מקום העבודה שלי

asafbataria

New member
מקום העבודה שלי

שלום לכולם, אני חדש בנושא "הסוד" ולאחר קריאת וצפייה בסרט, עלו בראשי מספר הרהורים, שהייתי רוצה לשתף אתכם ולהתייעץ איתכם. הנני משרת בצבא הקבע, נגד, בתפקיד בכיר מאוד. למקום עבודתי יש יתרונות רבים וחסרונות רבים בהתאם. כמו שאתם יודעים משכורתו של נגד או קצין בצבא איננה מהמשכורות הגבוהות בשוק אך עומדים בממוצע של מדינת ישראל. אני כבן אדם, מבלי להכיר את "הסוד" תמיד ראיתי את עצמי הולך ומתפתח יותר ויותר בחיים, ובאמת זה דבר שגרם לי להגיע למעמדי הגבוהה, ולמקצוע ייחודי ומעניין, בגיל צעיר מאוד. עד כאן הרקע... אני עומד בפני סטואציה כלכלית, מצד אחד טוב לי איפה שאני נמצא עם התנאים הטובים (והבטחה כתובה לקביעות), אבל החסרונות (שבניהם לחץ ושחיקה) נמצאים גם הם בראשי. בבירור שעשיתי, בחיים שמעבר לצה"ל, במקצועי הייחודי אני יכול להרוויח משכורות של בין 15-40 אלף ש"ח. ולקבל הטבות ותנאים טובים בהרבה יותר מאשר צה"ל נותן לי. והחסרונות מעטים מאוד. אני יודע שזה נשמע ברור מאליו, שאני צריך לעזוב את הצבא וללכת לחיות ולהנות בחוץ. אך מי מכם שהיה בקבע או עדיין בקבע יכול להבין את מצבי, ויכול לעזור לי להחליט לאן הפנה בדרכי. אשמח לקרוא את תגובתכם ולשמוע לעצתכם.

ממליצה מאד-מאד על הספר שנקרא

"כן או לא המדריך להחלטות טובות יותר" זה של אותו ליצן שכתב את "מי הזיז את הגבינה שלי", אבל הספר הזה (שהמלצתי עליו) הוא ממש טוב לדעתי. הוא מציג 6 שאלות חשובות שעלינו לשאול את עצמנו (ולענות עליהן, כמובן) לפני כל החלטה חשובה. אם תרצה אני אכתוב את התקציר כאן, אבל ממש עדיף לקרוא את הספר.

של אותו ליצן - אהבתי

סתם רציתי בלי קשר לספר, שמישהו ביקש ממני פעם לצייר לו תמונה שמבוססת על מי הזיז את הגבינה שלי. ואני מאמין שהתמונה עוד תלויה אצלו עד היום. עכשיו בקשר להחלטה - אתה נמצא במצב שנקרא comfort zone כלומר יש לך סביבה שמאוד נוחה לך, ולכן קשה לך לותר עליה, למרות שאתה שואף למשהו יותר טוב, ורואה אפשרות למשהו יותר טוב. אני מכיר את המצב ואפשר לומר שהיית במצב דומה. הייתי בעבודה שהיתה נוחה לי מכמה בחינות, שהעריכו אותי, והרווחתי די הרבה כסף. מצד שני היו לה את החסרונות שלה, ואני עדיין רציתי להרוויח יותר ולהתקדם יותר. אבל ברגע שהחלטתי שאני מוצא עבודה אחרת, והתחלתי לפעול לפי זה, ולדבר עם האנשים, הגיע לי ההזדמנות הנהדרת לעבודה שאני עובד בה עכשיו. ולמרות שהיה לי קשה לעזוב את העבודה הקודמת, אין לי ספק שזו היתה ההחלטה הנכונה, וככל שהתקרבתי למעבר עצמו, הדברים נעשו גם ברורים יותר וגם קלים יותר. ולכ מיני קשיים שחשבתי שיהיו לי, פשוט נעלמו. למשל חשבתי שאני אאכזב אנשים בעבודה הקודמת שלי, או שאני אתקע אותם במצב שאין מי שיוכל לעשות את העבודה. וכל מיני שטויות מהסוג הזה. בכל זאת אהבתי את ההצעה של מיתר, שווה לך לקנות ספר לקרוא ולהיות יותר חכם בנושא. אני בטוח שגם אם תחליט עכשיו לעזוב את הצבא ולהתקדם, הספר יוכל בוודאי לעזור לך לבחור בין אפשרויות התעסוקה השונות שיקרו בדרכך הרבה בהצלחה - שפי

kikona126

New member
שלום

לא הייתי בקבע בצבא, אבל עבדתי עם אנשי קבע ביחידה בה הנגדים והקצינים הם בעלי מקצוע (תואר אקדמי) תראה, העזיבה של תפקיד בצבא זה דבר מאוד קשה, הן מבחינת פרוצדורה או מבחינה של ההוויה. האם יש לך את האפשרות לעבור לתפקיד כא.ע.צ? אם אינני טועה יש להם משכורת שונה מאנשי קבע. בקשר למקום עבודה חדש, והיו פה כבר תגובות בעבר על ההצהרה הזו שלי, אבל לא תמיד כדאי ללכת אחרי הכסף, לפעמים שווה להשאר במקום עבודה שטוב בו, רק בגלל האנשים. הכסף זה מה שנכנס לך לבנק, אבל לא באמת מה שעושה את העבודה. על מנת למצוא מקום עבודה טוב: הכן לעצמך רשימה של מה שחשוב לך שיהיה בעבודה. משכורת, חברה, מנהלים ועוד... שים את הרשימה בארנק, ובכל פעם שתרגיש צורך קרא אותה. שים לך כמטרה למצוא את אותו מקום עבודה, אבל אל תוותר על מה שיש כרגע. הדלתות יפתחו בפניך, אל תתאכזב על מקום עבודה שלא יקבל אותך, כי כניראה וזה לא המקום אליו יחלת. שיהיה בהצלחה. אדית

למעלה