מקום בהונגריה

bonita11

New member
מקום בהונגריה

שלום האם מישהו יודע מה זה או איפה זה FOLOC שנת 1944 זה כתוב כמקום ב2 מכתבים מתקופת המללחמה וזה נראה לי מהדודים שלי שנלקחו למחנות עבודה ונספו גם כתוב בגללויה DRAGA ANYUBAM ES GYEREBER או משהו דומה לזה תודה מראש עם מישהו יכול לעזור לי

נאוהג

New member
לגבי המקום אני לא יודעת אבל ...

האם לא כתוב : DRAGA ANYUKAM ? משמעות המשפט בזה הוא אימי היקרה ונראה כפתיח טוב למכתב . המילה GYEREBER לא מוכרת לי , לא נשמע כמו שם ולא מוכר כמילה . אבל המשפט יכול להיות אמי היקרה ו- XXXX ( דרך אגב גם XXXX הוא יקר בתחביר הזה) זה כמו להגיד DEAR MOM AND XXXX . אולי כדאי לבדוק את האיות של המילה השניה ? האם אפשר לסרוק?

עב

New member
לא מכירה poloc אבל שמעתי על paloc

הנה כאן, במפגש הקואורדינטות. המקום נמצא בדרום מזרח סלובקיה. בתקופת מלחמת העולם השניה סביר שהשטח היה תחת שלטון הונגרי. הכי טוב שתסרוק ותעלה את החומר לפורום ואז אולי נפסיק לנחש...

bonita11

New member
תודה רבה

המילה שלא ברורה יתכן שזה כינוי לאבה שלי ששמו היה TIBOR או משהו שקשור אליו מכיוון שהיו היחידים במשפחה שלא נלקחו לעבודה כפייה. לסרוק אני אנסה אבל המכתב הוא כל כך ישן....1943,1944 אני אנסה שוב תודה על התרגום

אני מניח שכתוב:

Draga Anyukam es gyerekek ANYUKAM בתרגום מילולי זה אמא שלי, אך זה גם כינוי מקובל לאמא של הילדים כלומר האשה , בת הזוג. לפיכך אפשרי שהייתי מתרגם כך: "אשתי היקרה וילדים" קשה לפענח תצריף (פאזל) כאשר יש יותר מדי ניחושים.

למעלה