מקום ראשון ל- cn

• פותח הנושא yarno
  • פורסם בתאריך

yarno

New member
מקום ראשון ל- cn

" הארץ " מהיום ( מגזין גלריה ) מצטט סקר שנערך בתחנת הרדיו פלאנט רוק ובו סולו הגיטרה של cn זכה במקום הראשון. נחמד

שלום חן

New member
כי הוא הכי טוב...

אני חוזר ואומר שהסולו בפולס, אין שני לו בכל היסטורית הנגינה של פ"פ.

The Walrus

New member
אני לא בטוח

אם יש מועמד שבא מולו, אז לדעתי הוא הרבה יותר קצר. סולו - בעצם קטע - ממש קצר. ארבע תווים. Bb F G E...

wommer

New member
SOYCD

הוא אוסף של כמה סולואים שיוצרים יצירה אחת ומדהימה אבל אתה בטוח שהוא התכוון לSOYCD??

foofam

New member
קשה לטעות.

מדובר על ההתחלה של חלק 2 (אם מתייחסים ליצירה כאל 9 חלקים). סביבות 4 דקות מתחיל הקטע.

The Walrus

New member
כן

זה מה שהתכוונתי אליו. בSOYCD יש המון סולואים, כולם מדהימים, אבל הגאונות היא בפשטות. דווקא אותם 4 תווים של SOYCD יוצרים אווירה כל כך מופלאה, פשוט כל כך מושלמים ביחד... לדעתי זה עולה על Comfortably Numb של פולס.

holo

New member
../images/Emo45.gif

ללא ספק הברקה של דיוויד גילמור.

FunkyMonk

New member
*אני אסביר את עצמי..

התוים משתנים, והם לא קבועים, זה לא ארבעה תוים שחוזרים על עצמם כל הזמן, התוים משתנים (לא בהרבה). אני לא זוכר את התוים שהוא מנגן...

FuryUri

New member
לא...

משהו אחר משתנה... ארבעת התווים נשארים אותו דבר במהלך כל הקטע, חוץ מפעם אחת שבה זה הופך מ Bb F G E ל Bb F G ואז power chord של Eb . אלא אם כן אתה מתכוון לפאוור קורד שיש אחרי הארבע פריטות שמשתנה, הצליל הגבוהה הזה שבא לפעמים אחרי הארבע פריטות, אבל זה לא מה שהוא התכוון. הפאוור קורד הזה מתחלף בין C פעמיים בהתחלה ל Bb אח"כ גם הוא פעמיים, אח"כ D# ואז D כל אחד פעם אחת (זה מתי שהE בארבע תווים מתחלך ל Eb) ואז חוזר ל A# עד לסוף הקטע...

FunkyMonk

New member
לא יכול לוודא כרגע,

כי אין לי כוח להוציא את זה עכשיו, וניגנתי את התווים האלה, וזה בטוח לא זה. שמע את השיר ב-4:45. תגיד לי אתה אלו אותם תוים או לא, בפעם השניה.

RoieL

New member
גם יש בתחילת חלק 2

במקום שריג 8 פתוח 6 פתוח [אני בטח טועה, אני לא באמת מסתכל על השריגים כשאני מנגן] יש ירידה באיזשהו שלב ל- 8 פתוח 6 ו- 4 במיתר שני אם אני לא טועה. ואז שריג 2. [יש מצב שזה טון למעלה הכל
]

FunkyMonk

New member
שיט.. תדברו בתוים..

לא סתם המציאו את זה, לא סתם זו שפה אוניברסלית למוסיקה. ואם אני פיאנויסט? איך אני אמור להבין מה אתה אומר? (אפילו שאני בסיסט, אני בקושי מבין) בליט להעליב או משהו, אבל זה הרבה יותר פשוט כשאתה אומר A B C או אפילו לה סי דו..

למעלה