מקום מגורים

אורלי 82

New member
מקום מגורים

אז בשעה טובה קיבלתי את ויזת ההגירה ואנחנו מתכוננים למעבר בחודש ינואר, בהתחלה מגיעים לניו ג׳רזי אבל זה זמני ועוד אין לנו מושג לאן נעבור.
המחשבה היא בכיוון קליפורניה כי זה מזג האוויר שאנחנו רגילים אליו אבל אנחנו לא מכירים שם מקומות ספציפיים לכן אשמח לקבל המלצות ממי שמכיר.
אנחנו זוג ללא ילדים בני 30 פלוס עם כלב, לא מתכננים להביא ילדים בעתיד.
עובדים מהבית ככה שקירבה לעבודה זה לא רלוונטי.
קהילה יהודית גם לא רלוונטית.
בגדול מחפשים איזור בטוח ללא הרבה פשע, בפרברים אבל לא מאוד רחוק מעיר גדולה.
מחפשים לקנות בית פרטי ולא דירה בתקציב של סביבות מיליון דולר.
בינתיים חשבנו על צפון קליפורניה איזור הפרברים של סן פרנסיסקוֿֿֿ\סקרמנטו וזה משיטוט בזילו לפי מה שהתקציב שלנו יכול לקנות.
אשמח לעצות ממי שמכיר ויכול להמליץ על מקומות, זה יכול להיות גם מקומות שלא חשבנו עליהם. תודה.

vinney

Well-known member
אם אתם עובדים מהבית - למה קליפורניה?

במליון דולר בצפון קליפורניה תחיו ממש ממש בפרברים. לא בטוח למה אתם רגילים בארץ, אבל בשביל זוג בלי ילדים לחיות בסקרמנטו נשמע לי משעמם טיכו...
&nbsp
קליפורניה היא מאוד יקרה, גם מבחינת יוקר מחיה וגם מבחינת מיסוי. אם אתם עובדים מהבית ומתכוונים לגור בפרברים ולא ב״ערים שוקקות״ כמו סן פרנסיסקו/לוס אנג׳לס/סן דייגו - זה נראה לי בחירה קצת תמוהה.
&nbsp
מבחינת מזג אוויר, אפשר להסתכל על פורטלנד באורגון, אומנם קצת יותר רטובה וקרה מצפון קליפורניה, אבל עדיין מזג אוויר יחסית סביר וזאת מדינה הרבה יותר זולה לחיות בה.
&nbsp
מקומות נוספים במערב - נבדה (צפון נבדה, ליד lake tahoe, או דרום - לאס ווגאס והאזור), אריזונה (פניקס נראה לי יותר נחמדה מטוסון), ואם אתם שוקלים חור כמו סקרמנטו - אז גם בוייזי איידהו יכולה להיות אופציה.

vinney

Well-known member
בסקרמנטו גם לא הכל דבש...

רמת הפשיעה משתנה משכונה לשכונה, יש אזורים טובים יותר וטובים פחות בכל מקום.
&nbsp
קודם תתאפסו על מדינה ואזור, אחרי זה תחפשו שכונה מתאימה באזור הזה.

אורלי 82

New member
אף אחד לא דיבר על לגור בסקרמנטו שרמת הפשיעה שם בשמיים

התכוונתי לאיזור עצמו, יותר בכיוון folsom lake

vinney

Well-known member
זה אזור נחמד, אבל שוב - השאלה היא מה אתם מחפשים.

את הצבעת על איזה מקום שלא ברור מאילו שיקולים בחרת בו, פרט למזג אוויר לא ציינת כלום. רק רציתי להפנות את תשומת לבך לעובדה שזה עלול להיות הרבה יותר יקר ממה שאת חושבת בהשוואה לאזורים דומים במדינות אחרות.

אורלי 82

New member
עיקר השיקולים זה מזג אוויר ורמת פשיעה נמוכה

הקירבה היחסית לסן פרנסיסקו זה נחמד ומבדיקה בזילו נראה כי הבתים שם יחסית גדולים יותר עם שטח גדול יותר וזולים יותר מאיזורים אחרים בקליפורניה.
המזג אוויר נשמע אידיאלי, הרבה ירוק. (לא רוצה איזור מושלג שונאת שלג וגם חום אימים כמו אריזונה לא נשמע מלהיב)
יכול להיות שאני טועה, לא אומרת שלא, אבל בגלל זה אני שואלת פה.
אולי זה נשמע כמו איזור משעמם יחסית אבל אנחנו לא מחפשים יותר מידיי בילויים וחיים תוססים, יותר בכיוון שקט ורוגע.
קירבה יחסית לשדה תעופה זה גם חשוב.

קיבלתי גם המלצה מחברה על איזור הנדרסון נבאדה ואיזור סמרלין בלאס וגאס, אם מישהו מכיר אשמח לשמוע חוות דעת

vinney

Well-known member
האזור הספציפי שאת מדברת עליו הוא לא משהו מהבחינות האלה

המרחק מסן פרנסיסקו הוא שעתיים נסיעה בכביש בינעירוני לכל הפחות, לא משהו שאפשר לבנות עליו לבילוי ספונטני בערב.
&nbsp
מזג האוויר באזור הזה הוא מאוד חם ויבש בקיץ, ויש עונה שלמה שנקראת fire season - עונת השריפות. זה עכשיו אגב. בימים האחרונים בחלקים נרחבים מהאזורים האלה החשמל נותק קליל, ובשנתיים האחרונות היו מספר שריפות קטלניות באזורים האלה (כולל אחת השריפות הגדולות ביותר בהיסטוריה של קליפורניה וארה״ב).
&nbsp
אחת הדרכים למצוא מקום הכי מתאים הוא לגור באזור הזה שנה-שנתיים לפני שמשקיעים מאות אלפי דולרים בקניית בית - בשכירות. תתנסו, תראו אם זה באמת מה שחיפשתים, ואז תשקיעו מליונים.

צ פוני 57

New member
הגירה

שלום
במידה ומעוניינת יכול לשלוח לך במייל את הכתובת של הבת המתגוררת בסקרמנטו עברה תהליך הגירה לפני כמה שנים.
מרכזת פורום של כ70 משפחות ישראליות בסקרמנטו והסביבה.

doronf65

New member
מנהל
השאלה העיקרית היא מה אתם מחפשים

כי בנתונים שלכם אין כמעט מגבלות ואתם יכולים לחיות בכל מקום. אין לכם כמעט מגבלה תקציבית.
&nbsp
אז האם בא לכם להיות קרוב למרכזי תרבות וללכת לראות הצגה פעמיים בשבוע ולאכול כל פעם במסעדה טובה אחרת? לכו על NYC או LA או SF או אפילו שיקגו או מטרופולין אחר. וגם פה, השאלה היא אם אתם רוצים מהחלון בניינים (ולגור במרכז העיר) או רוצים לראות ירוק (ולגור בעיר שינה אכותית).
&nbsp
או אולי אתם שונאים עיר ורוצים מרחבים? ואילו מרחבים? ירוקים ניו-יורק סטייט? ניו ג'רזי והחוף המזרחי?), מדבריים (פיניקס?) אף פעם לא שלג (חוף מערבי, קליפורניה?)
&nbsp
בקיצור, תגדירו יותר טוב. הרבה פעמים במקרה גמיש כמו שלכם זה נקבע על פי נקודת עיגון ראשונית כמו חברים/משפחה ואז פורשים כנף עם ההזדמנויות הבאות שהחיים מזמנים. במקרה כזה אל תמהרו לקנות בית, מה גם שצופים משבר כלכלי וירידת מחירי בתים בשנתיים שלוש הקרובות, אז שווה לחכות קצת ולהשכיר.

אורלי 82

New member
כמו שאמרתי מזג אויר ללא שלג ופשע נמוך

בגלל זה חשבנו על קליפורניה או נבאדה, ערים קרות לא באות בחשבון, הספיק לי חורף אחד בניו יורק והבנתי שאני ושלג לא מסתדרים.
פרפבים אבל קירבה יחסית לעיר מרכזית, נוף ירוק ולא בנינים.
ועדיפות שלא תהיה קירבה לשכנים חלון מול חלון.

meir12121

New member
מציע שתשקלו גם את דרום פלורידה

כל מה שאתם מחפשים. מזג אוויר אידיאלי. עיר גדולה באזור, מיאמי. כמה ערי פרברים יפות עם פשיעה נמוכה. ויתרון נוסף לעומת קליפורניה, שלא הזכירו כאן, מיסים, בפלורידה תשלמו 12% פחות מס מאשר בקליפורניה. במיליון דולר תוכלו להשיג כאן ארמון. אם יש שאלות נוספות. אשמח לענות.

vinney

Well-known member
כבר בתגובה הראשונה הזכרתי את זה

הבעיה היחידה עם פלורידה היא שזה בפלורידה

meir12121

New member
רואים שאף פעם לא גרת בפלורידה ...

"הבעיה היחידה עם פלורידה היא שזה בפלורידה"
בתור פלורידיאני גאה, עכשיו נעלבתי
. לך זאת בעיה? לנו זה פתרון (מעולה) - God Bless Florida!

אורלי 82

New member
מעולם לא הייתי בפלורידה

כל מה שאני יודעת זה שיש הרבה גשם, חם כל השנה ולחות גבוהה
הוריקנים והצפות...חחחח
אילו ערים בפלורידה מומלצות שיש בהן פשיעה נמוכה ופחות מושפעות מהוריקנים?

meir12121

New member
לגור בדרום פלורידה

קודם כל אני מדבר על 'דרום פלורידה', האזור שסביב הערים מיאמי ופורט לודרדייל. אוכלוסיה של בערך 7 מיליון תושבים, ברובו ערי שינה פרבריות.
מזג אוויר
למי שלא אוהב קור (כמוני) לדעתי מזג האוויר הכי נעים בארה"ב. בקיץ חם, בערך כמו בארץ, בחורף נעים. אנחנו הולכים עם מכנסיים קצרים לאורך כל השנה. בקיץ יורד גשם מידי פעם, אבל הגשם לא מפריע, אפילו נעים. בחורף בכללי לא יורד גשם. לא לחינם פלורידה מכונה "מדינת השמש".
הוריקנים
יש. אבל הרבה פחות נורא ממה ששומעים בחדשות. הבתים מוגנים, בתשע השנים שאני כאן פגשתי הוריקן אחד שהסתכם לגבינו בכמה שעות שלא היה חשמל.
ערים מומלצות
בתקציב המגורים שלכם אתם תכוונו לעיירות ושכונות שנמצאות כאן במעלה הסקאלה הסוציו אקונומית. אתן כדוגמה את העיר שאני גר בה אבל מאפיינים דומים יש גם בעוד כמה שכונות וערים כאן באזור.
אני גר בווסטון (Weston), העיר מתוחזקת ומתוקתקת ברמה שלא תראו בשום מקום בארץ. רוב העיר בתים פרטיים (וילות), רבים עם בריכה. בעיר המון צמחיה (מתאימה להגדרה ששמעתי פה פעם מבוסטון גיא, "יש בעיר יותר עצים מאנשים"), הרבה תעלות מים. רוב השכונות בעיר סגורות, כלומר יש שער עם שומר וכדי להיכנס לשכונה צריך רשות מאחד הדיירים. רמת פשיעה מן הנמוכות בארה"ב. בעיר שאני גר בה יש לא מעט יהודים אבל כמעט ואין ישראלים. יש אזורים אחרים כאן בדרום פלורידה שיש בהם יותר ישראלים. בעיר די הרבה יוצאי מדינות דרום אמריקה, ברמה סוציו אקונומית גבוהה. מחירי הבתים בגדול, מחצי מיליון דולר ומעלה. כל בתי הספר בעיר ברמת חינוך גבוהה.

danieln24

New member
מחזק לגבי דרום פלורידה

Weston ודומותיה נהדרות אבל לא מתאימות לפרופיל שלכם. בפלורידה, ממליץ אך ורק על מיאמי, ספציפית Brickell, Downtown Miami או Miami Beach (כתלות בכמה כסף יש לכם / מוכנים להוציא על מגורים).

danieln24

New member
ערי שינה למשפחות עם ילדים

אם יש אפשרות, עדיף לגור בעיר גדולה, יותר נוח ומתאים לדרישות שלכם. באזורים שציינתי במיאמי רמת הפשיעה נמוכה מהממוצע. אני גר בדאונטאון מיאמי כבר מספר שנים ומסתובב בחלקים שונים של העיר, מרגיש די בטוח. יש גם המון ניידות משטרה ושוטרים בכל פינה באזורים ההומים וזה תורם להרגשת הביטחון.

meir12121

New member
לא בהכרח למשפחות עם ילדים

יש פה די הרבה משפחות ללא ילדים ומשפחות שהילדים עזבו את הבית. השאלה איזה אורח חיים מעדיפים, בימי רווקותי גרתי בתל אביב ואהבתי את זה, היום כשאני מעדיף יותר שקט ושלווה לא הייתי גר בעיר. יש כאן את כל מה שיש לעיר להציע, שפע של מסעדות, ואם רוצים לראות הצגה או מופע אז פורט לודרדייל או מיאמי הם בסביבה. בנוסף, למשפחות עם כלב עדיף לדעתי לגור בשכונה פרברית מאשר במרכז העיר. הפארקים פה (ויש לא מעט) הם גני עדן לכלבים.
בארה"ב לא הייתי מסתובב לבד בלילה בעיר גדולה ברחובות שאינם מרכזיים, לא במיאמי ולא בכל עיר גדולה אחרת.

למעלה