לסקרלט ואופטימי, מתוך אנציקלופדיה
בשפה הערבית משנת 1880 . קודם כל לידע כללי, באותם שנים בגדאד מנתה 130000 תושבים, מתוכם 18000 יהודים, 3000 נוצרים. 1. בגדאד נבנתה בסביבות העיר סלפכה הישנה בסביבות אמצע המאה השמינית על ידי הח'ליפה אבו ג'עפר אלמנצור, ונבנתה תוך ארבע שנים. 2. כל מי שיש לו אינציקלופדיה בערבית משנת 1880 הוא אדם אינטלגנטי, הא הא הא, הא הא, זה אומר שפנטומימה יועיל בטובו סוף סוף להסביר לי אך אני עושה את ה 2 אותיות ההם. 3. בהתחלה קראו לה בשם מדינת אלסלאם, החלק המערבי של העיר קראו לו אלזוראא'. 4. בקשר לשם בגדאד, יש כמה סברות, . 5. יש כאלה הטוענים כי במקום בגדאד, היה בהתחלה שוק (ואללה אזה סיפור זה), ומה שהיה מיוחד בשוק הזה שהוא היה שוק ייחודי לסוחרים הסינים, ואז הסינים כפרה עליהם ועליי, היו אומרים בע' דאד כאשר העיסקה היתה מצליחה להם, כאשר בע' זה היה המלך הסיני באותה תקופה, דאד זה היה מתנה, נתינה, בסינית, יש כאלה שאומרים ש בע' שם של אל של הסינים. ומשם באה המילה בע'דאד. 6. בינינו, נכון שאתם כמוני, מוכנים לשלם את כל ההון של העולם כדי לבקר שם באותם רגעים, כאילו להיות נוכחים שם באמצע השוק ולשמוע אותם הסינים, אומרים בע' דאד. אם רק היתה לי מכונת זמן כמו בסרטים. 7. יש טענה אחרת שאומרת, שהיה כפר במקום העיר ששמו היה בע'דאד, ובכפר הזה היה שוק ענקי שהיה פתוח פעם בחודש, שהיו באים אליו הרבה פרסים. טוב זהו. מעניין האם אפשר לבדוק את העניין הזה של בע' אצל הסינים. או אל או מלך סיני. מאוד מעניין. נהנתי להגיב. באהבה ממני,