מקווה שאני לא מפריע או משהו...

• פותח הנושא qmr
  • פורסם בתאריך

qmr

New member
מקווה שאני לא מפריע או משהו...

שלום..! נדמה שכל הנפשות פה בפורום מאוד מאוחדות ויש לכם שפה משותפת... כל הכבוד על כך! יש לי רק כמה שאלות (פשוטות. אני הדיוט מצוי..) 1. מהי הספרייה הגדולה ו\או עשירה (בתוכן) ביותר בישראל? 2. באיזו ספרייה אני אוכל למצוא תרגומים של "מיין קאמפף" ושל הקוראן? 3. האם תוכלו להמליץ על הספרייה שאתם מכירים ו\או עובדים בה? בתודהה רבה רבה!! איתי..

חייםלוי

Member
מנהל
שלום וברוך הבא

הספריה הגדולה ביותר בישראל היא הספריה הלאומית הנמאת בקמפוס גבעת רם בירושלים. מקבלים בה עפ"י חוק כל פרסום היוצא בארץ בכל שפה ומשתדלים, במסגרת התקציב הזעומה, לקנות ספרי יהדות והעוסקים ביהדות או ישראל בחו"ל בכל שפה. כל ספריה אוניברסיטאית אחרת בארץ וכן ספרית שער ציון - הספריה העירונית של תל אביב הן ספריות עשירות ומגוונות וניתן למצוא בהן חומר רב בתחומים שונים. ספרו של היטלר מיין קאמפף לא תורגם במלואו לעברית. יש תרגום חלקי בשם "פרקים מתוך "מאבקי" של אדולף היטלר" עריכה מדעית - משה צימרמן ועודד היילברונר ; תרגום - דן ירון. ‬ ‫ מו"ל: ‬ ‫ ירושלים : אקדמון, תשנ"ב. ‬ ‫ תיאור: ‬ ‫ 134 ע’ צ"ל 136 ע’ ; 22 ס"מ. ‬ ‫ הספר נמצא בספריות רבות בארץ - בספריות אוניברסיטאיות ושל מכללות. הקוראן תורגם 3 פעמים. השנה יצא תרגום חדש של פרופ' אורי רובין. תרגומים קודמים הם של יוסף יואל ריבלין שיצא במהדורות רבות ונמצא בכל ספריה כמעט. תרגום נוסף הוא של אהרן בן שמש. גם הוא נמצא בספריות רבות. אני לא רוצה להמליץ על הספריה שאני עובד בה. ברור שכל ספרן יש לו יחס אוהד לספריה בה הוא עובד ואין בזה טעם שכל אחד יפאר את ספריתו למרות הלוקל פטריוטיות של כל אחד

אלינקה

New member
שני הספרים נמצאים בספריה שאני

עובדת בה זו הספריה המרכזית של חולון ה"מדיטק" אם אתה מחולון אתה מוזמן לבוא והתרשם מהבנה ומהספרים

חייםלוי

Member
מנהל
בזמנו היתה ספרית מיטראני. זאת

אותה ספריה רק בשם אחר? פעם כשחיפשתי עבודה פניתי גם לשם. זה היה לפני הרבה מאוד שנים. אני זוכר את הספריה כעשירה מאוד ומאוד תוססת.

פעמיים ביקרתי בספריה העירונית

בחולון. פעם כשלמדתי ספרנות אז הספריה היתה עדיין ע"ש מיטרני, ופעם שניה כחברת צוות הספריה בה אני עובדת, אז הספריה כבר הפכה להיות המדיטק. בשתי הפעמים ההתרשמות היתה טובה, גם מהארגון גם מההיצע בתחומי המדיה השונים. וביחוד התרשמתי מהעובדה שהמדיטק פתוחה בשבתות. ספריה ציבורית, כמוסד הנותן שרות לתרבות הפנאי זהו דבר חשוב ביותר.

וכמובן, שגם אצלינו בספריה העירונית

נמצאים שני הספרים. באזיו ספריה? אגיד בפעם אחרת.

אלינקה

New member
כן מיטרני עבר לבנין המדיטק

עדיןספריה מקצועית ותוססת ומעוצבת להפליא כדי לבוא

Sapientia

New member
בקישורי הפורום תוכל גם למצוא

קישורים לקטלוגים של הספריות הגדולות בארץ, וכן לקטלוג המאוחד- שם תוכל לחפש היכן בדיוק נמצאים הספרים. לגבי המלצות- מסכימה עם חיים, ומוסיפה, שתלוי כמובן היכן אתה גר. גם אם הספריה הכי טובה נמצאת - נניח - באילת, אבל אתה ממטולה, אז אופס... בדוק מה יש בקרבתך- ותהנה

למעלה