מקום לגור בארה״ב

laura331

New member
מקום לגור בארה״ב

אנחנו עוברים לארה״ב עוד כחצי שנה עד שנה (נישואין עם אמריקאי)
בעלי כל החיים שלו היה גר בקווינס ואני לא מתחברת למקום, באופן כללי לא אוהבת קור ואחרי ששנה שעברה ביליתי את כל החורף בקור אמרתי לעצמי שאין מצב שאני אגור שם.
רציתי לקבל המלצות על מקומות בארה״ב עם מזג אוויר נוח בלי יותר מידיי שלג ופשע נמוך, מיסי מדינה נמוכים גם יתקבל בברכה.
אנחנו עובדים מהבית ככה שמקומות תעסוקה זה לא משנה לנו, כמו כן גם בתי ספר לא חשוב לנו כי אין לנו ילדים ואין כוונה להביא ילדים בעתיד.

vinney

Well-known member
קצת קשה להמליץ משהו בכזאת כלליות

מדינות "חמות" בלי מסי הכנסה - טקסס, פלורידה. אבל מסי רכוש שם יותר גבוהים, ויש גם מסים אחרים. אריזונה וניו מקסיקו - יש מסים, אבל לא גבוהים. קליפורניה - מיסוי גבוה יחסית על עבודה, אבל נמוך על רכוש. קליפורניה יחסית יקרה, כעצמאיים אולי לא תהיה הבחירה הכי טובה, אבל מבחינת מזג האוויר לדעתי הכי נחמד להיות בה.
&nbsp
פשע זה עניין ברמת עיר ואפילו שכונה (באוקלנד קליפורניה למשל יש שכונות שאסור להתקרב, ויש שכונות מצוינות ויקרות).

laura331

New member
אני יודעת שזה מאוד כללי

אבל אני באמת מתקשה להיסגר על מקום, לא ממש בא לי לנסות הרבה מקומות עד ההחחלטה, לא יודעת איך עושים החלטה כזאת

BGMichael

New member
עושים רשימה

ויוצאים לטיול של שבועיים שלושה ברחבי אמריקה.
נכון שאין בטוחות בחיים, אבל אין דין סן דייגו כדין אטלנטה או ניו אורלינס.

KallaGLP

New member
השאלה מה זה מזג אוויר נוח, כי זה מאוד אינדיבידואלי.

יש כאלה שאוהבים חום כמו בישראל או אפילו יותר, וכאלה, כמונו, שמעדיפים משהו באמצע, לא קר מדי ולא חם מדי.
אגב, לדעתי נעימות האקלים מושפעת לא רק מטמפרטורות נטו, אלא גם ממידת הלחות באוויר, מכמות המשקעים ומעוצמת הרוח ופוטנציאל לסערות קשות, הוריקנים וכד'.
עבורנו, בקליפורניה היה חם מדי, בערך כמו בישראל, אך מצד שני בחוף המזרחי ובלב היבשת נראה לנו קר מדי, עם טמפרטורות נמוכות ושלג בחורף, ולא פחות חשוב - לחות נוראית בקיץ, שהופכת את החום לבלתי נסבל. הייתי בניו יורק ביולי ובקושי שרדתי.
היתרון של, למשל, קליפורניה הוא שהחורף נעים ולא גשום מדי, אך החיסרון הוא שהקיץ ארוך וחם מדי, אם כי לא עד כדי כך לח, ובשל מיעוט המשקעים יש לאחרונה המון שריפות ענק מרובות מוקדים, ולא רק בקיץ, מה שפוגע מאוד גם באיכות האוויר. גם מבחינת מראה, במשך חודשים רבים הכול נראה צהוב, יבש וחרוך. יש בזה את היופי שלו, אך אישית אני מעדיפה יותר ירוק בעיניים. אבל יש לקחת בחשבון שקליפורניה היא עצומה, ויש בה אזורים יותר קרים, גשומים ואף מושלגים ויש יותר חמים ויבשים, אז זה גם תלוי איפה גרים. קליפורניה היא גם מאוד יקרה באזורים הפופולריים יותר, והאזורים הזולים יותר לרוב מרוחקים מאוד מהמרכזים הגדולים.
לעומת זאת בצפון מערב ארה"ב, ובמיוחד במדינת וושינגטון, האקלים לדעתנו הכי נוח, כנראה בזכות ההשפעה הממתנת של האוקינוס השקט. בממוצע הקיץ קצת יותר נסבל ונעים מאשר בדרום-מערב, ובחורף הטמפרטורות מתונות יחסית (במהלך היום לרוב לפחות כמה מעלות צלסיוס מעל ל-0 ויותר, וגם בלילה לרוב לא יורדות מתחת לאפס), ושלג ראוי לשמו יורד אולי פעמיים-שלוש בשנה בממוצע ולא נשאר ליותר מיומיים (אם כי השנה יש שלג רק גבוה בהרים, והחורף לא מורגש בכלל). האוויר מאוד נקי ויבש, ובממוצע אין נטייה ליותר מדי רוחות וסערות, והוריקנים אין בכלל, שלא כמו בחוף המזרחי. אומנם יותר גשום פה יחסית (אם כי יש גם אזורים עם יחסית מעט גשם יותר מזרחה, אך שם גם יותר קר כי מתרחקים מהאוקינוס), אבל פחות ממה שנהוג לחשוב וממה שציפינו, ובקיץ בכלל די יבש. אנחנו מאוד אוהבים את האקלים באזור הזה בסך הכול, וגם אוהבים את הנופים, עם שפע הירוק, ההרים הגבוהים המיוערים ו/או המושלגים והאגמים, אבל כאמור זה עניין של העדפה אישית.

KallaGLP

New member
אנחנו במקרה גרים בעיר שהוכתרה לעיר הבטוחה ביותר

בוושינגטון וגם נבחרה לאחרת מ-50 הערים הטובות ביותר לגור בהן בארה"ב על ידי העיתון USA Today, ואולי אני לא אובייקטיבית, אבל הפעם אני בהחלט חושבת שזו בחירה הולמת ביותר. אנחנו גרים בערך 25 מייל מזרחית לסיאטל, אבל לא חסר שם באזור עוד הרבה מקומות נפלאים לגור בהם. לדעתי זה אזור מקסים, שלא לדבר על כך שיש בו גם את היתרון שאין בו מס הכנסה של הסטייט, מה שמשאיר יותר נטו מהמשכורת.
בסיאטל עצמה אישית לא הייתי גרה - גם יותר יקר וגם אני פחות אוהבת ערים גדולות (ומטבע הדברים יש בה הומלסים ופשע, כמו בכל עיר גדולה ומרכזית), אבל זה עניין של טעם ולזוג ללא ילדים זה בהחלט יכול להתאים, במיוחד אם הם אוהבים בילויים ותרבות, ובהחלט אפשר למצוא בה שכונות בטוחות, אך זה יעלה יותר. אבל פרט לסיאטל יש עוד ערים ממש נחשבות מסביב, כמו בלוויו או רדמונד, ויש גם מקומות זולים יותר ומקסימים לא פחות לטעמי. רבות מהערים באזור בטוחות מבחינת שיעורי פשיעה, אם כי ברור שצריך לבדוק כל עיר ושכונה לגופה.

laura331

New member
תודה רבה

אני אבדוק את העניין, לא חשבנו האמת על וושינגטון אבל זה בהחלט נשמע מעניין

DV Selectee

New member
מחזק את וושינגטון

אנחנו עברנו במרץ בשנה שעברה ונדמה שהמזג אוויר כאן (בהנחה שמזג אוויר חשוב) הוא מאוד נוח בהשוואה לחלקים אחרים של ארה"ב. ממה שאנחנו רואים בחדשות שהולך בסטייטים אחרים (סופות שלגים וקפאונות וכד') נדמה שכאן מאוד דומה לישראל. הקיץ פה יפייפה והמזג אוויר מרגיש די בול, לא חם מידי כמו בטקסס ובדרום ולא קר מידי. החורף גשום אבל יורדות פחות כמויות גשם מאשר בשיקגו או ניו יורק (לפי נתונים סטטיסטיים שנתיים) ואנחנו רואים את השמש מבצבצת כבר בינואר ככה שזה ממש נחמד כשהמזג אוויר קר ויש שמש. זה חורף אמיתי לעומת ישראל אבל לא קיצוני.

מבחינת טיולים, הטבע פה בכל פינה ואפשר לטייל גם בסטייטים הקרובים ברכב (אורגון ואיידהו במרחק של כמה שעות נסיעה, ולמרחיקי לכת, מונטנה וקליפורניה בערך יומיים נסיעה).

וושינגטון באיזור סיאטל מאוד ליברלית אז צריך להיות מוכנים גם לזה אחרת יהיה קשה למצוא חיי חברה. מבחינת הייטק אמזון ומיקרוסופט הפכו את האיזור הזה לאחד המובילים בארה"ב ככה שהמון אנשים מוכשרים נמצאים באיזור וקשרים עסקיים נבנים.

יוקר המחיה פה הוא גבוהה מאוד בהשוואה למקומות אחרים כמו טקסס או צפון קרוליינה אבל צריך להבין את ההבדלים כי לכל סטייט יש יתרונות וחסרונות (לדוגמא את השכר שמרוויחים כאן בהייטק לא בהכרח מרוויחים בצפון קרוליינה וגם היצע המשרות וכו').

חיסרון אחד שעולה לי לראש הוא שוושינגטון מאוד רחוקה מ"הכל". כלומר, אם ניו יורק זה שעתיים מפילדלפיה ושלוש שעות מדי.סי ו12 משיקגו, אז את זה אין כאן. העיר היחידה שבמרחק 3 שעות היא פורטלנד והיא נחמדה אבל לא באמת עיר גדולה בהשוואה לערים האחרות. אז אם רוצים לצאת מכאן זה כמעט תמיד דרך השמיים מה שלפעמים לא בהכרח נוח לכולם.

מבחינת בטיחות, צריך להעזר באתרים וכל עיר ועיר תיהיה שונה. יש פה איזורים שמאוד לא הייתי ממליץ לחיות בהם (למרות שזה לא פסיק ממה שקורה באיזורים המסוכנים בשיקגו או דטרויט) ומצד שני יש פה את איזור בלוויו, רדמונד, קירקלנד שמאוד מצטיין בבטיחות גבוהה וגם סממיש שנחשבת לעיר אולי הטובה ביותר בוושינגטון.

אנחנו עברנו השנה מרדמונד לעיר צפונית לסיאטל והופתענו לגלות כמה האיזור שלנו בטוח בטירוף מבחינת כמות פשעים ברדיוס של 1 מייל בהשוואה לכמות פשעים שנתית מרחק 10 דקות נסיעה מכאן (בערך פי 5 יותר). אז באמת באמת חשוב לבדוק באינטרנט ולשאול אולי אפילו סוכני נדל"ן.

אם הייתי צריך לתת רשימה מהראש, מקומות שכדאי להתרחק: איזור דרום סיאטל, בוריין, קנט, רנטון, פדרל ווי. ובצפון הערים היותר מסוכנות הן לינווד ואוורט. השכירות באיזורים האלה יותר זולה (באיזור ה$1300 בחודש) אבל אם מחליטים לגור אז צריך להבין שהקהילה באיזור תיהיה בהתאם.

בהצלחה!

KallaGLP

New member
כעיקרון, מסכימה ומחזקת כמעט את כל מה שכתבת

אבל רוצה להוסיף כמה הערות/תוספות:
מבחינת מקומות שווים לבקר בהם באזור, לא לשכוח את הגבול עם קנדה ואת ונקובר, שהיא עיר מאוד גדולה, במרחק של כ-3 שעות נסיעה ברכב. ובכלל, כל האזור המהמם של בריטיש קולומביה (וכמובן צפון וושינגטון עצמה עם הרי הקסקייד הצפוניים - החביב עליי הוא הר בייקר).
לגבי פורטלנד - זה נכון שמבחינת אוכלוסייה זו לא עיר גדולה במיוחד (בערך כמו סיאטל), אבל זו עיר מאוד תוססת ופעילה מבחינה תרבותית, עם הרבה מוזיאונים, מסעדות, שווקים, פעילויות, פארקים ואטרקציות טבע יפהפיות מסביב ועם חנות הספרים העצמאית הגדולה ביותר בעולם. היינו שם כבר כמה פעמים ובהחלט לא מיצינו. ואם טרם ביקרתם באזור הערוץ והשפך של נהר קולומביה גם בצד של וושינגטון וגם בצד של אורגון ועל הגבול ביניהן - שווה ביותר, גם מבחינת המראות וגם מבחינה היסטורית. וגם חופי האוקיינוס זה משהו לא מהעולם הזה.
אגב - עשינו את הדרך חזרה ברכב מילוסטון שבוויומינג, תוך שחצינו את מונטנה ממזרח למערב, ב-10 שעות בערך, כך שזה לא לוקח יומיים להגיע למונטנה, אלא גם כמה שעות.
גם לסולט לייק סיטי נסענו ברכב וזה לקח בסך הכול אולי 11 שעות נסיעה.
אגב, בסיאטל עצמה ממש לא חסרים חיי תרבות עשירים ומגוונים. יש פה תיאטראות, תזמורות, בלט, אופרה ומופעים ומקומות בילוי מסוגים שונים ברמה גבוהה.
באשר ליוקר המחיה - הוא אכן גבוה יחסית לסטייטס רבים אחרים, אך הוא יחסית נמוך יחסית למרכזי ההייטק הגדולים האחרים, כמו עמק הסיליקון וניו יורק, מה גם שהעובדה שהמשכורות יחסית גבוהות ואין מס של הסטייט מאוד משפרת את העניינים.
לא ממש הבנתי למה התכוונת כשכתבת שהעובדה שסיאטל היא עיר ליברלית פוגעת ביצירת קשרים חברתיים. בדיוק לא מזמן כתבתי על האופן שבו אנחנו יצרנו פה באזור קשרים חברתיים בדיון בפורום השכן. אומנם חששתי מהקושי הזה במעבר, אך בסופו של דבר לא הרגשתי שזה קשה יותר בממוצע מכל מקום אחר.
בקשר לערים שנחשבות בעייתיות מבחינת פשיעה, אז גם זה תלוי מאוד בשכונה. למשל, יש לנו חברים שקנו בית ברנטון והשכונה שלהם בסדר גמור, ואני יודעת שיש אזורים שנחשבים בטוחים גם בחלק מהערים האחרות שציינת כבעייתיות. כמובן שאם יש תקציב, עדיף מראש לחפש בערים שהן בכללי בטוחות ונחשבות יותר, אבל זה לא שלערים האלה אסור להתקרב בשום פנים ואופן. כמו שאמרת, צריך לבדוק כל שכונה באופן פרטני.

למעלה