מקור המילה assasin

erana75

New member
מקור המילה assasin

קראתי בתוך כתבה על מקור המילה ונראה לי מאוד רעיון טוב לספר לכם. הכתבה בה קראתי היא מתוך נשיונל גאוגרפיק בעברית - כתבה קטנה על טרור. במאה ה-11 לספירה בסוריה היתה קבוצה של מתנקשים אכזרים שהיו שוכרים את שירום על מנת לרצוח אנשים מסוימים. הקבוצה מנתה כ-100 איש וסופר עליהם שהם לפני יציאה למשימה היו מעשנים חשיש על לצאת למשימה ב"היי". על כן קראו להם בני האזור - חששין. כאשר השם הגיע לאירופה הוא שובש בדרך והפך למלה המוכת לנו היום למתנקש: assasin יש כמובן עוד הרבה מלים כאלו בלועזית (ארמגדון, הללויה ועוד...) אבל את הסיפור הזה אהבתי

אכן אכן

אבל אני זוכרת שהקבוצה הזו ישבה באיראן. טעיתי? וזו הפעם השניה שחשיש מוזכר היום בפורומינו. ואיני חוששת לזה.

ולגבי ארמגדון

אני אוהב לספר לקולגות אנגלוסקסים ששואלים אותי איפה אני עובד שזה בצפון הארץ, בהמשך הדרך מתל אביב דרך ארמגדון. לאוונגליסטים שביניהם אני גם מפרט שהדרך עוברת בסביבות הר תבור, הר הקפיצה ובית צידה, זה מספיק בשביל לגרום להם להתקף של רעידות עם קצף לבן מהפה.

gitta

New member
ארמגדון בא מהמילה מגידו

וקשור עם האמונה הנוצרית שבמגידו תיפתח מלחמת גוג ומגוג. ולגבי החשאשיון הדיווח נכון, הם אכן פרשו מהאיסמאעיליה והמרכז שלהם היה בקלעת נמרוד, המבצר הקיים עד היום.

ח י ד ה מי היה "הלורד של מגידו"?

האמת, תואר די מוזר, למרות חשיבותו של המקום הזה.

כל הכבוד על הפתרון הזריז. אכן אלנבי

אלא שאיני יודעת למה את מייחסת זאת לאחיין. לשם אימות העניין פתחתי את האנצק' העברית ושם נאמר: אלנבי, אדמונד הנרי הינמן, רוזן של מגידו ופליכסטו. Viscount Allenby of Megiddo and Felixtowe לגבי האחיין - יוק. לא לא שמעתי ולא מצאתי.

ירושה מכובדה

Viscount Michael J. H. Allenby, 65, inherited the title from his uncle, who was awarded the title “Viscount of Megiddo” for his victory over the Turks at the battle of Megiddo in 1918 לא ידעתי שהאחיין ביקר באתר לפני כמה שנים. סגירת מעגל יפה.

fa jing

New member
תיקון קטנטן

אני כמעט בטוח שזה באיראן ולא בסוריה. חנן

למעלה