מקום שמח

דורי 1981

Well-known member
למי שלא ראה את הסדרה, מומלץ שיראה. נועה קולר (שכתבה אותה עם רם נהרי), תיקי דיין והיתר מעולים. בחלק הקומי, מדובר על משפחה לא מתפקדת. אישה בשנות ה-40 שחיה בנישואים משעממים, ילדים שנמאס לה מהם, והכי גרוע- אמא מהגיהנום שיורדת לחיה. בצד הדרמטי יש כאן כתב האשמה רציני כלפי המדינה- איך מזניחים את הגיל השלישי ונותנים לבני משפחותיהם לתת להם את מה שהמדינה צריכה לתת? לא רק תרופות וניתוחים. גם מענה נפשי- הקשבה, איתור מצוקה וכדומה.

Harrington

Well-known member
מנהל
למי שלא ראה את הסדרה, מומלץ שיראה. נועה קולר (שכתבה אותה עם רם נהרי), תיקי דיין והיתר מעולים. בחלק הקומי, מדובר על משפחה לא מתפקדת. אישה בשנות ה-40 שחיה בנישואים משעממים, ילדים שנמאס לה מהם, והכי גרוע- אמא מהגיהנום שיורדת לחיה. בצד הדרמטי יש כאן כתב האשמה רציני כלפי המדינה- איך מזניחים את הגיל השלישי ונותנים לבני משפחותיהם לתת להם את מה שהמדינה צריכה לתת? לא רק תרופות וניתוחים. גם מענה נפשי- הקשבה, איתור מצוקה וכדומה.
לא צפיתי, אבל מי קבע שזאת לא תפקידה של המשפחה להיות אוזן קשבת לקשישיה, אלא תפקידה של המדינה?

דורי 1981

Well-known member
לא צפיתי, אבל מי קבע שזאת לא תפקידה של המשפחה להיות אוזן קשבת לקשישיה, אלא תפקידה של המדינה?
שמעת על ייעוץ פסיכולוגי ועבודה סוציאלית? לא קבעתי, העליתי אופציה. במקום לשעבד את חיי ואת כספי לטובת האמא, יכולתי לעשות 100 דברים יותר טובים. אבל אם אין אני לי מי לי- אז אני עושה מה שצריך. מכבס, מבשל (לא כל הזמן, כשאני פנוי), דואג לתרופות, מביא אותה לרופאים וכדומה. אבא שלי לא טוב בדברים האלה, מה גם שיש לו בעיית לב. וחוסר סבלנות מובנה (לא שאני משופע, אבל לעומתו אני מלך הסבלנים).

Harrington

Well-known member
מנהל
שמעת על ייעוץ פסיכולוגי ועבודה סוציאלית? לא קבעתי, העליתי אופציה. במקום לשעבד את חיי ואת כספי לטובת האמא, יכולתי לעשות 100 דברים יותר טובים. אבל אם אין אני לי מי לי- אז אני עושה מה שצריך. מכבס, מבשל (לא כל הזמן, כשאני פנוי), דואג לתרופות, מביא אותה לרופאים וכדומה. אבא שלי לא טוב בדברים האלה, מה גם שיש לו בעיית לב. וחוסר סבלנות מובנה (לא שאני משופע, אבל לעומתו אני מלך הסבלנים).
שמעתי. אז מה? זה לא עונה על שאלתי כמובן. ברור שכל אדם עלי אדמות היה יכול להתפנות לדברים אחרים אלמלא היה נדרש לטפל בהוריו לעת זקנתם (ובילדיו בצעירותם ואולי לא רק). אבל זה לא הופך את זה לפחות תפקידו של בן המשפחה או ליותר תפקידה של המדינה.

כמובן שמי שבאמת לא יכול, זה עניין אחר. אבל ככלל?

דורי 1981

Well-known member
ברור שכל אדם עלי אדמות היה יכול להתפנות לדברים אחרים אלמלא היה נדרש לטפל בהוריו לעת זקנתם (ובילדיו בצעירותם ואולי לא רק). אבל זה לא הופך את זה לפחות תפקידו של בן המשפחה או ליותר תפקידה של המדינה.
לא דיברתי על צפייה בסרט (שגם את זה אני עושה פעם במאה שנה) אלא על קריירה מקצועית. או להחזיר בחזרה את החברה הקודמת (מישהי שאמא שלי מתנגדת בתוקף לשמוע את שמה).

ai27

Well-known member
שמעת על ייעוץ פסיכולוגי ועבודה סוציאלית? לא קבעתי, העליתי אופציה. במקום לשעבד את חיי ואת כספי לטובת האמא, יכולתי לעשות 100 דברים יותר טובים.
ניתן להניח שגם לאמא שלך היו דברים טובים יותר לעשות מאשר לטפל בך כילד
וגם היא יכלה לשלוח אותך למוסד ממשלתי כלשהו עד גיל 18 או 21
אבל אם אין אני לי מי לי- אז אני עושה מה שצריך. מכבס, מבשל (לא כל הזמן, כשאני פנוי), דואג לתרופות, מביא אותה לרופאים וכדומה. אבא שלי לא טוב בדברים האלה, מה גם שיש לו בעיית לב.
פנסיונרים לרוב משופעים בזמן, המוקדש לשלל מטלות יומיומיות
גם אם יש בעיית לב - יש תרופות לכך.
אבל אם אין לך עבודה במקצוע רווחי - שהות עם בן משפחה תמיד נעים יותר
מאשר זר מוחלט
וחוסר סבלנות מובנה (לא שאני משופע, אבל לעומתו אני מלך הסבלנים).
ואתה ידוע פה במזגך הסוער.
זה בטח היה קשה לגדול עם אדם כ"כ חסר סבלנות

נערך לאחרונה ב:
הפרק של אתמול היה מיותר, אפשר לפסוח עליו.
מחרתיים, הפרק האחרון, מקווה שיהיה טוב יותר מהפרק של אתמול.

lemner40

Well-known member
קומדיה ?
זאת הסידרה הכי עצובה

לעומק

Well-known member
הבעיה אצלי שאני לא יכול לראות דברים עצובים..

כאילו זה מבאס אותי שדברים איכותיים בישראל הם לרוב עצובים.
פעם עם אורי זוהר היה מצחיק

חוכא

Member
המדינה צריכה לתת בעיקר, כסא מפלט מכובד מהסבל הקיומי. למה שנתאבד במוות אלים ומלוכלך, שספק יצליח? למה להעשיר את השוויצרים?

דורי 1981

Well-known member
לצערי, מכיר את התחושה כמטפל עיקרי של אמא. כלומר, ממקור ראשון.

דורי 1981

Well-known member
כאילו זה מבאס אותי שדברים איכותיים בישראל הם לרוב עצובים.
פעם עם אורי זוהר היה מצחיק
וודי אלן אמר פעם שיש שחקנים ויש קומיקאים. מה שתסכל אותו במידה רבה. וזה עוד אחד שזכה באוסקר על אנני הול. אגב, בהוצאה שלנו יצא ספר שמאחד מתכונים מסרטיו. אני לא ממעריציו. יותר האחים כהן ולוק בסון. ההורים שלי יותר. כשיצאו לראשונה, הם ראו את "רגשות" שהיה אז סרט טרי בסוף שנות השבעים.

לעומק

Well-known member
וודי אלן אמר פעם שיש שחקנים ויש קומיקאים. מה שתסכל אותו במידה רבה. וזה עוד אחד שזכה באוסקר על אנני הול. אגב, בהוצאה שלנו יצא ספר שמאחד מתכונים מסרטיו. אני לא ממעריציו. יותר האחים כהן ולוק בסון. ההורים שלי יותר. כשיצאו לראשונה, הם ראו את "רגשות" שהיה אז סרט טרי בסוף שנות השבעים.
האחים כהן הם ממש טובים...
מת עליהם...

והם גם מצחיקים לפעמים, כאילו יוצאים מהסרט שמחים ולא עצובים למות

לעומק

Well-known member
אגב לדעתי, תמיר בר הוא טווב.
כאילו קומיקאי מצחיק.
ושחקן סבבה

|נצלש| הסדרה נוטוק, במשחק מעולה של הילד וגם לוסי בסדר, מספרת על גלגול נשמות בעדה הדרוזית, אולם מסתבר שגם מוזכר בקבלה -

למעלה