מקורות הגאונות

ע מיש

New member
מקורות הגאונות

על חיסול מפרצי החניה באחוזה לעתים אני תוהה מאילו מעיינות של גאונות שואבים פרנסי העיר את הרעיונות שלהם. אחד הדברים החכמים ביותר שקרו כאן בעיר הוא הרס מפרצי החנייה ברחוב אחוזה. פעם, אם מישהו היה צריך להכנס לרגע קט לאיזו חנות, או להוריד את אמא שלו ליד הבנק, או לתפוס פרוסת פיצה, הוא היה נכנס למפרץ החנייה, אם היה מקום הוא היה חונה, במקרה הגרוע ביותר הוא היה חוסם אותו לכמה שנות ואחר כך עף לדרכו. בנוסף, כל החנויות באזור צריכות לקבל לטעון ולפרוק סחורה. פעם כשהיו מביאים ארטיקים לפיצוחיות, המכונית של מחלק הארטיקים היתה עוצרת לשתי שניות במפרץ החניה, פורקת את הסחורה וממשיכה לדרכה. ומה קורה היום? אחת מן השתיים - או שאנשים לא עוצרים ומעבירים את הקניות הקטנות שלהם למקומות אחרים, או שהם חוסמים את הרחוב. מה עושים ספקי הסחורות? נכון שבחלק מן המקומות יש להם אפשרות להכנס עד סמוך לחנות (ואז כמובן שהם רומסים את המדרכות היפות ומפריעים לכל מי שהולך על המדרכה) אבל במקרים רבים מאד הם פשוט חונים באחוזה וחוסמים את הרחוב. ואז מה קבלנו? גם אי אפשר לעצור, גם משאיות עולות על המדרכות במקומות שאינך מצפה להן וגם אינספור פקקים בכל הקטעים המשופצים. ומה שהכי מרגיז זה שאת הטעות הזו אי אפשר לתקן ובכך הותירו האנשים הדגולים הללו את חותמם על רעננה לשנים ארוכות.

חגיתלה

New member
../images/Emo45.gif

וכל מילה נוספת מיותרת. מסכימה עם כל מילה. בעצם מוסיפה רק את הנושא הידוע - הגברת מצוקת החניה לדיירי איזור אחוזה המשופץ. לאחורנה ישנה תופעה מיוחדת ונדירה - הבאים לבקר את אחוזה בלי בושה נכנסים לחניוני הבתים המשותפים וחונים בחניות. לפיקוח העירוני אסור להתערב שכן לדבריהם זה לטיפול המשטרה... שלא ממהרת להגיע לשום מקום ועד שמגיעה הרכב כבר נסע מזמן

lul5

New member
../images/Emo45.gifבזמנו התראנו על הבעיה בפורום לפני השינוי

גם בדיון אז אני הייתי בעד ביטול המפרצים

ועדיין אני חושבת שהם היו החלטה אסטרטגית, תחבורתית ואסתטית נכונה. חייתי מספיק שנים בחו"ל על מנת ללמוד מהי איכות חיים אורבאנית המחייה את מרכז העיר. היא אינה ביצירת מקומות עצירה ופריקה במרכז העיר בכל מקום - אלא דווקא בהרחקתם. ביטול המפרצים ביטל כמדומני כ- 40 מקומות חניה וממילא המשאיות לא נכנסו בהם בשל החניה הדו צדדית של רכבים פרטיים - אלא עצרו על אחוזה. העירייה הוסיפה עוד לפני ביטול המפרצים, כדי להתכונן להם, למעלה מ- 100 מקומות חניה. בכל כמה עשרות מטרים יש פניה בה ניתן לעצור לפריקת סחורה - וסחורה ממילא נפרקת בעגלות נשיאה. ביטול המפרצים יצר מרחב שגם הביא יותר תושבים לאחוזה. אחד מבעלי בתי הקפה סיפר לי שפידיון יולי היה גבוה בכ- 10% מפדיון יולי בשנים הקודמות. לדעתי זה עוד יגדל. יש בעיה בשכונת הגדה הדרומית, של מצוקת חניה קשה לתושבים. זאת משתי סיבות: 1. לא נערך עד היום קמפיין הסברתי המפנה תושבים למגרשי חניה שהוכשרו (נפתחו שניים והותאמו נוספים - בס"גשל מאות מקומות חניה). 2. העירייה לא צבעה את המדרכות בלבן לתושבי האיזור בלבד מהשעה חמש. כששני התנאים האלמנטאריים הללו יתמלאו - ובסופו של דבר אני מאמינה שזה יקרה שכן מדובר בהגיון פשוט ובצורך אמיתי - גם הבעיה הזו תיפטר.

חגיתלה

New member
חנה העירייה מסרבת לצביעת שפת המדרכה בלבן

בטענה כי הדבר אינו כדאי לה וקשה לאכיפה. מעניין בחורב ז'בוטינסקי גורפת העירייה קופה לא רעה כל יום אחה"צ. כנ"ל ברחוב בר אילן. אבל זו תשובת העירייה הרשמית שקיבלתי בכתב לפני כשנתיים. וזה די ברור למה לא? אם ייצבעו המדרכות בלבן אנשים ייאלצו לחנות בחניונים, ולא איפה שבא להם, אלו מחוץ לרעננה שבאים ייאלצו לשלם על חניונים כיוון שיעלו להם כסף, כתוצאה מכך אנשים ידירו רגליהם מרחוב אחוזה, פדיון העסקים יירד, עסקים ייסגרו בסופו של דבר והגלגל ימשיך להתגלגל. אין בכוונת העירייה לצבוע את שפת המדרכה בלבן.

לא זה מה שאומרת העירייה

אלא שהעניין בבדיקה, בראייה כוללת של יועץ התנועה, שמכין כעת תכנית אב - אשר גם החניות שלנו תהיינה כלולות בה. אני מציעה שניפגש איתו מתישהו בחודשים הקרובים.

חגיתלה

New member
בשמחה. אני אבוא עם המכתב החתום שלהם בו

הם אומרים מפורשות שאין להם כדאיות בנושא ולכן זה לא יבוצע.

harhanegev

New member
לפחות דבר אחד טוב יצא מזה -

מצב העסקים של יצרני ומתקיני השערים החשמליים צפויים להשתפר.

חגיתלה

New member
../images/Emo4.gifלא צחקתי

מצב בו אני חוזרת מהעבודה ישר לגני הילדים מגיעה הבייתה ב16:45 עייפה ורצוצה עם בת 4 ובן שנתיים ומגלה כי אין לי חניה לא בחצר הבניין ולא ברחוב ליד הבניין לא משעשע אותי כלל וכלל. אין הסכמה אצלנו לשער חשמלי כיוון שלרוב הדיירים אין רכבים או הדירות מושכרות וכך יוצא שתראו אותי מכתת רגלי כי חניתי מרחק 5 דקות הליכה מביתי ולעיתים אף יותר

yahoo456

New member
אולי העירייה תעשה משהו, בינתיים

העיקר יצרו בעיה, ולא נתנו את הדעת? חלם! (זה מראה על עדיפות איכות חיי התושבים אצל מקבלי ההחלטות) לא היו צריכים להתחיל את המהלך, מבלי להביא בחשבון את מצוקת הדיירים. זה באמת לא נעים, שיום יום אנשים נאלצים להתעצבן על שטויות כאלה. ובקשר לחבל- מה, אנחנו גרים בעזה? אולי כבר יפתרו את הדברים לאשורם ולא יתעסקו בשטויות? הגיע הזמן.

יש גבול, לא?

אתה מצפה שהעירייה תממן את השיפוצים בחלקות הפרטיות של התושבים? נו, באמת... מגורים במרכז העיר - יש בהם יתרונות וחסרונות. העיריה יכולה לתת מענה חלקי לחסרונות - למשל ע"י אכיפה או הסדרת חניה לתושבים בלבד. אם תושבים לא מעוניינים לסגור את החניה שלהם, זה כבר לא בידי הרשות. נתקלתי במקומות מאוד נידחים בהם חניה פתוחה היתה בבחינת "פרצה קוראת לגנב". הפתרון הוא מחסון. ואם אין - אז כל פיתרון פרובזורי יתאים, כל עוד הוא פותר את בעיית החניה במרחק וצעידה הביתה עם שני פעוטות.

harhanegev

New member
ברור לי שלא צחקת.

אחד מהדברים המעצבנים ביותר שיש הוא אנשים שחומסים לעצמם "רק לרגע" את מה שאת קנית במיטב כספך.

32103210

New member
חניה באחוזה ???

ממתי היתה חניה במפרצים באחוזה היתה חניה לבעלי ההחנויות והתושבים יכלו לחנות שהחניות סגורות אבל מה יש לנו לעשות באחוזה שהחנויות סגורות

למעלה