הבוקובינאים מאוד גאים במוצאם והבעיה
היחידה שיש להם - כאשר קוראים להם רומנים... אבל אחרי הבדיחות, יכולה לומר לך מנסיוני, שכל חיפוש באזור צ'רנוביץ', מתחיל בגליציה... ומשם הדרך לוינה קצרה מאוד. כל זמן שחיפשתי את השמות הנדירים שלי באזור צ'רנוביץ - לא מצאתי דבר. ברגע שגילינו בעזרת בת-דודה שאותרה במקרה, שהמוצא הוא בעצם בערים שממערב לצ'רנוביץ, שטח שהיה מזרח גליציה - נפתרו כל הבעיות ומצאנו ערימה גדולה מאוד של עשרות רישומי לידות ופטירות של המשפוחה, עד דור שמיני. כך שאני הייתי מתחילה לחפש דווקא שם. ערכתי נסיונות ובדקתי בעבר הרבה משפחות של חברים של אמא שלי ואצל כולם מצאתי את אותה תופעה. אם את כותבת באזור גליציה את השם: FELL או FEL - תמצאי כמה עשרות של רישומי פטיות, לידות וכו'. השיטה הטובה ביותר להתחיל: לאסוף את כל הרישומים האלה, עם שמות העיירות וכל מה שמופיע שם, ללכת עם זה למישהו מבוגר במשפחה ופתאום רואים שהשמות מזכירים להם משהו מסיפורי הילדות. כמוכן, כדאי לבדוק שמות פרטיים של האנשים והוריהם. תראי שתמצאי שמות פרטיים שחוזרים במשפחה. זה סימן מספיק טוב. אחרי שיהיה ברשותך בסיס באזור הזה, תראי שתמצאי חלק מאותם שמות גם בוינה. כי לשם נהגו לנסוע ללימודים, נישואין או חופשות. חלק הגיע לשם לפני ובזמן השואה. מאחלת לך הצלחה. זה אפשרי, אבל לא קל.