מקווה שיש לכם עצה

שובי25

New member
מקווה שיש לכם עצה

קודם כל שלום לכולם- פעם ראשונה שאני כותבת בפורום....יש לי בעיה שמטרידה אותי מאוד אני בת 25 וחוויתי בחיי הקצרים המון המון פגיעות מבנות ואני ממש לא מצליחה להבין למה בנות לא יכולות לפרגן אחת לשניה? לאהוב ללא תנאים? ופשוט להיות חברות.... אולי אני נשמעת נאיבית כי זה ברור שבנות הן כאלה....אבל אני חייבת שתהיה לי עוד תקווה קטנה בלב שיום יבוא ואולי כן תהיינה לי חברות טובות בלב ובנפש שלא יקנאו שיש לי חבר/עבודה/ציונים טובים....שלא יחפשו הזדמנויות לעקוץ... מה אתם חושבים? יש דבר כזה בכלל? מצטערת אם אני נשמעת פסימית.אשמח לתגובה.

D o r o t h y

New member
לא יודעת אם זה יעזור

אבל יש לי כמה וכמה מערכות יחסים עם בנות מפרגנות אוהבות ותומכות.. אולי את צריכה לבחון את התנאים לפיהם את בוחרת את החברות שלך .. חוצמזה שלפעמים גם אם בוחרים נכון, נפגעים. אין הגנה טוטאלית.

נועהד

New member
החברה הכי טובה שלי

היא בחורה שלומדת איתי. שתינו לומדות במקצוע שנחשב מאד מאד תחרותי (זמרה) ואפילו שרות את אותו סוג קול (כך שבפועל מתחרות לפעמים על אותם תפקידים), ועם כל הלכלוכים שקיימים מסביב (וקיימים!), אנחנו מצליחות לפרגן אחת לשניה עם כל הלב ולהישאר חברות טובות. אז כן, יש תקווה.

nutmeg

New member
מתוך כך

שחווית בחייך הקצרים המון פגיעות מבנות לא בהכרח אומר שבנות לא יכולות לפרגן אחת לשנייה ולהיות חברות, זה רק אומר שלך לא יצא לפגוש כאלה שכן. כדי שתהינה לך חברות כאלה כמו שאת רוצה, עליך לבדוק איך את בוחרת חברות ואיך את במערכות היחסים שלך - במקביל לבדיקת הציפיות שלך מאנשים אחרים. לפעמים אנשים מקנאים. זכותם. גם לך מותר לקנא. זה עדיין לא עושה אותך פסולה מלהיות חברה טובה.

שובי25

New member
דוגמא

אני אתן לך דוגמא: יש לי חבר חצי שנה שלפני חודש טס לדרום אמריקה, אני לא צריכה להסביר כמה קשה לי ....והחברה הכי טובה שלי שממנה ציפיתי לפירגון ותמיכה בשעה קריטית של הרגשה רעה - פשוט הבהירה לי שאין לה כח להיות שם בשבילי.אותה חברה גם בזמן שחבר שלי היה בארץ לא הייתה מוכנה להפגש איתנו כי היא טענה- בשיא הכנות הראוייה לציון- שהיא פשוט מקנאה. עצוב לא? זאת חברה של שנים -שמאפשרת למרמור האישי שלה ולקנאה להרוס חברות-על מה ולמה? זה כואב.

באמת נשמע רע

ונדמה לי שזה מסוג המקרים שקורים דווקא בקשרים ארוכים של חברים ותיקים. יש מן הרגשה כזאת ש"מותר" לעשות דברים ולאמר דברים שלא היית אומר לחברים פחות ותיקים ולא כל-כך "מובנים מאליהם"

חשבת לרגע שאולי

היא עוברת דברים משל עצמה, שלא מאפשרים לה להיות שם עבורך, ולא בא לה לשתף אותך בהם, כי את לא פנוייה לצרות של אחרים בגלל העיסוק שלך בחבר שנסע?

שובי25

New member
אני לא חושבת ככה

אני ממש לא חושבת ככה. אני לא מתעסקת בו 24 שעות ביממה ואני תמיד תמיד פתוחה להקשיב כמו שהייתי רוצה שיקשיבו לי. האמת נאמרה בפנים: לא מסוגלת להקשיב כי היא מקנאה. לכל אחד יש חיים משל עצמו זה ברור- אבל לפעמים צריך לצאת מהבועה של עצמך.... איך את היית מגיבה אם זה היה קורה לך? אם היית זקוקה לחברה שלך והיא לא הייתה שם בשבילך? ומשהו לא קשור- למה בחרת לצטט שיר כל כך קשה?שמדבר על כעס.....

shellyland

New member
לפעמים צריך לצאת מהבועה של עצמך....

את אמרת. החברה שלך מודה שיש לה מצוקה, והמצוקה שלה נובעת מהעובדה שלך יש חבר ולה לא. למה את לא יכולה להבין את המצוקה הזאת?

שובי25

New member
מה זה השטויות האלה?

למה היא צריכה להיות במצוקה בגלל שאין לה חבר? מה זה השטויות האלה? אני שם בשבילה לשמוע על 1001 הסיפורים שקורים לה בחיים- אז למה זה לא יכול להיות הדדי? זה החיים שלי וזה החיים שלה -אף אחת מאיתנו לא צריכה לחשוב שהיא מרכז היקום אבל אני בחיים לא ביטלתי אותה בצורה כזאת.

שובי25

New member
אפשר לשאול למה?

הרי אנחנו בכל מקרה לא מכירות- אולי אוכל לעזור?אובייקטיבית..... ממש לא חייבת.....סתם אם בא לך.....

למעלה