדולה בראשו, לפני תהלוכת הרב. יחד עם הרב צעדו רבני העדה ואחריהם - נכבדי העדה ושאר המוזמנים שהיו נוכחים בטכס. וכך היו מהלכים עד שהיו מגיעים לביתו של הרב הראשי להתכבד שם במשקאות ובדברי מתיקה. אנו יודעים כי דוברי העברית בעגה הגלילית שמו דגש באות "ב", ולא אמרו "וו". האם יתכן שהעגה הגלילית מקורה ביהודים הספרדים מסוריה ותורכיה? אם כך שמא היה ה "קווס" נקרא "קבס" ומכאן אולי השם הנ"ל?

bilen

New member
יש חוקרת אמריקאית שטוענת שאבותיה

היהודים הגיעו במאה ה-18 לארה"ב ושמם היה Cabasso. ניתן להם ע"ש הישוב בדרום פורטוגל שממנו הגיעו. כדי לבדוק את מקור השם, מציעה לך לקרוא את המדריכים הצבעוניים שנמצאים מצד שמאל במסך זה. כדאי לפנות לחוקרים אחרים שחוקרים את אותה משפחה. מבדיקה ראשונית, יש לפחות 4 כאלה ברחבי העולם.

cabessa

במראקש שבמרוקו התגוררו בני משפחת קאבסא . שהגיעו למרוקו לאחר הגירוש מפורטוגל . אחד מבני משפחת קאבסא שימש כיועץ כלכלי לשליט מרוקו . גם במרוקו הספרדית התגוררו משפחות קאבסא . חוקר משפחת ויזמאן מרוקו

השם CABASSO או KABAS

בוקר טוב, במידה ומדובר במשפחה ספרדית, השם הוא ממקור פורטוגזי, נובע מ-CABECON (עם סדיליה מתחת ל C השני) ופירושו+ רא גדול. אני מסתמכת על המילון לשמות משפחת ספרדיים (סן פאולו, 2003). השם היה נפוץ בעיקר בתורכיה. במידה השם הוא KABAS, זהושם מקור עברי שבדרך כלל מופיע עם הקידומת ,אל" ופרושו "האל קיבץ? או יקבץ". הכוונה לקבוץ גלויות. השם היה נפוץ במיוחד במרוקו. כל טוב, מטילדה ("חג"י)

חייקין

New member
קבסו, הערכה נוספת.

גבס הגבס נוצר בלגונות חצי-פתוחות שבינן לבין הים קיים מחסום חולי נמוך. מי הים בלגונה מתאדים וכאשר ריכוז המלחים בהם מגיע ל80% מתחיל לשקוע גבס. בשל הצפה חוזרת של הלגונה במי ים בעת סערה חוזר התהליך על עצמו ונוצרות שכבות נוספות של גבס. השימוש העיקרי בגבס הוא לתעשית הבנין. מהגבס מיצרים בלוקים קלים ובעלי תכונות בידוד מעולות למחיצות פנימיות בבית. הגבס משמש גם כתוסף חשוב לתעשיית המלט. כבר בחיבורים ותעלות מן התקופה הרוצית אנו מוצאים שימוש בגבס. ההגייה של "ג" בגבס (gabas) יכולה להטעות ולהישמע כאות "ק", וכך משפחות שמקצוען היה איסוף ומכירת גבס, יתכן ששמן הפך ברבות הימים ל"גבס" או "גבסו", וכתוצאה מטעות מקומית ל"קבס" או "קבסו".

למעלה