מקור השם "נובל"

xבישי

New member
מקור השם "נובל"

יש למישהו מושג מה מקור השם נובל? אולי ע"ש פרס נובל ?(בצחוק)

dadi99

New member
שלחתי שאלה לחברת נובל בנושא....

בכל מקרה קצת על ההיסטוריה של חברת נובל בלינק בתחתית ההודעה. dadi99

xבישי

New member
עוד שאלה קטנה

הורדתי את נובל מהאתר לצרכי לימוד ושאלתי היא האים ניתן להתקין את נובל מתוך חלונות xp ? פשוט ששמתי את הדיסק בסידירום ואיתחלתי ממנו הוא נתן לי הודעת שגיאה על איזה דריבר לסידי שחסר בגלל זה אולי עדיף שאתקין מחלונות ?

dadi99

New member
התקנת נובל

אני ממליץ להתקין נובל על דיסק נפרד לחלוטין משום שחלוקת המחיצות במערכת נובל היא שונה לחלוטין ממערכות הפעלה אחרות. בנוגע לשאלתך הקודמת. קבלתי את התשובה הבאה מחברת נובל: "Hello, The name Novell does not have any particular meaning" ביי dadi99

cnanu

New member
התקנת נובל

כך בחשבון שנובל לא מאפשר לבצע BOOT למערכות הפעלה שונות באותו מחשב. בעת ההתקנה נובל מתקין מה שהיה פעם DR-DOS, כיום נקרא CALDERA, שהוא תואם ל-DOS של מיקרוסופט. האתחול יתבצע תמיד ממחיצת ה-DR-DOS (כ-500MB) ולאחר הרצת מערכת ההפעלה של נובל מתוך ה- AUTOEXEC, נובל לוקח שליטה על כל הזיכרון הנדיף, על משאבי האחסון ואמצעי קלט/פלט. ננו

xבישי

New member
קצת יאשת אותי כרגע

מה אתה אומר לי שלא אוכל לבחור בין חלונות לנובל במסך האיתחול? עד כמה שזכור לי בנובל 3-4 כן היתה את האפשרות..

dadi99

New member
בהחלט אפשרי

היי אבישי. אל תתייאש כל כך מהר. ניתן בעזרת תוכנת System Commander ליצור מולטי boot ולבחור בין מספר מערכות הפעלה. המלצה נוספת היא להתקין תוכנה בשם Vmware . בעזרת תוכנה זו תוכל להתקין מספר מערכות הפעלה על מחשבך ללא צורך בהפעלה מחדש של המחשב. בהצלחה dadi99

למעלה