מקור השם מאיה...

aradori

New member
מקור השם מאיה...

יש כמובן מי"ה (מלחמת יום-הכיפורים) ויש מִיַה - אבל אני מדבר על מאיה. שם נפוץ למדי בארצנו הקטנטונת. יש את תרבות המאיה, מאיה זה אהבה בנפאלית נדמה לי, אמרו לי שזה שם רוסי או גרמני - אבל האמת היא - שלאף אחד אין מושג. ישועה?

haleth

New member
מאיה

גם אני כאן בטעות (אותה טעות?), אבל מאיה זה שם עם משמעות בשבילי: יש הטוענים - ע"ש חודש מאי. נגיד. מאיה היא אשלית קיום העולם החיצוני, עפ"י המסורת ההינדית. וזה לא באמת משנה, כי הטושים זה העבים!

גנגי

New member
זה לא שם עברי.

ואני מכירה נערה שנקראת כך על שם היצירה הידועה של גויה "מאיה הערומה", אלא שהשם מחייב... נו, אז חוסכים על בגדים. אז מה!

aradori

New member
עדיין לא ראיתי תשובה מוחצת.

אין קורלציה ברורה בין המאיות שאני מכיר לחודש בו הן נולדו. ברור לי שיש מאיות שאינן ישראליות, אבל השם כל-כך נפוץ בארץ - שזה חייב להיות קצת יותר משם זר שנקלט כאן טוב. אגב, לגבי מאיה שאת מדברת עליה - יש דמיון לציור???

trilliane

Well-known member
מנהל
נדמה לי שיש לו גם גירסה לבושה שלה

לא? (אני מפשפשת בזכרוני מלימודי תולדות האמנות). יפה שטורחים לקרוא לילדה ע"ש הגירסה העירומה...

trilliane

Well-known member
מנהל
ב-ב´ רפה כמובן, לא להתחכם! וצדקתי:

1800 The Nude Maja 1801-03 The Clothed Maja וכמו שאמרתי קודם: יפה שההורים קראו לביתם ע"ש הגירסה העירומה דווקא...

shellyland

New member
נכון שבגרסה הלבושה

המאיה נראית יותר תמימה וצעירה, או שזה רק הדימיון שלי?

trilliane

Well-known member
מנהל
טוב, היא באמת היתה יותר צעירה!

לא ראית את השנים שכתבתי ליד התמונות?
(אני לא פוסלת את האפשרות שהוא צייר את הגירסה הלבושה ע"ס העירומה, אני כבר לא זוכרת... אני אנסה לחפש בכתובים בסופ"ש, כשאהיה בבית). בכל מקרה, לדעתי היא נראית חמודה יותר ומרוצה יותר מעצמה בעירום.
(רציתי לכתוב את זה עוד בהודעה הקודמת, אבל כבר שלחתי אותה, אז ויתרתי).

trilliane

Well-known member
מנהל
זו העייפות שמדברת מגרוני... ../images/Emo3.gif

שלי כתבה "לבושה" ומרוב זה שאני חשבתי את זה על העירומה, קראתי את ההודעה שלה עם "עירומה"... בקיצור - אני עדיין באותה עמדה, רק שהתבלבלתי בדעה של שלי... אז קחו בחשבון שכל מה שכתבתי מתייחס לעירומה.

shellyland

New member
לא, לא! את בסדר.

זאת אני שהתבלבלתי. התכוונתי לכתוב העירומה. אם זאת היתה הלבושה זה לא היה מטריד אותי כל כך, אבל עכשיו, כשהסבתן את תשומת לבי להפרשי השנים, אני מבינה למה וחוזרת בי מכל פרשנות חתרנית שהיתה עלולה לעלות מדברי.

aradori

New member
מצחיקולים!!! לא הבנתם!!!! ../images/Emo3.gif

אם תסתכלו טוב בתמונות, תראו שבתמונה הלבושה - היא נראית יותר שמחה וסמוקה. "כל הכבוד!" - תגידו. החברה מאיה מרגישה נינוחה יותר עם בגדיה עליה. "ממממ...." יגיד חבר אוֹרי - האמנם? שימו-לב לשערה הפרוע בתמונה הלבושה, מה שמעיד מעל לכל ספק שהציור צויר לאחר שעשתה מה שעשתה ללא בגדיה!... לכן השער הפרוע, הלחיים הסמוקות וכמובן... החיוך שצמח לו פתאום...
(וכמובן - רישום השנים רק מחזק את התאוריה הנ"ל) שובביניו חבר פרנסיסקו...

בבתים סוציאליסטיים (היו פעם כאלה)

קראו לבנות "מאיה" לציון אחוות הפועלים, אותה חוגגים באחד במאי.

nirdagan

New member
זה שם זר שנקלט היטב

בגלל שלשלום חנוך יש בת שקוראים לה מאיה, והוא כתב עליה שיר שהיה מאוד פופולרי בשעתו.

איליה.

New member
הנה מה שכתוב...

באתר Behind the Name:
MAIA (1) f Greek Mythology, Roman Mythology Meaning unknown. In Greek and Roman mythology she was the eldest of the Pleiades, the group of seven stars in the constellation Taurus, who were the daughters of Atlas and Pleione. Her son by Zeus was Hermes. MAIA (2) f Roman Mythology Means "great" in Latin. This was the name of the Roman goddess of spring, the wife of Vulcan. The month of May is named for her.​
אני מקווה שאקבל את מחילתכם על כך שלא היה לי כוח לתרגם...

למעלה