מקום עגינה בארץ

nicklessious

New member
מקום עגינה בארץ

שלום לכולם. יש לי שאלה לגבי כל היתנהלות עיניין מקומות העגינה בארץ. יש בעלי סירות בארץ שמוכרים את הסירה עם או בלי מקום עגינה. במידה וזה עם מקום עגינה בד"כ ידרשו עשרות אלפי שקלים עבור מקום העגינה. עכשיו אני תוהה מה המשמעות החוקית של הדבר הזה? לבעל סירה יש זכות כלשהיא על מקום העגינה שהוא יכול להעביר? הרי לא מדובר בגוש/חלקה כמו בעיסקת נדל"ן אלא אני מניח שמדובר בחוזה מול המרינה. ומי נותן למרינה או למוכר את הזכות להעביר את החוזה? הרי החוזה הוא מול אדם פרטי ולא מול סירה. ממש הזוי שהמחסור במקומות עגינה יוצר מעיין שוק שספק אם הוא חוקי ביכלל. אשמח להסברים בעיניין אם מישהו מבין בנושא.
תודה מראש !

nicklessious

New member
זה ברור. השאלה אם זה ביכלל חוקי ואם לבעל סירה יש זכות כלשהי

להעביר את חוזה העגינה. נישאלת השאלה האם (ואם כן למה) המרינות משתפות פעולה עם זה.

מאיר ריבא

New member
העברת מקום עגינה

אכן אין זכות חוקית למכור את מקום העגינה. כך כתוב בבירור בחוזה העגינה.
מצד שני - זה קורה כל הזמן, עם או בלי (בדרך כלל עם) עצימת עין של הנהלת המרינה.

tillerman

New member
קודם כל תירשם ברשימת ההמתנה לקבלת מקום עגינה

יתכן וכעבור זמן לא ידוע המרינה תקצה לך מקום עגינה.
היות ויש בארץ מחסור במקומות עגינה בעלי סירות שמוכרים את סירתם עם המקום מבקשים מעט יותר כי הם רואים בזה פיצוי כלשהו על ששילמו ביוקר משך שנים.
באם אתה קונה סירה כזו אין על המרינה חובה להקצות לך את המקום ובמקרה הטוב יקצו לך מקום עגינה זמני לתקופה מסויימת, במקרה הרע תצטרך לעבור למרינה אחרת עד אשר יגיע תורך ברשימת ההמתנה.
אפשרות נוספת היא להכנס לשותפות בסירה שאתה קונה והבעייה נפתרת.
כאמור תירשם ברשימת ההמתנה מייד.

nicklessious

New member
כלומר מה שאתה אומר זה שמי שמוכר סירה עם מקום עגינה מוכר דבר

שאין לו ולמעשה אין שום סיבה לשלם את הסכום הנוסף הנ"ל שהוא בד"כ כמה עשרות אלפי שקלים ואינו זניח כלל. בפועל מה שאני מבין זה או שזה סוג של קומבינה שבשביל שתיתקיים המרינה צריכה לשתף פעולה או שמישהו מוכר דבר שאין לו וגם לזה יש שם בשפה העברית. מוזר מאוד כל הסיפור הזה...

zina71955

New member
ואם תקנה סירה בלי שיהיה לך מקום עגינה? מה לדעתך תהיה התוצאה.

nicklessious

New member
השאלה היתה לגבי המעמד החוקי של כל ההסדר הזה שניראה קצת מוזר

במבט ראשון. אולי מישהו יכול להסביר לי מה אני מפספס אבל כרגע אני לא ממש מבין איזה זכויות יש לבעל סירה שהוא יכול להעביר לרוכש ועל מה הוא מבקש כסף בנוסף למחיר הסירה עצמה.
לגבי שאלתך. לצערי אם לא יהיה מקום עגינה אאלץ לימצוא מקום עגינה בחו"ל. יהיה חבל אבל זה מה שיהיה.

nissim60

New member
אתה לא מפספס כלום...

כמו בהרבה תחומים ניצול ציני של מצוקת מקומות עגינה.
חוקי? ממש לא. לא קנית את המקום והוא לא רשום על שימך בטאבו.
מנהל המרינה יכול לקחת לך את המקום.
פתרונות? כמו שהציעו, שותפות עם סירה שיש לה מקום - לא מתאים לכל אחד.
עגינה בחו"ל - לא מתאים לכל אחד.
תתמקח - עם מקום בלי מקום, לא כל כך קל למכור סירה.

nicklessious

New member
תודה על ההסבר. האמת היא שכניראה עדיף פשוט ליקנות את הסירה

בחו"ל ולהשאיר אותה שם וזהו. כניראה שסירה בארץ זה להכניס ראש בריא למיטה חולה. חבל מאוד.

למעלה