מקור השמות

מקור השמות ../images/Emo77.gif

מאחורי השמות והמושגים בים מסתתרים סיפורים יפים. כגון:גנגוואי,ברניקלס,פורטסייד,ומרק טווין שהוסבר לא מזמן. הנכם מוזמנים להעלות,לספר,ולהבהיר..... מהיכן הגיעו שמות המושגים ומה משמעותם.

Alex33

New member
portside- אולי..פעם, בעבר, זה

הצד בו היה המחסן של ... ארגזי יין ה PORT ..??

כאשר מחזיקים הגה (טילר) ביד ימין (מן הסתם רוב ההגאים היו ימניים) אזי קל יותר לבצע גישות לנמל ולרציף על דופן שמאל (דופן הרציף=PORT).

portside - הביטוי השתרש..

מימי קדם . בספינות של הויקינגים לוח ההגה היה מותקן בצד ימין והפריע להם להיקשר לרציף בדופן ימין השם שניתן לדופן שמאל מתאר את הצד של הנמל port side .

gangway - בעברית "כבש"..

באנגלית gang - קבוצת פועלים/כנופיה/ חבורה way - דרך ,מעבר בעברית "כבש" כנראה מלשון כביש.

zina71955

New member
Port Side

המונחים בצי הבריטי לצד ימין וצד שמאל במקור הם: Starboard לצד ימין, שנשאר על כנו; ו Larboard לצד שמאל, כפי שכבר נאמר קודם, אלא שמונח זה נגוז, לאחר ש Port Side השתרש. הסיבה כפי שידועה לי היא שבאחד האיים בנמל שנקרא Port Royal נדמה לי בג'מייקה, אניות הצי עגנו כך שצד שמאל תמיד היה מופנה אל הנמל, והוא היה "צד הנמל". מכאן השתרש הביטוי.

posner01

New member
Gangway

בנורדית Gang = ללכת, ז"א משהו שהולכים עליו. Port\starboard - במקור Steerbord, או הצד בו היה תלוי הגה המשוט בספינות הויקינגים. לכן היו מבצעים בנמל גישת לונגסייד לדופן שמאל, ומכאן port. יש לציין שעד המאה ה 18 המונח המקובל לדופן שמאל היה larboard, והוא הוחלף בצי הבריטי על מנת למנוע בילבול. בוסן = boatswain = סווין הוא מונח אנגלוסקסי (אנגלית עתיקה ) האומר "נער". במסמכים מהמאה התשיעית - עשירית מתייחסים לשתי דרגות: בוסן וקוקס'ן, או coxswain אשר היו דרגות פיקוד. קוקס (Cox) או Cog היא מעין ספינה קדומה. המונחים השתמרו עד ימינו אלו, אך משמעותם השתנתה: בעוד שבוסן הוא רב-המלחים (ויש לו אחריות גם לסירות הקטנות של הספינה),הקוק'סן הוא המחתיר/ המפקד של סירה קטנה ובעיקר סירת משוטים.

Alex33

New member
קוראים לזה גם Passarele ...למה??

( אני באמת לא יודע את התשובה..)

nadir

New member
כמדומני...

זוהי מילה נרדפת לגשר בצרפתית.

ה ש ח ף

New member
בוסן

בוסן = Boat Swing = אחראי על הורדת סירות השרות איתם היו יורדים לחוף, וסירות ההצלה כמובן.

למעלה