מקור השם FEL

shoni123

New member
מקור השם FEL

האם מישהו כאן יודע מה משמעות שם המשפחה FEL ואו מהו מקור השם הנ"ל. זהו שם משפחתה לפני הנישואים של סבתה של אימי מצד אימה אשר חיה בצ'רנוביץ, ואולם בJG לא מצאתי ולו חיפוש אחד של FEL מאיזור רומניה. (חוץ ממני כמובן). אודה לעזרתכם שרון

patyzon

New member
fell

fell = means "hide" or "skin" in german and in yiddish. jews were in the hide trade for many years as the following names indicated: feller, fellerman, fellner, felman, felltrager, filler. (a dictionary of selected jewish names - kaganoff)

שרי סילבר

Active member
צ'רנוביץ מכיון שצ'רנוביץ (ובוקובינה בכלל) עברה הרבה ידיים, הייתי מחפשת את שם המשפחה לאו דוקא רק בהקשר של רומניה. צ'רנוביץ נמצאת כיום בתחומי אוקראינה, יתכן שיש חוקרים שמחפשים את אותו שם משפחה ויכתבו אוקראינה (ואולי אפילו אוסטריה, כיון שזה היה חלק מהקיסרות האוסטרו-הונגרית). מכיון ששם המשפחה לא מאד נפוץ, כך נראה לי, כדאי ליצור קשר עם כל מי שחוקר שם זה, ולאו דוקא להגביל את עצמך לרומניה.

shoni123

New member
תודה:) למרות שזה קצת בעייתי

בהתחשב בכך שלמעט שמה של סבתה של אימי, אין לי ולא שם אחד לחקור ולבדוק לגביו (לא שמות הוריה, או אחיה, וכו'..) ומכיון שכך אני לא כל כך מתמקדת בחיפוש הזה בנתיים, אך סיקרן אותי להבין מהו מקור השם ומהיכן. מחפשים מאוקרינה לא היו, ומאוסטריה רק כאלו שחיפשו על וינה. (נראה לך שיכול להיות קשר?..) ואולם הרוב מחפשים "פל" מהונגריה וצ'כיה ומכיון שאין לי שום קשק למדינות הללו, לא עלה בדעתי כלל ליצור איתם קשר, למרות שלאחר הודעתך, נראה לי שאשקול את הדבר שוב.. תודה

בוקובינה-----../images/Emo8.gif בוקו---->וינה

אנשי צ'רנוביץ (שהיתה עיר כתר) נמנים על ה"דויטשה קולטור" (כלומר התחנכו על ברכי השפה הגרמנית). בהשאלה, הם רואים עצמם כוינאים. יש בדיחה שכאשר שואלים צ'רנוביצאי מהיכן הוא, הוא משיב (בהשפלת קול) "בוקו" (ובהרמת קול) "וינה". לא הייתי שולל את בדיקת מי שרשמו שהם מחפשים את השם הנדון בוינה. בהצלחה, רוני

bilen

New member
הבוקובינאים מאוד גאים במוצאם והבעיה

היחידה שיש להם - כאשר קוראים להם רומנים... אבל אחרי הבדיחות, יכולה לומר לך מנסיוני, שכל חיפוש באזור צ'רנוביץ', מתחיל בגליציה... ומשם הדרך לוינה קצרה מאוד. כל זמן שחיפשתי את השמות הנדירים שלי באזור צ'רנוביץ - לא מצאתי דבר. ברגע שגילינו בעזרת בת-דודה שאותרה במקרה, שהמוצא הוא בעצם בערים שממערב לצ'רנוביץ, שטח שהיה מזרח גליציה - נפתרו כל הבעיות ומצאנו ערימה גדולה מאוד של עשרות רישומי לידות ופטירות של המשפוחה, עד דור שמיני. כך שאני הייתי מתחילה לחפש דווקא שם. ערכתי נסיונות ובדקתי בעבר הרבה משפחות של חברים של אמא שלי ואצל כולם מצאתי את אותה תופעה. אם את כותבת באזור גליציה את השם: FELL או FEL - תמצאי כמה עשרות של רישומי פטיות, לידות וכו'. השיטה הטובה ביותר להתחיל: לאסוף את כל הרישומים האלה, עם שמות העיירות וכל מה שמופיע שם, ללכת עם זה למישהו מבוגר במשפחה ופתאום רואים שהשמות מזכירים להם משהו מסיפורי הילדות. כמוכן, כדאי לבדוק שמות פרטיים של האנשים והוריהם. תראי שתמצאי שמות פרטיים שחוזרים במשפחה. זה סימן מספיק טוב. אחרי שיהיה ברשותך בסיס באזור הזה, תראי שתמצאי חלק מאותם שמות גם בוינה. כי לשם נהגו לנסוע ללימודים, נישואין או חופשות. חלק הגיע לשם לפני ובזמן השואה. מאחלת לך הצלחה. זה אפשרי, אבל לא קל.

shoni123

New member
תודה תודה! ושוב בעיה..

שהמהצד של אימי יש לי רק קרובה אחת- אמא שלי:) אין לה לא אחים, לא דודים (בפטרו ולא היו להם ילדים), לא הורים.(נפטרו).. כך שהיא בעצמה לא יודעת כמעט דבר, ולי אין את מי לשאול. זה גם מה שגרם לי להתחיל לחפש.. ומצאתי נק' אור אחת דווקא מכיון של אביה של סבתי מצד אמי בזכות הJG- בן דוד של אמא של אימי (כאמור מצד אביה).. אבל לצערי הוא לא היה בקשר כ"כ טוב עם בת דודתו... אבל אני לא מאבדת אופטימיות:)

צלילית3

New member
אל תשכחי שבוקובינה הייתה בזמנו חלק

מהקיסרות האוסטרו-הונגרית, וזה כולל את המדינות שהזכרת.

יעקב 1948

New member
יהודי צ'רנוביץ

בירושלים גרה חוקרת בשם FLORENCE HEYMANN הכותבת בצרפתית.ב 2003 פרסמה ספר על צ'רנוביץ.אפשר לחפשה בגוגל. האתר הבא גם כן מועיל http://czernowitz.ehpes.com/reunionposts/reading/CzReadingList.html יעקב רוזן

mahaian

New member
ולי הייתה פעם מורה לפיתוח קול

אשר עלתה לאחר המלחמה מצ'רנוביץ בבוקובינה, בשם רוזה דמף ז''ל , זמרת אופרה לשעבר , אשר דיברה עם כל תלמידיה בגרמנית (גם עם התימנים שביניהם) והיא הייתה למעשה יקית לכל דבר. היא טענה אז שכולם חייבים לדבר בגרמנית גם אם הם יוצאי עדות המזרח. אגב, רבים מיוצאי צ'רנוביץ שעלו לפני הפיכת העיר לעוד עיר סובייטית, ראו עצמם כבני התרבות הגרמנית לכל דבר.

למעלה